Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PytającaMAMAZosi

Bebilon Pepti i mleko krowie

Polecane posty

Gość PytającaMAMAZosi

Witam wszystkich.Moja córka 1,5 roku ciągle pije Bebilon Pepti a od jakiegos czasu zauważyłam,ze nie ma już skazy.Nie ukrywam,ze Bebilon Pepti jest znacznie tańszy od zwykłego mleka i nie bardzo chce zamieniac na inne modyfikowane.Mała zaczeła mi juz jesc Danonki i budynie na krowim mleku.I teraz moje pytanie czy nie szkodzę jej podając Pebilon Pepti i mleka krowiego? Czy jest "musem" przejscia na zwykłe mleko żeby podawać równocześnie mleko krowie? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Gość ojtam ojtam
wątpię żeby ktoś ci coś sensownego odpowiedział - ja sama nie wiem - chyba nic złego nie robisz tylko po co? pepti jest leczniczy i dziwie sie że pediatra ci go jeszcze przepisuje - mi po roczku kazał zmienić nutramigen na jakieś mleczko ha a po 1,5 roczku już na normalne.. żadnych objawów synek nie miał ale nadal nie daję mu krowiego tak do picia jeszcze ps. pepti jest tak tanie że tańsze niż bebiko za 11zł?

Bebilon Pepti jest preparatem mlekozastępczym i powinno się go stosować zgodnie z zaleceniami lekarza pediatry. Jeśli Twoja córeczka skończyła 1,5 roku i zdaniem lekarza nie ma już potrzeby stosowania preparatu, można zacząć jej podawać zwykłe mleko modyfikowane, np. Bebilon Junior 3. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska - producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań - zapraszam do kontaktu.

Gość PytającaMAMAZosi
Tak,zdaje sobie sprawe,ze mogę zmienić na inne mleko ale nie ukrywam,ze lepiej zapłacic 6 złotych za puszkę niż 48:) Stad to moje pytanie9po prostu z oszczędności)ale nie wiem czy moge tak robic:-/