Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odpowiedzcie, proszę:)

Zabezpieczenie

Polecane posty

Jeśli biorę tabletki anty i po przerwie planuję z nich zrezygnować, to do którego dnia siedmiodniowej przerwy jestem jeszcze zabezpieczona?

Wie ktoś?

Gość Miliana23
jeszcze tylko te 7 dni potem juz nie ale ja bym się bała w te 7 dni współżyc bo zabezpieczenie działa gdy je przedłuzasz po 7 dniach a tak ryzyk fizyk

Gość xxssxxssxx
w przerwie nie, do dnia, w którym bierzesz ostatnią tabletkę

Dobrze wiedzieć:) Dziękuję:)

--->xxssxxssxx Pozwolę się nie zgodzić. Biorąc tabletki jest się zabezpieczonym również w czasie przerwy (7 lub 4 dniowej w zależności od tabsów). Dopiero po niej (kiedy zaczynasz kolejny blister) ochrona spada.

jak ja nie znoszę jak takie kretynki się wypowiadają. potem czytamy - zaszłam w ciążę jak brałam tabletki. a więc do wiadomości autorki tematu i durnej osoby wyżej - jesteś zabezpieczona do ostatniej tabletki, którą weźmiesz.

Weź się nie ośmieszaj dziewczyno! Stosując tabletki antykoncepcyjne jest się zabezpieczonym przez cały czas brania, jak i podczas przerwy.

nic nie zależy od tabletek. boże, czy wyście się z choinki urwały? czasem lepiej się nie wypowiadać... po pierwsze jest to opisane w ulotce. to co ja napisałam - jeżeli przerywa się zażywanie, to zabezpieczenie kończy się wraz z ostatnią tabletką. po drugie, dla niedouczonych hipotetyczna sytuacja: kocham się z facetem 5 dnia cyklu, owulacja następuje 8 i tadam! mamy dzidziusia - bo jajeczkowanie nie zostało zahamowanie odpowiednią dawką hormonów z tabletki.

Wszystkie tabletki działają również podczas przerwy na wystąpienie krwawienia. Ich działanie kończy się dopiero wtedy, jeśli nie weźmiemy kolejnej tabletki z nowego opakowania.

SleepingSun - zabezpieczenie do ostatniej tabletki działa w przypadku zażywania tabletek 28 dniowych, bez przerwy. Natomiast jeśli są to tabletki 21 dniowe, w stosowaniu których robi się 7 dni przerwy na wystąpienie krwawienia, zabezpieczenie działa normalnie do końca tej 7 dniowej przerwy.

Gość Perw mobilna
Ochrona jest w trakcie PRZERWY. Sprawdźcie sobie w słowniku znaczenie słowa przerwa. Przerwa jest wtedy kiedy po niej wraca się do tego co się przerwało. Jeśli po przerwie nie przyjmuje się tabletek to podczas tych siedmiu dni ochrony nie ma. A w przypadku tabletek 24+4 (np. YAZ) ochrona jest tylko do ostatniej tabletki zawierającej hormony, podczas przyjmowania tabletek placebo już nie. Tępaczki. :/

Ależ wy jesteście durne... A skąd Twój organizm wie, czy będziesz po przerwie przyjmowała tabletki. Ochrona działa przez te dni z tych, które już przyjęłaś. Idąc waszym tokiem myslenia zabezpieczenie w przerwie działa z tabletek, których jeszcze nie wzięła, ale planuje! Jak można być taką idiotką?

Gość Perw mobilna
Ochrona w przerwie jest dlatego, że tabletki, które bierze się po przerwie hamują owulację(pęcherzyk może zacząć rosnąć w trakcie przerwy). Sleeping Sun o tym napisała.

Gość Perw mobilna
Ty uważasz, że ochrona w przerwie pochodzi z wcześniej przyjętych tabletek? :o Nie kompromituj się. :o

Sama się nie kompromituj, skoro uważasz, że chroni cię coś czego jeszcze nie wzięłaś. Ale chyba zrozumienie tego cię przerasta...

Sama się nie kompromituj, skoro uważasz, że chroni cię coś czego jeszcze nie wzięłaś. Ale chyba zrozumienie tego cię przerasta...