Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muzykoterapia la

imiona i Polacy

Polecane posty

Gość ja mam Tatiane
najbardziej niepodoba sie rodzinie tatusia :-( Nie mieszkamy w Polsce...

Gość Tatiana-tez ;-)
to i mojej corki imie.Zawsze mi sie podobalo-mojemu mezowi tez. I mieszkamy daaaleko od Polski.Tylko,nawiazujac do tematu,to zauwazylam,ze w Polsce babcia wola na nia zdrobnieniem -Tati-w parku...zeby nie przyciagac uwagi ...Bo raz uslyszala:"a taka ladna dziewczynka" ;-)

Mi jest imię obojętne jeżeli dziecko nie jest rozkapryszone, wrzeszczące i wredne. Ale dziwią mnie gusta idące w kierunku imion: Kewin, Dżordż, Brajan i Dżesika - uważam po prostu, że dziecko będzie się kiedyś czuło głupio... Ja zawsze byłam trochę na bakier z tym co robił ogół i mojemu dziecku nadałam zupełnie zwykłe imię i w sumie wyszło na to, że jest bardzo oryginalne w dzisiejszych czasach;)

Gość do Luca
tez tak mysle-i to pisownia przeszkadza glownie w imionach,ktore wymieniasz...Zaintrygowalo mnie imie Twojego dziecka ;-)

Gość to tylko ja sama
Ha, również ciekawi mnie co to za imię. Niestety często rodzice kierują się swoistą modą na imiona. W klasie mojego 10-letniego syna jest sześć Wiktorii a sama znam Esmeraldę i Izaurę...

Gość do Luca
no,co to za imie...? No,ale jezeli ktos chce miec ta Esmeralde,to niech ma ;-)

Gość diviannna
Dorian normalne imie ale Fabian, jak dla mnie imie to odpada, poprostu fabian-pawian

Gość up...
no mi tez Fabian od razu przywodzi pawiana,ale co tam...po prostu rym :-)Tak jak Jacek-placek

Gość do wyzej...
bo to sa ....Polki wlasnie :(

Niech kazdy nadaje imiona takie jakie mu sie podobaja. A ludzie niech zajma sie wlasnymi problemami i tyle.

Gość nazywam sie wieprzowinka
Denis - penis lub Martina -vagina

Mnie tylko bawią zagraniczne imiona na siłę spolszczanę. Kewin, Kolin, Brajan, Dżesika, Nikola itp. Zwłaszcza z naszymi nazwiskami. Kewin Szuwarek, Kolin Watły, Brajan Kowalski. Ma-sa-kra. I od dzisiaj Nawojka i Delfina, ja bym tak dziecka w życiu nie nazwała. Ktoś pisał, że nazwał córkę Tatiana. Bardzo ładne imię, tylko, że w Polsce trochę kicha ją Tanią nazywać.

Gość niestety,to prawda
ze Polacy sa zakompleksieni na maksa i udaja alfe i omege w kwestii imion-ktore nadawac albo i nie ...NIE SWOIM dzieciom.Jak w tym wklejonym wyzej linku :/

Gość do wyzej
eh,gdakanie,kwakanie-niech sie wypisza,,,

Gość adrenalina --
temat rzeka...Wlasnie przeczytalam,ze nawet Robert to imie niepolskie...Cale szczescie,ze z mojego meza nikt sie nie wysmiewa :-D