Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata11223344

Skutki diety wysokobiałkowej

Polecane posty

Gość agata11223344

Witajcie, od 1 maja 2012 stosowałam dietę wysokobiałkową. Dziś byłam u gastrologa ponieważ kilka razy miałam bolesne skurcze w nadbrzuszu. Skurcze były bardzo bolące, aż odbierało oddech. Powiedziałam lekarzowi że skurcze rozpoczęły się po miesiącu od rozpoczęciu diety. Lekarz zrobił USG i okazało się że mam kamicę pęcherza żółciowego i czeka mnie operacja. Zapytałam lekarza o przyczynę, odpowiedź brzmiała: dieta. Cztery miesiące temu mimo że byłam otyła byłam zdrowsza. Jestem wściekła.

Gość latoooooooooo
tak to ona i nie polacem ,moja mam ma te same problemy!!!

Gość agata11223344
tak, dokładnie Dukana mam też kamień na lewej nerce... jeszcze nie znam przyczyny

Gość kjhgfc
dukan to dukan a wysokobialkowa jest zdrowa i jest to inna dieta wogole zły temat wpisalas

Gość kjhgfc
dukan to bialkowa a nie wysokobialkowa ,mylisz diety

Gość agata11223344
W dukanie jest dużo białka, więcej niż w każdej innej diecie dlatego nazwałam ja wysokobiałkową. Więc dobrze, stosowałam dietę Dukana, lekarz powiedział że ta dieta nie jest dobra i to są skutki.

mi sie obiło że za ta diete dukanowi zabrali prawo do wykonywania zawodu bo jest bardzo nie zdrowa ale pewnie to plotka :) ja tam nie stosuje diet "cud".:)

Gość kjhgfc
badania sie robi przed dieta i w trakcie i po mnie tam nic nie by lo i nie jest a robilam 3 lata temu

Gość agata11223344
Również robiłam wszystkie badania przed dietą, wtedy też nic mnie nie bolało. Tak jak napisałam wcześniej pierwszy atak miałam na początku czerwca, czyli miesiąc po rozpoczęciu diety. Nie mam powodu nie wierzyć lekarzowi który twierdzi że to własnie dieta jest przyczyną kamieni w pęcherzyku.

Gość arleta :)
zrob sobie south beach tez sie szybko chudnie a zdrowa dieta

arleta :) Ty ta diete wszedzie reklamujesz:P heh mysle ze autorce juz żadna inna dieta niz MŻ do głowy nie przyjdzie heh

Gość agata11223344
Autorce przychodzą rożne diety do głowy :)) Teraz stosuje dietę dla chorych na pęcherzyk żółciowy (innej nie mogę), tj. warzywa z wody, drób z wody lub pieczony bez skóry, czerstwe pieczywo ( dieta jest bardziej rygorystyczna niż dla cukrzyków). Jedynym plusem (jesli można tak powiedzieć) diety na której byłam od maja jest waga -30 kg.

ja bylam na tej diecie i duzo schudlam ale to pare lat temu i jest zdrowa; ale mz jest chyba najlepsze :)

Gość agata11223344
Po operacji będzie dieta MŻ, nie chce już ryzykować.

ja jej nie reklamuje pisze dopiero o niej 3 raz

Gość Avanturka
Ja skończyłam sie odchudzać "DUKAN'em" 2 lata temu, schudłam naprawdę bardzo dużo bo ok 20 kg... Cały czas byłam zdrowa, zarówno przed i po, także jak widać nie wszystkim ona szkodzi. Minusem tej diety jest jednak to, że z wagi 48 kg, jaką miałam 2 lata temu... dzisiaj mam 69. I właśnie dlatego jej nie polecam- jojo...

Gość werere
jojo jest po kazdej diecie jak sie nieumietnie z niej wychodzi ,

Gość werere
trzeba przestrzegac zasad dukana i pozniej np tez robic tzw czwartki proteinowe

ale po co sie katować dietami "cud" nie lepiej MŻ i zdrowo? Nie ma efektu jojo( no chyba że ktos znów zacznie żreć ) zdrowe nawyki juz na cały czas :) same plusy takiej diety:) na MŻ mozna byc cały czas i stopniowo zwiekszac potem KCL a na tych "cud" juz tak wesoło nie jest :)

Gość ja jestem uzależniona od
też byłam na Dukanie 2 lata temu,chudłam ładnie ale zaczęły bardzo wypadać mi włosy i pogorszył się wzrok,dałam sobie spokój jeśli chodzi o kamicę pęcherza żółciowego to też to przeszłam,z czego ja wiem jest to skutek szybkiego chudnięcia a nie wina konkretnej diety,tak było w moim przypadku,kiedy kilka lat temu bardzo szybko schudłam

hej kamica pęcherzyka wcale nie musiała byc od diety wysokobiałkowej kamienie to złogi, złogi, które tworzą się z nadmiaru żółci robią się latami od zbyt dużej ilości tłuszczy i niezdrowych węgli potem robi się dietę np. wysokobiałkową i organizm dostaje szoku żółć jest i tak produkowana w nadmiarze i kamienie zaczynają sie poruszać blokując m.in kanały, drogi żółciowe = ból/zapalenie itd żyję bez pęcherzyka od 5 lat dziś żałuję, że nie zdecydowałam się na kurację naturalną usuwającą kamienie

Gość lkjf
hej dieta wysokobialkowa to jest dieta dr clarka a dieta dukana to bialkowa mylicie pojecia

Gość merka78
anusia dawno cie tu nie bylo:) witaj