Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda pani przedszkolanka

Pomocy ! mam owsiki !

Polecane posty

Gość młoda pani przedszkolanka

Ogromnie wstyd mi o tym mówić, ale jest niedziela i dziś w przychodni nie przyjmują. Jestem studenktą pedagogiki wczeskoszkolnej i od września tego roku mam praktyki w przedszkolu. Prosze powiedzcie mi czy dostane w aptece jakiś lek bez recepty na owsice? Czy on wystarczy żeby zalatwić sprawę, czy też musze iść jutro do lekarza po coś mocniejszego? Błagam o pomoc, jestem przerażona, noc to był koszmar kiedy wszystkie się tam ruszały, podmywałam się co 1,5h zamiast spać

o ile to nie prowo to bez lekarza sie nie obedzie,lek bez recepty nie wiem czy jest ale na bank pasozyty truje sie chemia,ktora niestety jest na recepte,mozesz do jutra pic piolun( strasznie gorzki,ale pomaga na wszelkiego rodzaju robale w brzuchu)

zawsze zostaje tez pogotowie,lekarz dyzurny bez problemu wypisze recepte,a apteki dyzurujace w niedziele tez napewno sa

Gość Szatynka ,...,.
zioła na pasożyty Skład: 50 gr ziela tymianku 50 gr kłącza tataraku 50 gr korzenia omanu 25 gr ziela liści mięty pieprzowej 25 gr liści orzecha włoskiego 10 gr piołunu Wszystkie składniki wymieszac. Dwie łyżki mieszanki wsypać do termosu i zalać 2-3 szklankami wrzątku. Po godzinie mozna pić 3xdz po pół szklanki między posiłkami--przez TYDZIEŃ. Póżniej 1 x dz minimum tydzień/ale mamy adnotacje na oryginale,że im dłużej tym lepiej/-napewno nie zaszkodzi! Łącząc w/w przepis z zapperem /w "operowaniu" nim mamy półtoraroczne doświadczenie/-EFEKT MUROWANY. Wszystkie w/w składniki są osiągalne w Herbapolu za grosze-i najważniejsze-to się da naprawdę wypic. Do tego lewatywa czosnkowa też jest dobra. A skoro pracujesz w przedszkolu to musisz się przygotować na to że będziesz stale narazona na pasozyty, bo dzieciaki je maja w 99% w wieku przedszkolnym i szkolnym. Musisz brać ciągle coś żeby zapobiegać ponownemu zarażeniu, jedz czosnek, cebule, szczypior, pestki dyni etc Lub zrób sobie nalewkę czosnkową. Nalewka czosnkowa 35 dag obranego czosnku (z nowych zbiorów) rozetrzeć i zmieszać z 200 ml czystego spirytusu. Szczelnie zamknąć i postawić w ciemnym i chłodnym miejscu (ale nie do lodówki) na 10 dni. Następnie masę należy przecedzić, przelać do słoika i postawić w ciemnym miejscu jeszcze na 4 dni. Teraz środek jest gotowy do użycia. Stosować według następującego schematu: Dzień Śniadanie Obiad Kolacja 1 1 kropla 2 krople 3 krople 2 4 krople 5 kropli 6 kropli 3 7 kropli 6 kropli 9 kropli 4 10 kropli 11 kropli 12 kropli 5 13 kropli 14 kropli 15 kropli 6 15 kropli 16 kropli 17 kropli 7 18 kropli 19 kropli 20 kropli 8 21 kropli 22 krople 23 krople 9 24 krople 25 kropli 25 kropli 10 25 kropli 25 kropli 25 kropli 11 25 kropli 25 kropli 25 kropli Dalej należy pić po 25 kropli 3 razy dziennie dopóki się nie skończy nalewka. Każdą ilość kropli pić z 50 ml kwaśnego produktu mlecznego, najlepiej z kefirem lub jogurtem. Wiele osób nie lubi ostrego zapachu czosnku. Żeby go zlikwidować po zażyciu nalewki należy jeść natkę pietruszki lub jabłko, albo skórkę cytryny lub pomarańczy. Uwaga! Kurację stosować nie częściej niż raz do roku. 🖐️

Gość do autorki tematu :/
Dodkładnie, jak masz styczność z dzieciakami z przedszkola to ciagle będziesz narażona na robale, nie tylko owsiki, bo dzieci często są nisicielami lambli, glisty ludzkiej, włosógówki, to jest na porząku dziennym, więc stosuj coś ciagle porfilaktycznie.

Gość Verdis
idz do lekarza pierwszego kontaktu . Powiedz ze masz owsiki. Dostaniesz pyrantelum na te bakterie i inne to tzw odrobaczenie. Nie ma sie czego wstydzic a tableki zadziałają na pewno. W żadne napary sie nie baw. Bo to nic nie da. Tylko pij wode z ogórków kiszonych a jutro prosto do lekarza

Gość kosmek2
Słyszałam gdzieś, ale nie jestem pewna gdzie (ale coś mi mówi, że dawno na biologii), więc nie chcę tutaj dać jakiejś mylnej odpowiedzi, ale ponoć należy wykąpać się w bardzo, bardzo gorącej wodzie, nie jestem pewna, ale możliwe, że trzeba też coś tam dodać, jakieś zioła, czy coś w tym stylu

Gość Marlena603..
Na owsiki nie ma leku bez recepty wiem bo sama owsiki miałam musisz iść do lekarza a on przepisze ci tabletki na receptę ale nie martw się one nie kosztują dużo ja zapłaciłam coś około 3 zł

Gość do autorki tematu :/
Aaa tam nie ma leku, bez recepty. Sama miałam owsiki i zwlaczyłam je ziółkami, odstawiłam cukier, nabiał białą make bo te robalki bardzo to lubią i piłam VERNICABON, a do tego czosnek i po owsikach.

Gość gość
up

Na owsiki dobry jest sok kiszonej kapusty.Kilka razy napijesz się i po problemie.

Gość gość
na owsiki dobry jest anal,ze strachu pouciekają