Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zingarinaaa

Mam 24 lata i za rok, gdy będę miała 25 lat, chcę iść na

Polecane posty

Gość Zingarinaaa

studia. Wiem, że dość późno już na takie zamiary, ale dopiero teraz uświadomiłam sobie co chcę robić w życiu i w związku z tym pragnę iść na studia. Marzę o filologii słowiańskiej, gdyż chcę być tłumaczem, poza tym chcę jeszcze chodzić do szkoły policealnej na visual merchanding.

Gość Pomóżcie..............
a ja już myślałam że chcesz iść na dziwki :)

Gość Zingarinaaa
moim celem jest studiowanie w WSZOZP

Gość Zingarinaaa
Wyrażajcie się inaczej, a jeśli nie potraficie, nie wchodźcie tutaj. Podszywom też bardzo dziękuję.

Gość Gośćzjowisza
Witaj Autorko:) Gratulacje, że masz odwagę spełniać swoje marzenia:)

Gość Gośćzjowisza
Kiedy ludzie zdają maturę idą w większości z automatu na studia, tak i niby jest standardowy model, ale nie każdy musi podlegać schematom. Rożne sytuacje są losowe, niektórzy nie mogą sobie pozwolić wcześniej na studia, inni chcą się zastanowić czego oczekują od życia, co wybrać. najważniejsze, że jeżeli o tym marzysz to realizuj to konsekwentnie.

Gość sdds333
WSZOZP co to jest ?

No i???? chcesz iść to idź i nie patrz na innych :) zresztą na studiach są ludzie w różnym wieku, niektórzy całkiem dojrzali.

Gość Zingarinaaa
To jakiś skrót znany tylko podszywowi:) Ja planuję akurat UJ lub ATH w Bielsku Białej. Tak, chcę spełniać swoje marzenia. Moje życie do tej pory było zdominowane przez depresję i przez to zmarnowałam dobrych kilka lat, ale postanowiłam jeszcze spróbować i mam nadzieję, że będę mogła żyć tak, jak sobie zaplanowałam :)

Gość wyzsza szkoła
obciągu z połykiem

Gość Zingarinaaa
Powiem wam, moi drodzy, że dopiero w tym wieku wiem, czego chcę od życia. Wcześniej nie wiedziałam. Zaraz po maturze poszłam na studia historyczne o specjalności nauczycielskiej, ale w głębi duszy wiedziałam, że to nie dla mnie, praca w szkole. Wolałam więc odejść i poczekać aż znajdę swoją drogę. Zajęło mi to dobrych kilka lat, ale liczę, że od przyszłego roku będę już w swoim miejscu jako osoba spełniona.

Gość Gośćzjowisza
Autorko:) No tak właśnie wspominałem, w życiu są różne problemy, ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Czasami to tak wkurza po ludzku jak Ci się jakoś nie układa, ale kolejne przezwyciężone trudności czynią nas silniejszymi. Owszem może ta depresja odebrała kilka lat, ale to być może spowoduje, że docenisz życie jeszcze bardziej i jeszcze bardziej będziesz cieszyć się życiem, także tymi najdrobniejszymi rzeczami:) A która uczelnię byś Ty sama wolała?? skąd jesteś??

Gość Zingarinaaa
Jestem z Bielska -Białej. Planuję albo ATH, albo UJ.

Gość Zingarinaaa
Chyba UJ:)

Gość dylemantka
Czemu niby za późno na takie podrygi ? Właśnie dobrze , super że każdy w każdym wieku może się kształcić .. Ja niestety nie mam kasy na studia :

Gość Gośćzjowisza
Planujesz studia dzienne czy zaoczne?? Kojarzę obie uczelnie, choć na żadnej z ich nie studiuje, ale np. jak wybierzesz UJ, to w razie czego możesz potem łatwiej przenieść się na ATH, na odwrót troszkę gorzej, zależy, jak czujesz się na siłach.

Gość Zingarinaaa
To wszystko przez otoczenie, w którym żyję. Tutaj każdy w tym wieku musi być już co najmniej magistrem i to z jakimiś osiągnięciami na koncie. Jeśli nie studiujesz, mają Cię za nieudacznika i nie pozwalają uwierzyć w siebie. Tymczasem taka jest prawda, że ja od dawna miałam straszne problemy z psychiką, bo i fobię społeczną, depresję, jak i początki schizofrenii. Straciłam przez to wiele czasu, ale w tym roku udało mi się w końcu podjąć leczenie i teraz stopniowo moje życie zaczyna się zmieniać. Dlatego przykro mi, że inni nie potrafią mnie zrozumieć. Czy to, że mam tyle lat, oznacza, że mam przestać walczyć o inne życie?

Gość Zingarinaaa
Marzę o dziennych, dlatego planuję za niedługo wyjazd do Szkocji, aby móc zarobić na studia.

Gość Gośćzjowisza
Autorko:) no niestety teraz takie czasy, że jest wyścig szczurów, trzeba jak najwięcej zarabiać, być szczęśliwym i w ogóle nie mieć żadnych problemów, inaczej ludzie Cie zjedzą;/ trzeba walczyć o swoje i nie uzależniać realizacji swoich planów i pasji od zdania innych ludzi:) Chętnie bym z Tobą porozmawiał, tym bardziej, ze bywam sporadycznie w Bielsku-Białej, więc kojarzę klimaty, teraz muszę mykać, ale wieczorami bywam na gg 44549373. jak masz ochotę odezwij się. pozdrawiam:)

Gość jak_wino_życie_płynie
Tak trzymaj. Bardzo dobrze!