Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama dwójki....

Co powinnam zrobić z ubrankami po dziecku (H&M, Carter's, Wójcik)?

Polecane posty

Gość Mama dwójki....

Mam dużo ubranek po córce kupionych głównie w dobrych sklepach dla dzieci, otrzymanych w prezencie, głównie z USA, Anglii czy Włoch...Czy lepiej je wrzucić do kontenera PCK czy oddać biednej rodzinie? Moje koleżanki nie należą do tych potrzebujących, lubią kupować swoim dzieciom nowe rzeczy, więc gdy wybieram się do nich z wizytą to tylko takie im daję w prezencie. Doradziły mi, żebym ni oddawała ich nikomu, bo ludzie nie szanują takich prezentów, czy to prawda?

Gość padłam normalnie hahah
oddaj do domu małego dziecka

Gość wsdefrgtyhju
do kontenera pck nie wrzucaj- bo takich już nie ma- często trafiają one do prywatnych przedsiębiorców. jak kontener to tylko unicefu. możesz też dać do kościoła albo poszukać potrzebujących na własną rękę. ja kiedyś np znalazłam taką dziewczynę na lokalnym portalu. zawiozłam jej rzeczy osobiście. rzeczywiście biednie tam było i naprawdę je się przydało

Gość Mama dwójki....
Do domu dziecka można oddać tylko nowe rzeczy, używanych nie przyjmują, czytałam o tym w lokalnej gazecie...

Mama dwójki.. nie oddawaj PCK wybiera lepsze rzeczy dla swoich :) to samo domy dziecka, co lepze do rodziny co gorsze do dzieci. Sprzedaj je a dziecku cos kup :) albo schowaj kase w skarbonke jeśli na cos zbiera :D

ja zawsze sprzedaję. celowo kupuję właśnie te firmówki, bo później w zestawach na allegro idą czasem za taką kasę, że zwraca mi się jakieś 70% :) za to kupuję córce kolejne ubrania i tak w kółko :)

Gość NaataliaJ.
Są to bardzo dobre firmy, sprzedaj na allegro.

Gość padłam normalnie hahah
Nie wiem, może masz rację. Ja miałam kilka kartonów, akurat przegladałam ogłoszenia i kobieta prosiła o ciuchy dla córki. Zadzwoniłam. Przyjechał mąż, przedstawil sytuację, oddałam co miałam i jeszcze dołożyłam. Wiem że sie przydały.

Gość zrób jedną poglądową fotę
i wystaw na allegro na wagę, np 10kg ubrań za x zł... handlary mają nosa, jak zobaczą na prawdę markowy towar w dobeym stanie to się pozabijają, a ty zyskasz na ekstra wydatek dla dziecka. Z dawanie to jest tka, że jak masz kogoś zaufanego to owszem warto , np, ja daję dużo po dzieciach takiemu stolarzowi, on mi zawsze coś za to zrobi do domu w okazyjnej cenie i widać że mu się te rzeczy przydają. Uważam że nie warto dawać żebrzącym przez neta - bo to głównie podszywy handlarzy. ...a PCK robi z tych szmat czyściwo, więc jak porządne to też raczej nie warto.

Gość Mama dwójki....
Mogę je wystawić na Allegro, chociaż zajmie mi to baaardzo dużo czasu bo naprawdę nam ich chyba ze 3 kartony. Po ile je wrzucić na Kup Teraz? Bluzki po 5 zł, spodnie po 10 zł, buty Nike za 15 zł? Bo chyba za więcej nie pójdą? A co z kosztami wysyłki, przecież wysyłka priorytetowa+dobra koperta to koszt ok. 7 zł, czy to nie za dużo?

Gość zrób jedną poglądową fotę
nie nie o to chodzi! bierzesz jeden karton robisz fotę z góry, ewentualnie 1,2 zdjęcia szczegółowe przykładowych rzeczy, podajesz wagę, wiek i cenę! czyli np, 10 kg markowej odzieży na 2-3 latka cena 200zł Wpisz sobie w Allegro, jest tego trochę, ja tak sprzedaję jak chce się pozbyć i bez problemu idzie ... pojedyncze wystawianie, to zabawa dla bezrobotnych.

Ja pojedynczo wystawiam jedynie naprawdę ładne, wyjściowe zwykle ubranka,w stanie niemalże idealnym. Ostatnio taka paczka złożona z 55 sztuk poszła mi za 200zł, koszt wysyłki ustaliłam na 15zł, ale okazało się za mało- ciuszki zajęły dużo miejsca i musiałam spakować je w karton tak duży, że nie mieścił się już w gabarycie A i wyszło 25zł, także najlepiej sobie to przed wystawieniem spakować i pomierzyć. A takie pojedyncze,nieszczególnie urodziwe (bo noszone np po domu) lub z plamką czy przetarciami dodawałam jako gratis

Gość Mama dwójki.....
Dzięki za pomysły:) Jak znajdę chwilkę, to się tym zajmę..

Gość Mama chłopczykaa
Ja bym z chęcią od Ciebie kupiła jeśli masz ciuchy dla chłopca od rozm.68/74:) Mój mail: mallablo@interia.pl

Gość Mama dwójki...
Córka ma 4 latka, a synek prawie 4 m-ce, więc mam tylko na razie ubranka po tej większej żabie :)

Gość kaftanik niebieski
nie wierze ze ty nie masz znajomych potrzebujacych ubranka. Przeciez w Polsce nie ma luksusow, bieda az piszczy!

Gość mamo dwojki
podaj mail lub gg lub inny kontakt, byłabym zainteresowana kupnem dla corki 1,5 r w zwyz :) jesli jeszcze masz na sprzedaz

Gość Ja też jestem zainteresowana
Ja tez jestem zainteresowana kupnem tych ubranek od Ciebie.Moja córa ma 21 miesięcy,więc byłoby wspa niale.Jeśli masz je jeszcze to napisz proszę na mój mail: edysia1978@interia.pl Albo podaj swój adres.Czekam na wiadomosć od Ciebie. Pozdrawiam.

Gość Mama dwójki....
Na razie to chcę je przejrzeć, wyprać i zrobić z nimi jakiś porządek, a wiem, że to trochę mi zajmie czasu. Dlatego najłatwiej to wrzucić je do pojemnika PCK i problem z głowy, ale tez nie mam komu ich oddać, bo moje koleżanki nie potrzebują ubranek:)

Co w tym dziwnego, ze ktoś nie ma komu oddać ubranek? Ja też nie mam. Oddaję siostrze, choć ona tych rzeczy nie potrzebuje, a jej syn bardzo wszystko niszczy i potem się niepotrzebnie wkurzam.

Witam. Jasne przy dwójce dzieci to nie jest takie proste.To moze zróbmy tak ,przejrzyj,wybierz te które nadaja sie do sprzedaży spakuj a te które Twoim zdaniem się nie nadają wrzuć do pojemnika PCK.Ja tak czy inaczej wypiore.Interesują mnie tylko ciuszki dla dziewczynki,Lenka ma ok.84 cm.więc wzwyż.Jest szczupła i drobna mieści sie w ciuszkach,:18m. Miałam ten sam problem z ubraniami po córce,nazbierałysmy kilka paczek na szczęscie moja przyjaciółka za chwilę rodzi dziewzynkę i chętnie to od nas zabierze.ufff,kłopot z głowy. Jeśli masz ochotę napisz na mój adres... Pozdrawiam.

Gość Mama dwójki....
Zrobiłam kilka zdjęć, wrzucę je do internetu po to abyście mi doradzili czy warto je sprzedać czy może lepiej je oddać biednej rodzinie.Rozmiar 80-104 Atut kupione w Wójciku, Zara, Disney, Bambi (z Włoch), Barbie, C&A, Reserved i inne.

Świetnie podaj proszę link:)

Gość kaftanik niebieski
chyba ma problem z dodawaniem zdjec

Gość spytaj proboszcza w swojej
parafii , czy zna jakąś potrzebującą rodzinę.