Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uttytif

do osob znajacych sie na witaminach...

Polecane posty

Gość uttytif

musze przez jakis czas robic kuracje na wit. A, wiem ze jest rozpuszczalna w tluszczach ale czy to oznacza ze jak zjem marchewke nie pokropiona olejem to ta witamina się nie wchłonie?

Nie znam się na witaminach Ale wiem co to dobry rap Chmurę trzymaj Slang ożywia bloki Co mam wysyłam w świat jak łoki-toki Z młodych lat dzieci tej epoki Ziemi obiecanej jak kwiat jak paproci

Gość jdfksbfjk
tłuszcze występują w żołądku i jelitach po to, aby rozkładać/pomóc wchłaniać właśnie to co rozpuszczalne w tłuszczach. Nie musisz skrapiać nic olejem.

Gość jdfksbfjk
tłuszcze występują w żołądku i jelitach po to, aby rozkładać/pomóc wchłaniać właśnie to co rozpuszczalne w tłuszczach. Nie musisz skrapiać nic olejem.

Gość jdfksbfjk

Gość Michael Telo
będziesz żółta jak sraczka od żarcia tej marchwi bo witaminę A łatwo przedawkować i normalnie nikt nie ma jej niedoboru chyba że jesteś z Azji

Gość okokokop
michael znasz sie na tym jak swinia na gwiazdach

Gość od jedzenia
marchewki jeszcze nikt nie byl zolty, ew. pomaranczowy ale niektorym typom urody to pasuje

Gość od jedzenia
a wit A bardzo trudno przedawkowac... chyba ze sie lyka suplementy to wtedy..

Gość Michael Telo
poczekaj aż twoja wątroba to powie, kiedy naładujesz w nią witaminę A, a witaminy rozpuszczalne w tluszczach nie są wydalane tak prosto jak te rozpuszczalne w wodzie

Gość mialam 19 jajajaj
Znawcy z koziej dupy. Wystarczy wpisac w goole, witamina A rozpuszcza sie w tluszczach, wiekszosc wit w wodzie, jesli jesz marchew to proponuje gotowana z oliwa lub surowa starta z olejem lnianym= bomba, bo olej ma zajebiste wlasciwosci pierwsze slysze ze mam tluszcz w zoladku, chyba nie uwzzalam na leckcji?

Gość Michael Telo
bardzo łatwo przedawkować bo znajduje sie w codziennych produktach, najpierw poczytaj nieuku a nie wydaje ci sie coś i piszesz bo piszesz

Pharaon Reviens Muzyka to Jazz Styl to Tabasko Dzielnica - Bałuty ŁDZ - miasto Talent - nie Van Gogh Choć wiem, po co jestem 2004 czas na Jazzurekcję :classic_cool:🖐️

Gość ghgdnhtj
jadlam przez 3 ms marchew z olejem z winogron, gotowana pyszna, nfaktycznie nabralam kolorow :D

Gość od jedzenia
witamin naturalnie wystepujacych nie idzie latwo przedawkowac! tobie by sie google przydalo... by musiała zrec produkty z wit A codziennie po kilkadziesiąt kilogramów a nikt nie je tyle co słoń... przedawkowac mozna te z tabletek....

Gość od jedzenia
a w marchewce znajdują sie inne witaminy ktore polepszaja wchłanialnosc wit A wiec tluszcz nie jest taki nieodzowny

Gość Michael Telo
zesrajcie się, wystarczy pić 1-2- szklanki soku marchwiowego dziennie, a po miesiącu macie żółte powieki i wnętrze dłoni, każdy lekarz was ochrzani, sprawdź sobie dzienne zapotrzebowanie na wit. A i jej zwartość w produktach które żresz codziennie jak masło, sery żółte, pomidorki, marcheweczki. Ja nie czerpię wiedzy z googgle i artykułów w programach tv, czy innych szmatławców.🖐️

Gość jdfksbfjk
mialam 19 jajajaj: "chyba nie uwzzalam na leckcji?" Bardzo nie uważałaś na lekcji. Każdy ssak stąpający po ziemi ma w żołądku jak i jelitach tłustawą treść. Jeśli chcesz się przekonać, może masz znajomego myśliwego? Niech da ci wypatroszyć upolowane zwierzę. U człowieka w przewodzie pokarmowym również znajduję się treść tłusta w przewodzie pokarmowym :)

Gość od jedzenia
ja tez nie czerpie wiedzy z mediow :) to ze ma sie skore przebarwiona od marchewki nie znaczy ze jest zle, teraz ludzie mają srake na temat wszytskiego, słonce BE, słodycze BE, za duzo marchewki tez BE... wiec nalezy miec chorowicie bladą karnacje wtedy wszystko jest OK, oczywiscie są produkty ktore zawierają wiecej witA ale trzeba sie bardziej postarac, bo 2 szklanki soku marchwiowego to jeszcze nie tragedia...

Gość mozna porównac 2 osoby
jedna zjada przez 2 tygodnie tylko marchewki i produkty marchewkowe, druga zjada produkty z betakarotenem, ale nie je nic marchewkowego, obie osoby przyjmują tę samą dawkę witaminy A, pierwsza osoba po dwóch tygodniach ma przebarwioną skore, druga o dziwo nie, wiec nie ma co sie tak trząś jak sie skora lekko przyciemni

Gość uttytif
a 3 marchewki dziennie to duzo? 2 duze albo 3 srednie?