Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justin bibber

pomozcie napisac maila do profesora

Polecane posty

Gość justin bibber

zawsze mam z tym problem, boje sie ze napisze jakos nieskładnie wg niego i mnie wysmieje:( chodzi o to, iż w dniu 5.09.2012 , pisałam egzamin poprawkowy z literatury powszechnej XVIII i XIX wieku. Z tego co wiem pojawiły się już oceny z egzaminu poprawkowego, ja jednak wciąż nie mam oceny z drugiego terminu wpisanej do usosa. jak to napisać zeby ładnie było?

Gość justin bibber
:(

Gość jeżeli nie potrafisz napisac
zwykłego maila do profesora nie wróże ci świetlanej przyszłości...

Gość justin bibber
nie wróz tylko sprawdz czy poprawnie

Gość ixyyyyyyyyyyy
najwazniejsze to nie zapomnij sie podpisac jako justin bibber :D

Dzień dobry W dniu......pisalem u Pana egzamin poprawkowy z literatury powszechnej. Sprawdzając wyniki zauważyłem, że są już wpisane oceny z tego egzaminu, jednakże mojej oceny nie ma. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy zdałem ten egzamin i byłbym wdzięczny o wpisanie także mojej oceny. Podpis studenta i numer indeksu, grupy, czy czego tam macie wpisywać. Tak w ogóle to moja babcia jeszcze do niedawna była wykładowcą na uniwerku i strasznie sie nabijała z maili os studentów bo często były takie wymyślne a wiadomo że nikt tak nie mówi :p A nie pisze czasem że są wpisane tylko oceny studentów, którzy zaliczyli pozytywnie?

Gość ixyyyyyyyyyyy
Sprawdzając wyniki zauważyłem, że są już wpisane oceny z tego egzaminu a gdzie zauwazyl wpisanie ocen innych osob do systemu?! poza tym, to ze nie ma oceny o niczym nie swiadczy - moze system zawalil

Gość justin bibber
niee.. ci co nie zaliczyli też mają wpisane. (mają wpisane dwie dwóje, ja mam tylko jedną)

Gość polonistykę studiujesz
a maila nie potrafisz napisać? :classic_cool:

Gość żadnego dzień dobry!
Szanowny Panie Profesorze się zaczyna taki mail!

tzn tak jest najbezpieczniej, wiadomo że to dość wydumane ale nigdy nie zaszkodzi a znam wielu doktorów i profesorów uczulonych na "dzień dobry" "witam" itp.

Ciekawe :D można od razu włazić w dupę szanownym, jak kto lubi :p ja zawsze piszę dzień dobry i jakoś jeszcze świat sie nie zawalił, ani też nie oblałam żadnego egzaminu, więc profesorowie szanowni sie nie poobrażali :p Dla mnie szanowny może być np profesor Miodek, Religa, Tołpa...choć niektórzy juz nie żyją, ale to tylko przykład :) do nich napisałabym szanowny, ale nie do zwykłego profesora wykładowcy, choćby sie nawet miał za bóg wie co, a jest tylko zwykłym nauczycielem :p

czyli listu do nieznajomej osoby też nie rozpoczęłabyś zwrotem "szanowny panie" bo to włażenie w dupę? kultura słowa wymaga, żeby do osób z którymi pozostaje się w stosunkach urzędowych zwracać się formułami urzędowymi. w środowisku uniwersyteckim przyjęło się zwracać do osób z tytułami od doktora wzwyż z użyciem tego tytułu "panie doktorze" "panie profesorze". stąd hybryda. jest poprawna i zgodna z normą użycia języka. ale dla prymitywów kulturalne zachowanie zawsze będzie włażeniem w dupę.

Gość list do profesora
drogi panie profesorze niechaj mi pan dzis pomoze zdac egzamin poprawkowy wtedy bede miec go z glowy a w nagrode drogi sorze podaruje sloik w worze to rarytas nie z tej ziemi wszyscy sa nim zachwyceni od mastera wyprosilem litra wodki z nim wypilem poswiecilem moja cnote by mogl zrobic swa robote tak wiec drogi profesorze by miec wielka moszne w worze radze: niech mi pan pomoze.

Gość dobrze ktos tam wyzej pisze
Masz napisac: Szanowny Panie profesorze nazwisko, Jestem studentem ktoregos tam roku na kierunku jakims tam. Potem napisz tak jak napisales ze pisales egazamin, jednak twoja ocenia nie zostala wystawiona na liscie ocen i dalej zapytaj czy jest mozliwosc dowiedzenia sie jaka ocena zostala wystawiona? Pozdrawiam imie i nazwisko

Gość tak ja
napisałaś już?? czy Ci pomóc?