Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ambasadorka ciepła

Karnisz nad drzwi balkonowe - TAK czy NIE - do znających się na temacie

Polecane posty

Hej! Słuchajcie mam pytanie. Na jednej ze ścian w salonie mam tylko drzwi balkonowe. Czy nad te drzwi daje się karnisz i firankę? Karnisz krótki czy szerszy niż drzwi? Ile szerszy? A może macie jakieś inne pomysły zamiast firanki?

Gość a wlasnie nox ja bym sie obawi
zaluzje, rolety

Roleta chyba będzie bo inaczej po południu było by bardzo jasno w salonie co przeszkadza tv oglądać. A co kiedy roleta jest w górze? Tylko firanka? Na jak długi karnisz?

Gość SamaJa2
Na tej ścianie z drzwiami balkonowymi nie masz żadnego okna?

Gość dcjuw bdej
a karnisz nie bedzie utrudnial otwierania?

Gość dcjuw bdej
oczywiscie ze moze utrudniac bo to zalezy jaki to karnisz i jaki typ okna masz wstawiony. to jest dopiero glupie pytanie, czy moze utrudniac

Gość ORDYNARNA REKLAMA PATELNI
ambasadorka,prosisz o pomoc ,a potem niemiła jestes...nieładnie

Bo w obecnym domu mam karnisze w całej chacie i nad drzwiami balkonowymi też i nic nie utrudnia. Nie wieszam karniszy w połowie drzwi i okien tylko NAD nimi więc nie wiem o co chodzi. Dziwne rzeczy piszecie:D Nie jestem niemiła tylko zdziwiona takim dziwnym pytaniem. Jak karnisz NAD dzwiami ma utrudniać otwieranie?! Litości.

Gość ambasadorka ciepla
musicie mi wybaczyc, jestem zwykla kretynka bez wyobrazni :(

Gość ja mam takie okno balkonowe i
mam karnisz nad nim i firanę; to jest salon i jakoś bez firanki okno nie pasowało mi do wystroju... mam karnisz nieco dłuższy - około 20 cm z każdej strony z zakończeniami ozdobnymi.

Gość portort 4
Moim zdaniem karnisz powinien byc tak aby wszystkie okna (czyli drzwi balkonowe i kwadrat) tworzyły calośc. Karnisz niewiele poza drzwiami czyli krótki, jesli taki znajdiesz, i tali sam jak ten nad oknem.To samo dotyczny zasłon czy żaluzji- albo jednakowe albo takie, aby tworzyły całośc. Moga byc tez załosny typu panel

Gość Jowitka88
Ja kupiłam elektryczne karnisze, są o wiele lepsze od tradycyjnych. Choć pewnie na stancji wystarczą Ci normalne karnisze. Takie i takie kupuje tylko od Rolbest , aktualną ofertę znajdziesz tutaj : http://www.rolbest.pl/systemy-wewnetrzne/karnisze/