Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pampuszki

Alimenty, pomocy, szukałam w inychj tem. ale nie znalazłam

Polecane posty

Czesc. Prosze o pomoc chce wniesc sprawe o alimenty i wlasnie pisze pozew. Czy jako dowód ze nie mam zadnych dochodów wystarczy moje oswiadczenie tak jak w przypadku o starania sie o rodzinne.??

Gość l..d..m.
Sąd wyśle cię do pracy a dziecko do żlobka, sędzina to nie kretynka :)

Gość sie pracujeeee
powinni zabrać ci dziecko a ciebie do pracy,

Gość to z czego zyjesz
aktualnie? :O Ja pierdziele....zadnych dochodow :O

Gość jlaklkdkd
dawaniem dupy

Prosiłam o konkretne odp. ja nie pracuje bo moje dziecko ma 3 miesiace. Poki co jestem na utrzymaniu rodzicow.

Gość mama201005
Nie bedziesz musiała miec zaświadczenie z mopsu i urzedu pracy jesli jestes zarejestrowana. Ja mialam podobna sytuacje i sedzina jakos nic nie mowila normalne ze z takim malym dzieckiem jestes w domu.

Jestem zarejestrowana bardzo dziękuję za odpowiedz. A co do innych wypowiedzi to z tego co wiem dziecko ma dwoje rodzicow. Jak rodzice są razem i kobieta wychowuje dziecko i nie pracuje to ją mąż utrzymuje. Mi nie chodzi o moje utrzymania od ojca dziecka a o utrzymanie jego i mojego dziecka. Skoro ja je wychowuje to on powinien łożyć na nią pieniądze. Zalosni jestescie.

Gość mama201005
jeszcze jak moge ci doradzic to ja przed rozprawa zbieralam wszystkie rachunki np.za mleko,pampersy,szczepienia itd bo doradzil mi to prawnik ktory mi pomagal abym miala udokumentowane dlaczego wnosze o dana kwote alimentow

Gość zbieraj rachunki
za lekarstwa,buty,czapki,mleko co ci tam wpadnie w rece

Gość mamamati&13.04
Z tego co pamiętam to będziesz potrzebowała zaświadczenia o dochodach ze skarbówki, czy raczej o ich braku, pewnie za poprzedni rok, jeśli jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy, to zaświadczenie stamtąd, tak jak ktoś ci pisał wcześniej zbieraj rachunki za wszystko, plus dodaj jeszcze domowe rachunki (prąd, woda, gaz, nawet wywóz śmieci itp), bo to też się liczy do kosztów utrzymania dziecka (oczywiście tylko część dziecka), to samo tyczy się zakupów żywnościowych. Gdzieś kiedyś znalazłam taką tabelkę jak wyliczyć poprawnie wysokość alimentów, wyliczyłam i złożyłam przy podwyżce i dostałam tyle ile wyszło, ponieważ były to raz koszty realne, dwa nie do podważenia, bo wszystko było udokumentowane. Poszperaj sobie po necie, a pewnie znajdziesz.

Dziekuje za wszelkie rady, co do rachunków bd ciezko, bo dopiero teraz zaczynam kupowac wszelkie rzeczy ;) Po urodzeniu wiadomo kto przyjezdzal to zawsze w odwiedziny z paczka pampersow ;) A ubranka na pierwsze 3 miesiace kupowalam z ojcem dziecka. A zeby dostac rodzinne musze miec to zaswiadczenie z sadu. Dziękuję ! ;) A wam jak ułożyło się życie po rozwodzie czy rozstaniu ?

Gość hej pampuszki
ja tez sama wychowuje dziecko wiec jak chcesz mozemy porozmawiac na gg i odpowiem Ci na wszytskie Twoje pytania:)

Gość hej pampuszki
jescze nie ale tez przymierzam sie do tego:)

Gość hej pampuszki
podaj mi swojego meila lub gg odezwe sie:)

Gość hej pampuszki
ok wyslalam meila:)