Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niko123

Termometr rteciowy.

Polecane posty

Rozbilam termometr rteciowy. Wpadl caly do wanny. Co powinnam teraz z tym zrobic?????????????????????

Dziekuje. Ale mimo to nie wiem co zrobic, bo polecial do odplywu. Moze kolanko stamtad wyciagnac? Kapac dzis dziecko w pokoju? W lazience nie ma okna, jak to wywietrzyc?

Gość ldm
Rtęć paruje bardzo powoli, jak spłukałaś do odpływu to w powietrzu już dawno nie ma śladu tej rtęci.

Gość ldm
W lazience na pewno masz komin , gdybyś nie miała to byś miala pieczarki na scianie, mozesz normalnie dziecko kąpać.

Dzieki. Myslalam zeby jeszcze kupic siarke, ponoc neutralizuje rtec - i wsypac do odplywu. Ale nie wiem czy jest sens latac i szukac przy niedzieli siarki. Ktos sie jeszcze wypowie? Na podlodze raczej nic nie ma, maz latal z papierem i sprawdzal. Caly termometr stlukl sie w wannie i od razu pierwsza mysl to bylo polanie tego woda i tak tez zrobilam. Czy dobrze, to nie wiem.

Gość ldm
Przeciez ta rtec juz dawno gdzies poplynela w syfonie to masz wode :P

Gość ldm
Co prawda jest cięższa od wody ale strumien wody na pewno ja popchał z tego syfonu wiec daj spokoj.

Gość inzynier serwisowy//zablok
Zetrzeć ścierką w rękawiczkach i ścierkę wywalić do woreczka i do śmieci bo gdzie wywalisz... Przewietrzyć mieszkanie. Najlepiej z 3 dni. Ament. Dziękuję znikam z wątku dobranoc. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Ok, dzieki. :) Z reszta pewnie nigdzie nie dostalabym siarki w niedziele po poludniu :D

dajcie spokoj i nie panikujcie. 2 lata temu zbilam termometr w lazience, bez okna. Pozamiatalam, umylam podloge i nic mi sie nie stało. Korzystalam z lazienki normalnie, tylko ze caly dzien drzwi byly otwarte. Wanne umyj tym czym zawsze myjesz. Zaloz rekawiczki.

Gość ja tez mam tu nik
już rtęciowego termometru nie kupisz:) jest zakaz przez UE

Gość inzynier serwisowy//zablok
Oczywiście ze nic sie nie dzieje. Wiecej rtęci ja wdycham lutując :P Tylko rtęć dobrze wchłania szmata czy ręcznik papierowy 3 sek i po rtęci.

Ojtam, o mnie nie chodzi, ale o to ze w domu noworodek. Sama bym nawet nie wniknela :)

Gość ldm
Od kiedy spoiwo lutownicze zawiera rtęć.

Gość dziwne...
rtęć się wchłania? Zbił mi się termometr nie raz i nie dwa. Ze zbitego termometru wysypują się kuleczki srebrne, jak je nacisnąć np ręcznikiem z jednej kuleczki robi się kilkanaście,wiec ja zamiatałam na szufelkę i do wc:)

Gość ldm
Rtęć się nie wchlania ,serwisantowi chyba juz opary zaszkodzily

Mi tez sie kiedys zbil na podloge, ale przygode z wanna i rtecia w rurze mam pierwszy raz. ;) Nie wiem czy to sie nie osadzi gdzies w kolanku w wannie.

Gość dziwne...
spłukałaś więc powinno być ok. Mnie się kiedyś zepsuł termometr i kurde nie miałam gdzie go oddać, w aptekach przyjmują tylko przeterminowane leki a w sklepie elektrycznym baterie itd więc wkurzona normalnie do śmietnika wrzuciłam.