Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do osób znających się na modzi

Proszę poradźcie mi jak powinnam się ubierać

Polecane posty

Gość pohgjghj
http://www.dobramoda.pl/moda-damska/spodnie/rozmiar-44/ zapomnij o rurkach,kobiety z nadwagą wyglądaja tragicznie w rurkach,nie ,nie wyszczuplą cię tylko podkreslą to co chcesz ukryć wybierz spodnie o prostym kroju,mozesz poszaleć z kolorem (nadruk!?) ,ale litości ,nie rurki! :O

Nie wiem czy dobrze bym wygladala w tych? http://www.dobramoda.pl/dzinsy-sku036814.html Ja raczej nosze spodnie o kroju babskim, szerokie biodra / tylek, waski pas. Paradoksalnie najczesciej trafialam na takie w Carrefourze. Mieszcze sie w rozmiar 46/44, ale zawsze mi sa sporo za duze w pasie. Jednak mniejsze sa mi ciasne na tylku...

Mysle, ze getrow nie bede zakladac. Nie chce wygladac jak baleronik :)

Gość blablablablebleble
Mam na myśli tą babkę na górze w białych getrach i kolorowej pasiastej tunice. Zdjęcie można powiększyć :) Pod tym zdjęciem są niestety jakieś babcine łachy :/

Gość blablablablebleble
Ja noszę rozmiar 42 ( 3 mieś. temu było 44 ) i jeśli ubieram getry to wyłącznie czarne albo granatowe, białe są za odważne i źle bym się czuła.

Jesli to cos pomoze: - biodra 112-118 (jak probuje zmierzyc jednoczesnie biodra i tylek wychodzi ten mniejszy rozmiar) - pas 82 - biust 110

Gość blablablablebleble
Jeśli masz szerokie biodra i dużą pupę, powinnaś wyeksponować talię i przede wszystkim nosić bluzki do linii bioder, nie dłuższe. Natomiast tuniki można nosić nieco dłuższe, ale bez żadnych bajerów na dole typu falbana, czy duże wzory. Piszesz że masz też szerokie ramiona, więc co do bluzek to absolutnie odradzam bufki i takie szerokie i luźne na górze. :)

Chcialam powiedziec, ze raczej ten wiekszy rozmiar wtedy wychodzi :) - Ramiona 112 (ale mam problem z mierzeniem, wiec nie jestem pewna, wydaje mi sie, ze powinno byc kilka cm mniej) - dlugosc nogi na boso od ziemi do krocza 84

Wydaje mi sie, ze material jest miekki i bedzie podkreslal moje kraglosci, a i wygladaja troche jak spodnie dresowe

Gość blablablablebleble
No te spodnie odpadają...

Gość umma
a może powinnaś umówić się ze stylistką? zrobicie pierwsze zakupy, doradzi ci, opisze co w przyszłości powinnaś kupować, jakie kolory tobie pasują, miałabyś taką bazę i wiedziałabyś w przyszłości jak się ubierać:)

Prawde mowiac po obejrzeniu pacu czasopism dla kobiet i metamorfoz, po ktorych niektore wygladaly gorzej niz przed, nie ufam stylistkom :P

Gość umma
ale pierdolisz - sama i tak się nie ubierzesz, przecież nie musisz godzić się na kupno czegoś w czym nie będziesz sie dobrze czuła

Gość blablablablebleble
Tak mi się wydaje, że po tym co napisałaś to twój typ sylwetki to http://www.barwykobiety.pl/sylwetka_x_.html Jednym słowem masz proporcje klepsydry, jednak przy trochę większej wadze. Na tej stronce jest napisane jak powinnaś się ubierać, żeby wyglądać szczuplej i proporcjonalniej.

A co powinno sie w tym wieku ubierac, jesli chce sie wygladac elegancko?

Gość blablablablebleble
Super wyglądają spodnie z prostymi leciutko rozszerzanymi nogawkami ( takie coś pomiędzy rurkami a dzwonami) i żakiet o prostym kroju kończący się tuż nad linią bioder. :)

Dzieki!

Gość blablablablebleble
Bardzo podoba mi się ten drugi żakiet, sama bym taki ubrała :)