Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabii.

Prezenty od byłego męża

Polecane posty

Gość Gabii.

Nie jestesmy juz malzenstem 4 lata, jednak mamy dobry kontakt ze soba. Mamy rowniez wspolne dziecko. Byly mieszka i pracuje za granica i od czasu do czasu przesyla dziecku paczki z prezentami. Co jakis czas zdarza sie jakims prezent dla mnie w tej paczce - jakies ciuchy, kosmetyki, ostatnio bransoletka. Jestem zawsze zaklopotana, choc nie ukrywam ciesza mnie te prezenty (bo kogo by nie cieszyly ;) ) Ale ja jestem juz w nowym zwiazku, on jeszcze nie ma nikogo i mowi ze nie chce. Wiem ze cos do mnie czuje i podejrzewam ze prezenty maja swoje znaczenie. Mowie mu juz wprost, ze nie ma mi nic przesylac i dlaczego, a on odpowaida ze mu nie zabronie. Niedawno sie dowiedzialam ze kupil mi dosc droga rzecz. Nie wiem juz jak sie zachowac by bylo ok. Co byscie zrobili na moim miejscu? Dodam jeszcze ze mysle ze byly tez troche specjalnie robi te prezenty i to nie tanie, bo wie ze moj obecny partner nie spi na pieniadzach i ja o prezentach od niego moge pomarzyc.

troche niezreczna sytuacja, ale i z takiej jest wyjscie. jesli raz czy dwa odeslesz mu prezent, to zrozumie ze NAPRAWDE nie chcesz tego. problem w tym, ze ty chcesz i nie chcesz.

Gość Gabii.
dokladnie chce i nie chce. Mowie mu ze nie ma przesylac, to on sie obraza. Ehh nie chce psuc naszego kontaktu.

klopotliwa sytuacja .Nie wiem co Ci doradzic.Kazda sytuacja moze byc dobra , badz zla.Jestes matka jego dziecka, opiekujesz sie nim wiecej, niz on .Moze to byc po prostu wdziecznosc , chocby za to. Moze to byc podtekst i liczenie na cos wiecej.A moze to byc po prostu kiedys szantaz , ze bralas prezenty ( w tym drogie) nie bedac juz zona . Sama najlepiej znasz exa i w zaleznosci od tego chyba powinnas postapic . Ja raczej bym nie brala prezentow, by nie stworzyc kiedys klopotliwej sytuacji.

Gość Gabii.
Szantaz nie. Dzieckiem zajmuje sie tylko ja, bo on jest zagranica. Prezenty sa, jak on twierdzi, tylko po to bo on lubi je robic, ale wiem tez z moze oczekiwac na cos wiecej. Raz o to zapytalam, czy tak wlasnie jest, to zaprzeczyl.

Gość fajny film wczoraj widziałem
A ten nowy związek to małżeństwo ?

musisz po prostu sama zdecydowac.Moze skonczy sie to, kiedy pozna jakas kobiete i sie zaangazuje.Watpie , by ta druga chetnie godzila sie na takie osobiste prezenty dla Ciebie.Moze po prostu zbyt sie przejmujesz w tej sytuacji i szukasz innego dna .

I z jakiego powodu był rozwód ?

Gość Gabii.
Nie jestesmy malzenstwem jeszcze. Powod rozwodu to prywatna sprawa. W sumie nie mam zadnego na to wplywu, tak czy siak przesyla nic mi nie mowiac, a ja nie bede bawic sie w odsylanie tego i tracenie jeszcze pieniedzy. Mam wazniejsze wydatki niz przesylki zagraniczne. Moze racja, niepotrzenie doszukuje sie jakis innych powodow.

No tak. Rozwód to twoja prywatna sprawa. Tylko nie wiadomo, czy on czuje się winny, czy on nadal cię kocha, czy to ty zawiniłaś z rozstaniem. Jak można się domyślać jego zabiegów o podtrzymanie "układu czy związku " skoro nie wiadomo o co chodzi. Więc żadna odpowiedź nie będzie adekwatna do tematu. Przeczytasz i wyczytasz co chcesz, ale prawdy nie dowiesz się. Piszesz o czymś wyrwanym z kontekstu. O jakiejś abstrakcji. Wiadomo tylko że dziecko już jest w rozbitej rodzinie. Z zachowania męża wynika, że chce ją scalić. Z twojego wynika, że chcesz zostawić rozpad małżeństwa. No bo na papierze już go nie ma. Taka to jest smutna prawda o tobie jako o autorce tego topiku. Tak wynika z tego co piszesz. Czyli jesteś tą złą.

Gość skadi
A co na to mowi twoj obecny partner?

A i na jego korzyść przemawia to, że on nadal jest sam, a ty już znalazłaś pocieszyciela, czy można się również domyślać, że pocieszyciel był przyczyną rozpadu małżeństwa. To tak w skrócie na twój topik. Tak odczytać można o autorce. Czyli o tobie. No przecież to twoja prywatna sprawa.:)

Gość a mnie rozśmieszyło
jak napisała,że nie będzie odsyłać prezentów i jeszcze płacić za przesyłkę zagranicę. Co jak dla mnie świadczy tylko,że jest próżna i łasa na prezenty. Niby nie,niby mówi,że jej z tym źle-ale sama napisała że wzieła se gołodupca,i tylko dzieki eks czuje sie jak księżniczka. I cokolwiek napiszecie-ona nie i nie. Bo skoro nie chce,to odsyłam (jeśli rzeczywiście jasno sprawe postawiła),ale ona z nich korzysta,wiec to jej imponuje.

Gość babcia klozetowa z kafeterii
To mi wygląda na prawdę, że chyba to ona puściła męża z rogami i teraz fochy pokazuje. Tak mi się wydaje, że ten ex-mąż to porządny facet, a obecny partner to kawał fiuta.

Gość no i teraz sobie dorabia
ideologię. Tylko po co takie szmaty wypisują bzdury na forum ?

Gość Trusia pospolita
Chyba ktoś tu miał rację. Autorka wpierw zdradziła męża a teraz jak mąż daje jej sygnały, że gotów jest wybaczyć to ona fochy stroi. Widać że kochanek to gołodupiec i żyją z dnia na dzień. To co ten nowy partner ma powiedzieć? Doić frajera jak się daje. !

Gość to jakaś
paranoja. Co wy ludzie piszecie. Rozwiedli się i już. To pewnie mąż miał kochankę a teraz udaje świętego.

faceci nic nie robią bezinteresownie. moim zdaniem przyjmowanie prezentów od bogatego byłego jest nie fair wobec obecnego partnera. ­ ciekawe, jak ty byś się czuła, gdyby on chodził w ciuchach, które mu przysyła jego była baba :O

Gość Gabii.
Dopiero teraz przeczytalam reszte wypowiedzi. Czy czlowiek po rozwodzie nie moze sobie ulozyc z nikim zycia?? Jestescie smieszni. Rozwiodlam sie 4 lata temu! W nowy zwiazek weszlam po 2 latach od rozwodu! A to ze on jest sam to juz nie moja sprawa, widocznie z nim cos nie tak. To ze nie jestem bogata, ani moj narzeczony nie jest to juz nasza sprawa. Gdybym byla lasa na kase to bym do bylego wrocila i bylabym ksiezniczka! Ale kocham obecnego partnera mimo ze nie dostaje zadnych prezentow od niego! To nie ja zachowuje sie nie fair tylko ex. Naprawde wasze komentarze sa czasami wyssane z palca.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
jak dostaniesz nastepny prezent to podziekuj ładnie i napisz ze traktujesz te prezenty, jako wdziecznosc z jego strony za wychowywanie Waszego dziecka ;)

Gość werwena
mozna zawsze na alegro opchnac:)

No nie ludzie. Dobre. Jesteśmy biedni z moim nażeczonym. Biedni, ale honorowi i dary od księcia przyjmujemy. Ten twój ex mąż zabierze ci dziecko, bo żyjesz z jakimś przydupasem i synek się uczy brzydkich słów od niego. Chodzi po podwórku i mówi.. ""kulwa, kulwa ja pieldole. Już dzielnicowy się tym zainteresował i przeprowadzał wywiad środowiskowy. Skończą się te popijawy kochasia. On więcej przepija jak macie kasy. Na piwko dla siebie ma, a dla twojego "bachora" jak mówi to tatuś niech daje jak zmajstrował. O i tyle na twój temat. Księżniczka z magla się znalazła. Powiedz ludziom dlaczego jesteś po rozwodzie cichodajko.

Gość lalolujii
ale pierdolicie głupoty... dlatego, że nie odsyła bo szkoda jej kasy na przesyłkę tzn., że jest łasa i próżna?? no nie wierzę po prostu... kurwa chyba nie znacie sytuacji wielu polskich rodzin... kobieta jest samotną matką... dlaczego ma tracić kilkadziesiąt zł żeby odesłać prezent byłemu i pokazać mu co to nie ona... za te kilkadziesiąt zł to może kupić dziecku nowe kapcie, zabawkę bądź jakąś bluzkę... najlepszą radę dała Ci liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, zachowasz się grzecznie, kulturalnie a ta wypowiedź jest mega inteligentna!