Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkur.. jestemm na maxa

dostalam 250zl ALIMENTOW!!!!!!!!

Polecane posty

Gość rasput1n
to wiedz że się mylisz Renta rodzinna przysługuje uprawnionym członkom rodziny osoby, która w chwili śmierci miała ustalone prawo do emerytury lub renty z tytułu niezdolności do pracy albo spełniała warunki wymagane do uzyskania jednego z tych świadczeń. Przy ocenie prawa do renty przyjmuje się, że osoba zmarła była całkowicie niezdolna do pracy. Renta rodzinna przysługuje także uprawnionym członkom rodziny osoby, która w chwili śmierci pobierała zasiłek przedemerytalny, świadczenie przedemerytalne lub nauczycielskie świadczenie kompensacyjne. W takim przypadku przyjmuje się, że osoba zmarła spełniała warunki do uzyskania renty z tytułu całkowitej niezdolności do pracy.

Gość no to......
gdhdusw - prawo chyba stanowi jednoznacznie, nie można go interpretować raz tak, raz siak. Już bzdury napisałaś z tym minimum socjalnym. Jeśli dłużnik ma kilku wierzycieli zarabia 1300, zł sąd sasądzi alimenty, to pozostali dłużnicy idą weg jeśli nie starcza na ich spłatę- alimenty są przed wszystkimi wierzytelnościami. Inna sprawa gdy jest kilku wierzycieli, nie ma alimentów, to wtedy z wynagrodzenia należy zostawić minimum socjalne - reszte oddać komornikowi, który ewentualnie ( jeśli jest kilku wierzycieli)- tworzy tzw. plan podziału. Pozdrawiam i zachęcam do poczytania:)

Gość rasput1n
no to znaczy że alimenty mają pierwszeństwo przed innymi wierzytelnościami a nie że mogą ściągnąć więcej niż może się zostać minimum socjalnego

Gość aaaaaaaale jaja
ale autorka mnie wkurwiła :O Ktoś napisał to '' oddaj dziecko jemu ' a ona ,że nie bo nie chce dziecka na weekendy a co dopiero ODDAĆ :O kurva, przekalkulowałaś ,że Ci sie nie opłaca i już byś chciała dziecko wcisnąć ojcu .. żenada.

Gość no to......
rasput1n - tak właśnie jJEST!!!!przy alimentach NIE OBOWIĄZUJE minimum socjalne!!!!!!!!!!! Tylko przy INNYCH wierztelnościach!!!

Gość gdhdusw
ludzie,to byl skrot myslowy z tym minimum. mam tlumaczyc jak krowie na rowie, to prosze - sad musi zostawic ojcu kwote,ktora pozowli mu na przezycie. teraz dotarlo. a w kwestii prawa ;)tak dura lex sed lex,ale decyzja ostateczna nalezy do danego skladu sedziowskiego. i tyle ;] to tak, jak z mandami. sa widelki np od 200 do 400 pln za dane wykroczenie i policjant moze "dac" mandat w plngornej albo dolnej granicy, albo dac 300 pln. prawo jest przestrzegane, ale obywatel A za to wykroczenie otrzyma mandat kwotowy w wysokosci 200 pln, a obywatel B za to samo mandat w wysokosci 400 pln. obaj naruszyli tak samo prawo, policjant prawa przestrezgal, obaj otrzymali kare, ale w roznej wysokosci. interpretacja (w danej chwili) tez ma znaczenie. nie bede tu tracila swojego czasu, bo i tak nikt mi za to nie zaplaci. ludzcie sie dalej, ze w polsce jest sprawiedliwosc i sady chronia obywateli.

Gość czyli wniosek jest jeden
trzeba było się nie łoić i nie robić dziecka jeśli nie ma się zaplecza finansowego

Gość no to......
no już się nie tłumacz skrótami myslowymi:D Moja przyjaciółka dostaje z emertury policyjnej ok. 1200zł a jej kochany mąż tylko ok. 500, zł . I co, można? MOŻNA! Kończę już ten NIERÓWNY pojedynek :D

Gość no to......
dodam, mężuś poszedł na wcześniejszą emeryturę- to tak gwoli wyjaśnienia niskiej emerytury.:)

Gość ente
a tak odbiegając od tematu to Autorka cos kreci. 1200 wynajem i 1500 oplaty? ile tych oplat? ja co 2gi miesiac place gaz i prad - razem 130, co mc net 60, to niech zycie w wawie drozsze niz w 3miescie, niech 500zl oplat, ale 1500???? juz nie mowiac ze moja kolezanka ma 300zl alimentow, dwojke dzieci i daje rade

Gość no to......
aaa i mężuś nigdzie więcej nie pracuje bo.....popija:P

Gość hmmm jaaaaaaa
dziwne bardzo....ja 5 lat temu na corke dostalam 350zl choc ojciac pracowal na czarno i nie mial zanych dochodow....corka wyedy miala 8 miesiecy...

Gość gdhdusw
Moja przyjaciółka dostaje z emertury policyjnej ok. 1200zł a jej kochany mąż tylko ok. 500, zł . i tutaj sama masz przyklad na to,o czym napisalam wczesniej. jezeli jest policjantem na emeryturze, to znaczy ze jest 1. mlody, 2. zdolny do pracy, 3. moze dorobic czyli jest w stanie miec wiecej, niz marne 1200 pln. dlatego tez sad mogl zasadzic nawet i 800 pln alimnetow, poniewaz ojciec dziecka jest jeszcze w stanie zarobic ponad dwa razy tyle. a to,ze nie zarabia, nie stanowi dla sadu problemu.

Gość no to......
gdhdusw- no, proszę cię nie rozśmieszj mnie:D Mężuś nie jest młody ( odchodził na emeryturę po 40-tce) teraz ma ponad 50 lat! Przyjaciółka kilka razy występowała o podwyżenie alimentów i dostała je:) Żyjesz chyba we własnym świecie i tworzysz własne prawo. pa

Gość no to......
Konkubent Autorki też jest młody , ( twoje słowa):D i też sądu nie powinno obchodzić ile mu zostanie - twoje minimum socjalne :P a dostała 250 zł. Powinna walczyć o swoje i z pewnością nawet w pozwie sama nie ustaliła kwoty alimentów . No, niestety, za niewiedzę się PŁACI i to słono!!! Żegnając się powtórzę- Minimum socjalne nie dotyczy alimentów.!!!!!!! Można dostać, dobrze argumentując 3/5 wynagrodzenia tatusia:classic_cool:

Gość dsgah
Powinnaś sie odwołać. Przygotuj sie dobrze do rozprawy, musisz przedstawić wszystkie wydatki na dziecko. Przedszkole, dodatkowe zajęcia, bilety komunikacji miejskiej, kino. leki. żywność, art. potrzebne do higieny, a także połowę wydatków na wynajem mieszkania, prąd, gaz, telewizję. No niestety twoje kredyty i debety sądu nie interesują. Ale pieniądzę na wynajem mieszkania owszem. Nie możesz przecież z dzieckiem mieszkać na stancji ze studentami, czy robotnikami. Jeżeli za wynajem płacisz 1500, a za pokój dla siebie płaciłabyś 500, to 1000 pozostaje do rozliczenia pomiędzy ciebie, a ojca dziecka. Czyli za samo mieszkanie powinien płacić 500 plus 250 na inne wydatki, jeżeli wydajesz na dziecko tylko 500, co przy rozsądnym gospodarowaniu nie jest niemożliwe, zreszta przy twoich zarobkach konieczne.

Gość gdhdusw
dziekuje za nauke. moze szukasz pracy jako goniec w mojej kancelarii?

Gość 4ttwertwe
wiecie co podziwiam niektóre z was my mamy razem ponad 7000 miesięcznie na naszą trujkę i nam ciagle niestarcza do pierwszego, nie umiemy zarządząc chyba pieniędzmi:( nie wiem jak to robić. A dziecko kosztuje nas z zajeciami przedszkolem itd( bez jedzenia)

Gość 4ttwertwe
900 zł miesięcznie

Gość no to......
gdhdusw - BRAK argumentów kończy się złośliwościami :P I chyba coś pomyliłaś:D ALE konieczna jest zmiana w "twojej" kancelarii :P

Gość hydrauliik
DO WSZYSTKICH FACETÓW....MACIE TU JAK NA DŁONI....NIE WCHODZIC W BLIŻSZE RELACJE Z KRETYNKAMI!!!!!

Gość no to......
Kredynkami by były, gdyby dały się wyrolować KRETYNOM :D :P

Gość hydrauliik
Dla mnie każda kobieta która zostaje sama z dzieckiem jest KRETYNKĄ niezależnie od okoliczności

Gość no to......
gdhdusw- a swoją drogą coś mało masz pracy i..... petentów w tej "swojej" kancelarii jak TYYYYLEEE czasu siedzisz na kafe:P Tu goniec nawet nie potrzebny bo nie ma co robić :P

Gość no to......
hydrauliik - nie uogólniaj- OKOLICZNOŚCI są ważne:) Masz jednak ciut racji ale tylko ciut:)

Gość wkur.. jestemm na maxa
wszystkich opalt mam ok 2tys,wszystkow tym i moje ubezpieczenie na zycie 250zli sie zbiera, woda tez droga w stolicy zaoplacilam za 6miesiecy 450zl:(

Gość hydrauliik
normalna, a przede wszystkim INTELIGENTNA kobieta dobrze się zastanowi czy facet którego wpuszcza do łóżka w razie chcianej lub nie chcianej ciąży będzie w stanie zapewnić jej i dziecku utrzymanie. Jeszcze mogę zrozumieć nastolatkę, ale nie kobiety po 20tce które na własne życzenie pierdolą sobie a co gorsze dzieciom przyszłość

Gość gyjhbbnbnb
NIE UWAZALAS JAK ROBILAS???? TO RÓB JAK UWAZASZ kogo tu obchodza twoje wydatki i oplaty. Zreszta zawsze można wynająć pokoj za 500zł