Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy warto zostac fryzjerka

Czy warto zostać fryzjerką?

Polecane posty

Czy wg Was warto pracować w tym zawodzie? Skończyłam studia, nie mogę znaleźć pracy. Natomiast moje znajome po szkołach fryzjerskich bez problemu znalazły pracę. Czytając ogłoszenia o pracę jest pełno stanowisk na fryzjera/rkę. Mieszkam na wsi, są u nas są 2 zakłady fryzjerskie w których panie nie znają się zbytnio na fryzjerstwie, a zakłady się utrzymują i są ogromne kolejki. W miasteczku oddalonym ode mnie o 10 km na każdej ulicy jest zakład fryzjerski i w każdym kolejki. Może warto byłoby skończyć studium fryzjerskie, popracować jakiś czas u kogoś, a potem otworzyć swój zakład? Może są tu jakieś fryzjerki? Powiedzcie Wasze zdanie. Pozdrawiam. A.

Gość dfdfgfg
a wyobrazasz sobie stac do 67 roku zycia??? bo one glownie stoją 8 h dziennie

Warto, ale tylko jeśli masz zamiar otwierać własną działalność :) i jeśli oczywiście masz talent w tym kierunku, bo do lichej fryzjerki nikt nie przyjdzie drugi raz, albo będziesz musiała obniżać ceny...no albo będziesz zasuwać u kogoś na posadzie i to tylko myjąc wlosy, albo ze zmiotką

Tak ja wiem, że stoją, ale może lepiej tak niż siedzieć na bezrobociu jak obecnie. Rozważałam również opcję, że gdybym otworzyła po kilku latach coś swojego to po jakimś czasie zatrudniłabym pracownicę, bądź dwie.

Gość nadia77
moja znajoma jest po zawodówce i pracuje w salonie u pewnej babki ma 100 do 200 zł na miesiąc :D bo innej pracy nie umie znaleźć jak masz swój salon to zarabiasz jak nie to cię wykorzystują na maksa

Z kokardą Tak myślę, że mam talent w tym kierunku, tak mi się wydaje.

nadia jak to mozliwie, ze twoja znajoma ma 100-200zl? Wierzyc mi sie nie chce w to. Ona pracuje 1 dzien w miesiacu?

Gość nadia77
nie pracuje cały miesiąc oczywiście na czarno jak wyżej ktoś napisał zamiata sprząta i myje włosy od czasu do czasu ktoś da jej napiwek innej pracy w mieścinie nie ma ona jest biedna salonu nie założy i nie ma wykształcenia bo do biedronki biorą ludzi po studiach :D

Przykre, ze daje sie tak wykorzystywac.

Gość nadia77
a co ma siedzieć w domu tak to sobie zarobi na jakąś bluzkę

a chialabys pracowac za 100 zl? Bo ja nie. W tym czasie co pracuje tam, moglaby pojsc na jakies szkolenie i szukac innej pracy.

Gość Czerwona Wiewiorka
Warto jesli na prawde masz zamiar otworzyc wlasna dzialalnosc za kilka lat. Moja znajoma ma juz dwa zaklady i radzi sobie na prawde dobrze, ostatnio do dzialalnosci dolaczyla tez uslugi kosmetyczki. Jesli myslisz ze dasz rade, to zdecydowanie tak.

Gość nadia77
znaczy ta babka jej obiecała że niby ją później zatrudni więc może dlatego tam pracuje ale mi się wydaje że to ściema jest bo ma za darmo robola

Dokladnie, praca za darmo. Tez mi sie wydaje, ze baba sciemnia.

Jeśli mogę cos podpowiedzieć :) to moja znajoma na początku swojej fryzjerskiej "kariery" postarała sie o zlecenia na strzyżenie w domach opieki, w domu starców, a nawet w więzieniu :) tzn startowała w przetargach i kilka udało jej sie wygrać i finansowo świetnie na tym wyszła. Teraz już nie musi, ale na początku, kiedy jeszcze nie miała klientek, właśnie te stałe zlecenia bardzo jej pomogły

Z kokardą. Dziękuję bardzo, pomysł świetny. Niedaleko mnie jest kilka domów opieki. Może jeśli już nauczę się zawodu to warto będzie spróbować tam poszukać zleceń :)

:) myślę że tak :) i dodatkowo oni nie są takimi wymagającymi klientami...a wiadomo że wprawy od razu nie nabędziesz...a tak zarobisz moze mniej niż na normalnym kliencie, ale jednak zarobisz i jeszcze sie wprawisz :)

Dokładnie, zawsze można wyjść na swoje :)

Gość Foton
Jest takie motto życiowe które stosuje: LEPIEJ SPRÓBOWAĆ I ŻAŁOWAĆ, NIŻ ŻAŁOWAĆ ŻE SIĘ NIE SPRÓBOWAŁO Moją pasją stała sie fotografia choć to późno nastąpiło bo 2009 ale czasami trzeba szukać aby poszukać. Jednak od dzieciństwa fascynowałem się fryzjerstwem, zawsze gdzieś z boku mamy obserwowałem i wyobrażałem sobie jakbym to ja był fryzjerem, do tego stopnia, że jak pojechałem na wieś do kuzynki to wygoliłem jej lalki no w końcu myślałem odrosną hehehh Dziś mam 30 lat pokończone studia mgr i 3 podyplomówki i nic pracy nie ma i co siedze na kuroniu i nic się nie dzieje deprecha.... i pomyślałem sobie że chyba by było lepiej jakby coś sie na tej kuroniówce działo i powróciłem do marzeń z lat dziecinnych .... fryzjerstwo Pojechałem do przyjaciółki która zna najlepszą fryzjerkę w miescie i postanowiłem z nią pojechać na kawę. Mówię do niej , że chce sprawdzić czy moje odczucia z lat dziecinnych mają szansę na realizacje że nie ma pracy że chce sie sprawdzić i wiedzieć czy to ma sens że nie chce sobie na stare lata mówic czemu nie spróbowałeś.... Od tygodnia jestem w salonie sam jestem w szoku a właścicielka okresliła słowami chciałabym mieć takich uczniów na 3 roku szkoły bo wykłaada też w szkole zawodowej i chyba wszystko wskazuje na to że to to to lubię robić wczuwam się pochalania mnie to mogę to robić godzinami zobaczymy jak to dalej się pokieruje na pewno ona mnie pokieruje bo to człowiek dusza:-) MUSISZ spróbować żeby nie żałować ja nie żałuje !!!!!

Gość Barbarra
Ludzie zawsze chodzili do fryzjera i chodzić będą. Moim zdaniem to niezły fach, chociaż trzeba się liczyć z całodziennym staniem na nogach. Moja znajoma pracuje w renomowanym salonie Gnatyshyn na Warszawskim Ursynowie i całkiem nieźle jej się powodzi. Oczywiście tak jak ze wszystkim, żeby mieć klientów trzeba być dobrym w tym co się robi.

Gość gość
Z zawodu jestem fryzjerką, choć po ukończeniu szkoły chciałam się jak najszybciej przekwalifikować... Teraz jednak myślę, że to całkiem dobry pomysł na przyszłość. Warto jednak pamiętać, by wybierać salony z renomą, a nie tzw."na rogu". Warto załapać się chociaż na jakieś szkolenia do znanych fryzjerów:)

Gość kaaki2
Oczywiście ,że warto! Ja spełniłam swoje marzenia ale dopiero po przejściu odpowiednich szkoleń fryzjerskich. Osobiście polecam kursy HairXtend , bo oferują najlepsze metody strzyżenia moim zdaniem. Ponadto mają indywidualne podejście do każdego kursanta :)

Jeżeli jest to twoim hobby i lubisz to robić, myślę ze to jest dobry pomysł. Robiąc w pracy to co lubimy sprawiamy iż jesteśmy bardziej zadowoleni.

Gość JaninaKania
Po pierwsze, żadna praca nie hańbi, po drugie na fryzjerki zawsze jest popyt więc nie będziesz miała większego problemu z pracą. Tak od siebie dodam że teraz warto strzyc, ale nie ludzi, tylko psy, ludzie, szczególnie kobiety coraz częściej biorą sobie yorki bądź podobne pieski, a biznes fryzjerstwa psów rośnie. Proszę o tym przeczytać http://www.podarunek.com.pl/uslugi/odbywam-kurs-fryzjera-dla-psow/

Gość gość
ja mam własny salon fryzjerski już od 3 lat i jestem zadowolona że zdecydowałam się na taki krok :) mam mnóstwo stałych klientów i cały czas dochodzą nowi. A dla początkujących to mogę polecić kosmetyki do profesjonalnej pielęgnacji Inoar, szczególnie ich keratynę - świetne są, jest duży wybór i klientki są zachwycone nimi

Gość manderos

Patrzcie tutaj - sprzet-fryzjerski.pl

Jak dla mnie koszty wejścia w ten temat są wysokie, ale po prostu musicie mieć zakupione te rozwiązania, aby widzieć różnicę. Na każdym etapie niezbędna jest jakość. Pamiętajcie, że klienci mają swoje oczekiwania. Jeśli nie zapewnicie im jakości, to oni po prostu wybiorą się do kogoś innego i chyba jest to dosyć oczywiste. 

Gość gość

Ja prowadzę własny salon fryzjerski i nieźle mi to idzie. Jeżeli też się na to zdecydujecie to skontaktujcie się z firmą http://nova-hurt.pl/ Od nich zakupicie sprzęt fryzjerski, meble do salonu I kosmetyki fryzjerskie.