Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butki na zmiane

Do dziewczyn, które na przebranie miały jakieś płaskie buty. Balerinki czy inne

Polecane posty

Gość butki na zmiane

bez obcasika. Jakie miałyście buty na ślubie, na jakim obcasie. Czy była różnica duża pomiędzy tymi, a tymi na przebranie. Chciałabym do ślubu załozyć na obcasie, ale wiem, że nocy całej w nich nie przetańczę i zmiana na płaskie bedzie potrzebna. Bo ja z obcasami nie jestem zbyt obcykana nogi mnie szybko bola mimo, ze mi sie podobaja. Takze mysle, ze zmienie na plaskie co by nie forsowac sie i cala noc tanczyc. Tylko obawiam sie, ze kiecka mi sie bedzie szurac po podlodze. Jak ten problem rozwiazac? jak Wy sobiep oradzilyscie?

Gość Mała czrna kawka 22
Miałam 8-9cm na ślub i 4-5 na noc. Kup sobie wygodne te na potem. Są różne takie na małym szerokim u góry ale zwężanym u dołu obcasiku. Wygodne. Jak zmienisz z dużego na płaski bedzie zle wygladało. Sukienka będzie zamiatała podłogę.

Gość butki na zmiane
no wlasnie nie chce by zamiatala. Ale u mnie problem polega na tym, ze ja nawet na takich 4-5 cm nie wytrzymam calej nocy

Gość a.n.o.n
a może zamów sobie buty taneczne w profesjonalnym sklepie? takie ze specjalną podeszwą (nie pamiętam jak się nazywa niestety). W krakowie jest np. sklep Spin (stronę internetową też chyba mają) Można wybrać sobie model, kolor, materiał, rodzaj obcasa i jego wysokość (!), no i tą podeszwę... NAwet taka obcasowa kaleka jak jak, która na codzień chodzi w glanach lub trampkach, przetańczyła na 6 cm obcasie (typu cuban, polecam bardzo wygodny) całą noc!

Gość butki na zmiane
serio są tak wygodne te taneczne? a czy drogie jak na zamowienie to pewnie kilka stow... ale ja tez jestem obcasowa kaleka.

Gość a.n.o.n
Ja się chyba w coś około 300 zł zmieściłam (łącznie z tą podeszwą) ale brałam jakiś mało wymyślne zamówienie no i na miejscu, więc nie płaciłam za przesyłkę. Same buty nie są drogie, ale za każdą dodatkową opcję bajer się dopłaca, np. za to, żeby były z miękiej skórki a nie z satyny jak w modelu podstawowym dopłaciłam chyba 2 dychy, i to tak się zbiera. Ale wygoda jest super, naprawdę, można dostosować but do swoich możliwości, mnie naprawdę było wygodnie w nich tańczyć i się nie chwiałam jak pijany we mgle :) no i stopa była znacznie mniej zmęczona, właściwie nie spuchła i boleć zaczęła dopiero w okolicach 4 nad ranem. Zobacz sobie czy gdzieś koło ciebie nie ma sklepu, który oferuje takie usługi i popytaj, nie zaszkodzi:)

Gość butki na zmiane
Dzieki rozejrze sie:):)

Gość klaudia1617
wiadomo ze o buty na zmiane trzeba zabdac:)-to prawie że mus:) ja osobiscie uwielbiam wysokie buty i takie bede miala-tzn nie przesadnie wysokie, normalne, ale na przebranie bede miala nizsze ciut robione na zamowienie do tańca. oprocz tego kupie zastanawiam sie nad baletkami tez mimo wszytsko-bo to roznie bywa, jak zrobi sie jakies obtarcie...szkoda bedzie sie meczyc i dobrze miec dlatego w zapasie jakies wygodniutkie butki. to nasz dzien i trzeba sie przygotowac na wszytsko niz potem siedziec i sie meczyc:/

Ja od samegoo poczatku bede w balerinach,nie bede zmieniala butow i nie bede miala problemu ze kiecka bede zamiatac po podlodze.zreszt ja nie potrzebuje obcasow bo jestem wysoka

Ja od samegoo poczatku bede w balerinach,nie bede zmieniala butow i nie bede miala problemu ze kiecka bede zamiatac po podlodze.zreszt ja nie potrzebuje obcasow bo jestem wysoka

Gość honeybeeeeee
ja nie mialam butow na zmiane . mialam jakies 8 cm. cala noc przetanczylam. chodze bardzo czesto na wysokich obcasach i dla mnie to zadne wyzwanie:) jezeli przebierzecie sie w plaskie buty - hm..... wyglada to kiepsko, zgubi sie linia sukni a poza tym bedziecie sobie przydeptywac, goscie tez. nic przyjemnego bo mozna sobie zrobic krzywde. wiem cos o tym:) dobra rada - pocwiczcie, a jezeli nie chodzicie w obcasach na codzien to nie porywajcie sie na wiecej niz 5 cm