Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gregoriewna

Sposób na efektowną naukę języków obcych

Polecane posty

Gość Gregoriewna

Osoby dobrze znające języki, podzielcie się waszymi sposobami na naukę :)

Gość Gregoriewna
czy tanczenie flamenco przy jednoczesnym studiowaniu slownika polsko-angielskiego bedzie efektowne?

Gość Gregoriewna
Ha, ha, ha, ledwo założyłam temat, a podszyw już atakuje :)

Efektowna to np. uczysz sie angielskiego, puszczajac jednoczesnie uszami fajerwerki. Ja bym wolala efektywna, czyli skuteczna, ale co kto lubi.

Gość Gregoriewna
Tfu, sorki, rzeczywiście miało być efektywna :)

Gość zobaczcie ile ona ma nagatywów
czy ktoś z Was ma opnię o szkole j.angielskiego Speak Up? warto? Korzystał ktoś?

Gość Gregoriewna
Efektywna, sorki, wkradł się mały błąd :)

zobaczcie ile ona ma nagatywów czy ktoś z Was ma opnię o szkole j.angielskiego Speak Up? warto? Korzystał ktoś? Ja się tam zapisałem. Same zajęcia z lektorami są OK. problem w tym, że jest ich o wiele, wiele za mało. Reszta zajęć na koputerach. Tak naprawdę 2/3 ceny płacisz za nic. 1/3 ceny za program, który możesz sobie kupić za 100 PLN. A od niego dużo lepszy jest choćby Profesor Henry. 1/3 płacisz za samodzielną naukę w domu - co jest po prostu farsą. Z lektorami masz tak mało zajęć, że niewiele się nauczysz. Kiedy ich zapytałem, czemu ta szkoła jest taka droga, to mi odpowiedzieli, że dlatego, ze mam tam elastyczne godziny zajęć. I to jest właściwie jedyne kryterium ceny. To co mi się bardzo nie podobało, to chamska i kłamliwa akwizycja. Niby 3 miesiące nauki za darmo. A figa. Za darmo to można jedynie w ryj dostać. Trzeba podpisać umowę na dłużydsz okres i zapłacić kilka tysięcy. Od razu wkopują człowieka w kredyt w banku, dając paiery do podpisania i nawet nie informując, że właśnie ktoś zaciąga kredyt na np. 7 tys. Może nie wszyscy akwizytorzy tej szkoły sa tacy, ale dziewczyna na którą trafiłem taka była. opowiadała niestworzone rzeczy o multimediach, klubach, kinie i Bóg wie czym. Potem się okazało, że jest inaczej. Tak zamąciła w głowie, że po pół godziny jej nawijania bolała mnie głowa i nie mogłem mysleć. Kiedyś ta szkoła nazywała się Orange. Dam ci dobra radę. lepiej poszukaj innej szkoły. Chyba, że potrzebujesz elastyczne godziny, masz dużo kasy i dużo czasu na naukę angielskiego w trybie 2 razy dłuższym niż gdzie indziej.

zobaczcie ile ona ma nagatywów czy ktoś z Was ma opnię o szkole j.angielskiego Speak Up? warto? Korzystał ktoś? Ja się tam zapisałem. Same zajęcia z lektorami są OK. problem w tym, że jest ich o wiele, wiele za mało. Reszta zajęć na koputerach. Tak naprawdę 2/3 ceny płacisz za nic. 1/3 ceny za program, który możesz sobie kupić za 100 PLN. A od niego dużo lepszy jest choćby Profesor Henry. 1/3 płacisz za samodzielną naukę w domu - co jest po prostu farsą. Z lektorami masz tak mało zajęć, że niewiele się nauczysz. Kiedy ich zapytałem, czemu ta szkoła jest taka droga, to mi odpowiedzieli, że dlatego, ze mam tam elastyczne godziny zajęć. I to jest właściwie jedyne kryterium ceny. To co mi się bardzo nie podobało, to chamska i kłamliwa akwizycja. Niby 3 miesiące nauki za darmo. A figa. Za darmo to można jedynie w ryj dostać. Trzeba podpisać umowę na dłużydsz okres i zapłacić kilka tysięcy. Od razu wkopują człowieka w kredyt w banku, dając paiery do podpisania i nawet nie informując, że właśnie ktoś zaciąga kredyt na np. 7 tys. Może nie wszyscy akwizytorzy tej szkoły sa tacy, ale dziewczyna na którą trafiłem taka była. opowiadała niestworzone rzeczy o multimediach, klubach, kinie i Bóg wie czym. Potem się okazało, że jest inaczej. Tak zamąciła w głowie, że po pół godziny jej nawijania bolała mnie głowa i nie mogłem mysleć. Kiedyś ta szkoła nazywała się Orange. Dam ci dobrą radę. lepiej poszukaj innej szkoły. Chyba, że potrzebujesz elastyczne godziny, masz dużo kasy i dużo czasu na naukę angielskiego w trybie 2 razy dłuższym niż gdzie indziej.

wyjazd za granicę, to co lubisz - słuchanie muzyki, czytanie książek, oglądanie filmów danej produkcji systematyczne podsumowywanie tego co już wiesz z leksyki z gramy to najlepiej wszystko dobrze zrozumieć, żeby potem nie mieć zaległości. grama to jak matma. no ale tu trudność zależy od języka i od tego z czym masz więcej trudności kurs to nie wiadomo na co wybulisz, jakieś tam ryzyko jest

Gość zobaczcie ile ona ma nagatywów
ZARADNY MEN*********** wiesz,poszłam tam zasięgnąc info o tej szkole itp na wiosnę(kwiecień,maj) chciałam wyjechac do UK do pracy,dlatego potrzebuję pouczyc się języka poszłam tam do tej szkoły zasięgnąć opinii itp od razu przechwyciła mnie konsultantka,zrobiła test co umiem(oni mają tą skalę umiejętności od 1 do 15). po przejściu tego testu okazało się,że jestem na 3 poziomie i proponowała mi pólroczny kurs (chodziłabym od X do III). przez te pól roku przeszłabym 2 poziomy(z 3-go obecnie na 5-ty pod koniec kursu) cenę 1560 zł + koszt podręczników zastanawiam się własnie,w pon muszę podac decyzję czy sie zapisuję czy nie. szkoda mi trochę kasy. myslałam o tej metodzie 1000 najczęsciej uzywanych słow,tylko czy to mi wystarczy??? Byłabym wdzięczna gdybys mi odpisał. dostęp do tej matody kosztuje ok 150 zł a kurs w Speak Up 1560 zł:O http://1000-slow.pl/metoda/

Gość zobaczcie ile ona ma negatywów
jest tu kto?

właśnie sama też chce się ucyć niemieckiego i chyba zapiszę się do szkoly językowej bo jednak inaczej jest z nauczycielem.. a jak nauka ta bedzie nieefektowna to najwyżej zrezygnuję

Gość zawiedziony1410
zaprzyjaźnij się przez internet z kimś kto mówi po angielsku i kto będzie chciał po angielsku rozmawiać zacznij pisać na anglojęzycznym forum tematycznym (wybierz temat który Cię interesuje) zacznij oglądać swój ulubiony serial po angielsku Podstawą szybkiego uczenia się jest zmuszanie się do konieczności przekazania lub odebrania pełnej informacji w obcym języku.

Gość fation
Boże, co za pomysł. Przyjaźń, a może sex za naukę? Przecież wystarczy zapisać się do skzoły językowej i uczysz się samodzielnie i efektywnie. Jest wiele szkół, ja sprawdziłem speak up i jestem zadowolony.

Gość dudek z dupy
do nauki słów rewelacyjne są programy np. supermemo czy prof. henry. jeśli masz telefon z androdiem to możesz się uczyć wszędzie

Gość fation
Ja tam ucze się w speak up, ale na komórce chętnie coś sobie zainstaluję. Co polecacie?