Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smokowaa

Jak tego nauczyc

Polecane posty

Gość Smokowaa

kochane postanowilam razem z mezem przeniesc dziecko juz do drugigego pokoju.Maly ma 2lata,ale jest nauczony ze go usypiamy w naszym lozku a potem przenosimy do kojca.I powstaje teraz problem,maly nie jest nauczony sam zasypac.Jak go uspimy w naszym lozku i bedziemy chcieli przeniesc do jego pokoiku napewno sie obudzi.Jak naucyzc takie dziecko by samo zasnelo?Miala ktoras podobnie.

Gość Kudx
Moglas myśleć troche wcześniej moj ma 16 miesiecy i od urodzenia zasypia sam... Klade do łóżeczka puszczam melodyjke 15 minut sie pobawi niekiedy dłużej noi zasypia.,,,

Gość Smokowaa
wiem ze popelnilam blad.Ale jak byl maly mial silne kolki do 6 miesiaca wiec byl wtedy usypiany na raczkach :( Potem zostalo ze w lozeczku i tak do dzis.Czasami mam dosyc jak wieczorem leze godzine przy nim i usypiam a ten wariuje mimo ze po 22 :(

Gość Moja córka zasypiała
sama od początku na starym mieszkaniu gdzie jeden pokój od drugiego dzieliła prowizoryczna ścianka a potem na nowym mieszkaniu od 7 miesiąca życia śpi w pokoju oddzielonym od naszego długim przedpokojem i nie ma problemu (ma obecnie 20 miesięcy). Śmiejemy się z mężem bo jak przyjechała moja mama i trzeba było udostępnić pokój małej (mama późno szła spać i mała budziła się jak tylko ktoś wszedł do pokoju) to chcieliśmy dać córcię albo do nas z łóżkiem albo do naszego wygodnego wyrka i niestety ani jedna ani druga opcja jej nie spasowała :D bo przyzwyczajona jest sama spać w pokoju , także to były długie i męczące dwa tygodnie. Autorko , proponuję ci sukcesywnie , małymi kroczkami przyzwyczajac malca i choć trochę późno zaczynasz to jednak warto i na pewno się uda. Najpierw niech zasypia w swoim łóżku ale w waszym pokoju (przez tydzień ) i niech podczas zasypiania nikogo nie ma w pokoju, po jakimś czasie przenieście łóżeczko do jego pokoju i wstawajcie tylko kiedy będzie wołał ale stanowczo zostawiajcie go na miejscu.