Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Muller.

Co wtedy robicie?????????????

Polecane posty

Gość Muller.

Czy jak wasze dziecko nie spi (głównie chodzi mi o noworodki, gdyż mój synek ma 3 tygodnie), ale jest nakarmione i przewinięte, to za każdym razem je czymś zajmujecie, czy kładziecie do łóżeczka, włączacie karuzelke czy dajecie smoczek? Zastanawiam się czy takiego maluszka trzeba brać zawsze wtedy do siebie. Nie chcę przyzwyczaić do noszenie czy trzymania na rękach, a jednocześnie nie chcę też aby dziecko czuło się osamotnione, pozostawione samo sobie.

Gość no,no.
jeżeli poczuje się osamotnione to da Ci znać - płaczem. Zbyt dużo bodźców dla takiego maluszka może być bardziej groźne i meczące.

Gość Muller.
Moj synek prawie nie placze. Nawet gdy jest glodny to tylko szuka piersi a gdy dlugo nie dostanie to dopiero kwili.

Gość Muller.
Podnoszę.

Gość zonaKraka
Ja robiłam i tak i tak, jako noworodek dużo spał... jak leżałam na łóżku i czytałam książkę, nieraz leżał obok, jak wychodziłam z pokoju czy siedziałam przy komputerze, leżał w łóżeczku i karuzelkę oglądał, potem już częściej w leżaczku go transportowałam. Miał bliskość na zawołanie jeśli oczywiście mogłam bez problemu przerwać to co robię, ale i nie domagał się jej zbytnio.