Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochanezwierzaki

TRAKTOWANIE PSÓW

Polecane posty

Gość kochanezwierzaki

strasznie mnie wkur.... jak ktos mowi, ze psy powinny mieszkac w domu przy ludziach. owszem male rasy moze i tak ale wg mnie bez sensu jest trzymac np owczarka czy rotweilera w domu szczegolnie gdy ma sie podworko. druga rzecz: psy tylko luzem, zadnych kojcow. a dlaczego nie? przeciez pies oprocz do towarzystwa ma sluzyc tez do tego aby poszczekal na obcych czy nie wpuscil nieproszonego goscia na podworko (gdy bedzie poza kojcem). przesadni pasjonaci pisza, ze pies stworzony jest do zycia na wolnosci, ze takie sa jego korzenie. porownam to do ludzi: ludzie kiedys tez zyli w lesie, mieszlkali w szalasie a czasy sie zmienily i teraz mieszkaja w domach. moim zdaniem psa trzeba dobrze traktowac, poswiecac mu czas, dobrze karmic, zapewnic odpowiednie schronienie przed mrozem i sloncem, glaskac, spacerowac. ale jak ktos pisze, ze z psem trzeba spacerowac 6 godzin dziennie bo inaczej pies bedzie mial zniszczona psychike to nie wiem czy smiac sie czy plakac. za przyklad jeszcze podam psy policyjne- mieszkaja w kojcach, gdyby mialy zniszczona psychike nie nadawaly by sie do "pracy" w policji. a wy co o tym myslicie?

troche masz racje. kiedys chcialam wziac psa ze schroniska ale nie spelnialam warunkow. np dlatego ze piesek mialby mieszkac na dworze. po drugie zbyt malo mialabym dla niego czasu- minimum kilka godzin jest wymagane. ci ze schroniska mysla, ze tylko oni pracuja reszta jest bezrobotna i ma czas na spacer z psem rano, po poludniu i wieczorem. a najlepiej jeszcze w miedzyczasie 2 razy po 15 minut. takie psy zdecydowanie lepiej maja w schronisku w klatce metr na metr i spacer raz na tydzien po godzinie. normalni ludzie nie powinni miec psa wg nich bo bedzie mu zle. super.