Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MammaNia

Jaki rozmiar kurtki nosi 2,5 letnie dziecko?

Polecane posty

Gość MammaNia

Mniej więcej oczywiście. Pytam tu raczej doświadczone mamy, bo tabelki odbiegają często od realiów.

Gość DoświiadczonaMama
Takie 2,5 letnie dziecko nosi rozmiar 98-110-to tak mniej więcej. Jeśłi jest niskie nosi 92 w dół jeśli wysokie 114 w górę i tyle! :P

Gość DoświiadczonaMama
Mase ciuchów jest szyta po chińsku-zbyt długie nogawki zbyt krótkie rękawki, poza tym za szerokie lub za wąskie, zbyt szerokie pod szyją itp.

Gość MammaNia
No z rozmiarówką są jaja. Mam 15 miesięczną córkę więc już się nauczyłam na błędach. Ale pytam, bo mam wygrany kupon na odzież dziecięcą zimową i na ten rok już nie potrzebuję więcej, a może uda mi się trafić w rozmiar na przyszły rok :)

Gość DoświiadczonaMama
A w tej chwili jaki ma rozmiar?

Gość MammaNia
86 ale na zimę mam 86/92

Gość DoświiadczonaMama
Moja mając 15 miesięcy miała w szafie rzeczy z metkami na 86 92 98 Rok później nosiła jeszcze niektóre 92 i większość 98 jak również 110 w górę które to będzie również nosiła za rok jeszcze

Gość MammaNia
Czyli średnio 98 :) Moja córcia jest raczej drobna, ale boję się, że będzie wysoka...

Gość DoświiadczonaMama
Ja z ubraniami skaczę co dwa rozmiary i zawsze jest to strzał w dyche tzn. tak: Najwięcej cuchów od urodzenia miałam w roz.68,80,92 i teraz jestv przeskok bo zamiast 104 napisze tutaj 110? ale to wciąż kwestia do roztrzygnięcia bo jeszcze niczego na zimę nie kupuję z poprzedniego sezonu zostały mi kombinezony na 110 właśnie więc może będa jeszcze dobre?

Gość DoświiadczonaMama
A jaka sie urodziła? Jak czujesz że będzie wysoka to będzie.

Gość DoświiadczonaMama
Moja tez jest drobna zawsze wszystko jej zwężam Kupuję większe i zwężam bo jest długa a szeroka w ogóle.

Gość MammaNia
Urodziła się standardowa 3,4 i 53cm ale tak od rozmiaru 68 już musiałam większe, bo w porównaniu z rówieśnikami zawsze była ze 2 cm dłuższa. A 2 cm to właściwie jeden rozmiar przy tak małych ciuszkach. My w sumie długo nosiłyśmy 74, ale teraz z 80 na 86 to był dosłownie miesiąc!! Też nie chce wziąć za dużego rozmiaru, bo w za dużym nie da się ruszać :) Dzięki Anita za dołożenie się do statystyki :) Na razie 98 wygrywa :P

Gość Julanta
Mój synek 2 latka i 8 miesięcy i nadal 92 nosi ale na zime mamy 98 pozdrawiam

Gość ksbbdbgyyr
104-110

Gość MammaNia
Mojej sąsiadki córka w wieku 3 lat wygląda na co najmniej 5, ale od początku była potężna urodziła się 4,6kg! i zawsze była w innym rozmiarze. Jasne, że dzieci są różne, ale chyba aż tak bardzo się nie zmieniają nagle...

Gość ojej ojej
Moja corka w tym wieku nosi 98, chociaz ma 90 cm wzrostu ( nie wiem jak to dziala ) , dodam, ze wczoraj jej spadaly spodenki, wiec zajrzalam na metke : 9 miesiecy. Czasem kupuje jej rzeczy 98-104 ( 2-4 lata ) czasem 92, kurtke zimowa kupilam na 98- ma za dlugie rekawy a tak to jest ok. W jakim sklepie masz ten bon ?

Gość MammaNia
H&M ale zauważyłam, że firmy typu h&m c&a f&f early days itp mają mniej więcej tą samą rozmiarówkę, jedynie chińszczyzna ma kosmiczne rozmiary i niektóre polskie też są niezłe (np. mam spodenki rozmiar 68 a jeszcze są za długie i za szerokie! a nosimy 86!)

Gość korekwina
ale macie problemy

Gość MammaNia
korekwina my mamy problemy - a Ty masz czas i chęci nam o tym przypominać

Gość ojej ojej
HiM ma "2 -" 4 lata i te rzeczy sa w tej chwili na moja dwuipolroczna corke za duze ( rozmiar 98-104 ) spokojnie wchodzi w 92. Chociaz w sumie tylko rekawy sa za dlugie. A nawet mam jedna sukienke 86 i tez jest na nia dobra, wiec chyba ciezko bedzie... no ale nie wiem, czy to mzona porownywac, bo moje dziecko jest raczej niewielkich rozmiarow ( waga urodzeniowa 2.800 ). No al zima dluga jest, to co we wrzesniu za duze to juz w styczniu moze byc dobre... ciezko tak robic zakupy na zapas :)

Gość takietam,,,,
ja w smyku kupiłam kurtkę 98 na 2 lata i 2 miesiące

Gość MammaNia
Teraz zastanawiam się czy tego bonu po prostu nie sprzedać komuś. Ale z drugiej strony, pewnie będę za rok żałować. Może kupię 98 i najwyżej jak by było za małe, to sprzedam z metkami :) Najgorsze, że widziałam boską kurtkę + spodnie i tak się napaliłam... :P

Gość mama 3latki
a moja mała ma teraz kurtkę 122-ciut dłuższa, ale przynajmniej starczy na wiosnę, poza tym ma ten sam problem co ja-gdybym chciała kupić dokładnie jej rozmiar-105 to będą za krótkie rękawy

Gość na 110? 2,5 -letnie dziecko?
:O nie wiem gdzie?:O przecież to rozmiar na 4-5 lat wystarczy spojrzeć na siatki centylowe

Gość wez sie tu czlowieku nie wkurz
nie no wieksze niz 104 to musi byc dziecko jakies otyle albo z gruba budowa kosci, bardzo wysokie po rodzicach itd.

Gość mama 3latki
i co z tego ze to rozmiary na 4-5 latka, zawsze mnie śmieszy jak coś chcę kupić jej do ubrania i pytają się ile ma lat- nieważne potrzebuje na taki wzrost, a ze jest młodsza-cóż, jest normalna, a wzrost ma po nas-oboje mamy ponad 1,8m każde, wiec nie ma skąd być mała, owszem zawsze jest powyżej ostatniego centyla, ale jeszcze nie usłyszałam od lekarza, żeby coś z tego powodu było z nią nie tak, jest proporcjonalna , a nawet nasz pediatra stwierdziła ze siatki należałoby zaktualizować bo młodzież teraz jest wyższa ...

Gość ....no
po czarnobylu

Gość młodzież? to Twoja 3-latka
to "młodzież"?:D