Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Mam 21, jestem dziewczyna, mam zakola i łysieje :(

Polecane posty

Gość ploteeek
Koleżanko!! Zacznij używać tak jak ja grzebienia VIVI COMB dostępnego na http://vivicomb.pl/ Jest bardzo skuteczny, i nie trzeba się truć tabletkami!!

Gość Anna Grodzka na premiera
LOKSON 5% przez pół roku i po kłopocie ;) Sprawdzone :)

Gość tez lysiejaca21
taa tylko, że loxon uszkadza serce, ja np. źle czułam się od tego loxonu i musiałam odstawić(wiem, że smaruje sie tym tylko głowę, ale to wszystko wnika do krwioobiegu...) poza tym czytalam na wielu forach,ze po odstawieniu tego wlosy wypadaja masowo... wyprobowalam tez alpicort ale nie widziałam wiekszych rezultatów :( u mnie zbadań to wyszedł androstenion podwyszony(4,39, norma do 4) ale 2 endokrynolgow u ktorych bylam do tej pory stwierdzilo, ze to niewielkie odchylenie od normy i że androstetnion ma słabsze działanie androgenne niż testosteron :( Ponadto wyszła mi prolaktyna podwyższona(ale w sumie nie jakos strasznie) i dostałam bromergon na obnizenie jutro idę do apteki po niego, ciekawe czy cos pomoże.. testosteron wolny miałam 3,20 przy normie do 4, a testosteron calkowity 39,4,a norma do 48... estradiol robiłam tylko raz w 2 dniu cyklu i wyszedl 29, niby w normie, ale w sumie troche niski - wiec jesli androgeny mam w gornych rejestrach normy(androstenion nawet ciut ponad) a estradiol w dolnym przedziale normy to też moze byc przyczyna mojego lysienia? w sensie ze wazny jest chyba nie tylko sama ilosc poszegolnych hormonow plciowych, ale tez stosunek miedzy nimi, rownowaga? Martwi mnie tez troche niskawe FT4, robiłam je 2 razy w odstępie 2 miesiecy - wyni identyczny - 1,1 (norma 0,94-1,7) niby w normie, ale ktos tu wspomniał,ze kazdy organizm jest indywidualny i moze miec inny zakres tolerancji na dany hormon...niestety obydwoje endokrynologów nie zwróciło najmniejszej uwagi na moje FT4, stwierdziło ze w normie i tyle :( za 2,5 tygodnia ide do kolejnego endo, a na nfz mam jeszcze endo w polowie kwietnia...

Gość ddddziewica21
up up

Gość antyantyanty
Mam 23 lat i od 5 lat walczę z łysymi plackami na głowie... zaczęłam od tanich sposobów typu wcierki, jakieś szampony, biovax,wax + leki od lekarzy....do tego zmiana diety... badania... masaże głowy..może to śmieszne, ale nawet skusiłam się na akupunkture. Niestety nic mi nie pomagało..lekarze rozkładali ręce... mówili, że nie mam na to wpływu ponieważ jest to uwarunkowane genetycznie. Stosowałam Revitalash i juz byłam prawie szczęśliwa, ale po odstawieniu produktu włosy wyleciały, a nie stać mnie na CIĄGŁE stosowanie preparatu, który kosztuje kupe kasy ..teraz jestem na etapie stosowania toniku Hair Medic, jest to mój 3 tydzie, włosy zaczęły się pojawiać, ale nie cieszę sie za wczasu ponieważ obawiam się najgorszego po zaprzestaniu stosowania... jeśli Hair Medic mi nie pomoże to późniejszym etapem będzie inwestycja w grzebień za 2 500PLN a później to już chyba operacja.... PORAŻKA

Gość gość
Zapuście brody i nauczcie sie śpiewać kiełbasy ;)

Gość łysy facet z zakolami
Śmiejecie się z łysiejących facetów ale same macie ten sam problem. Ja w wieku 27 lat zacząłem łysieć na czubku głowy a potem z roku na rok było coraz gorzej.Nie wiem z jakiej przyczyny ale na pewno nie koksowałem :-) Dał bym parę tysięcy żeby mieć gęstą bujną czuprynę.Ale czy to genetyczne to wątpię bo mój ojciec nie jest łysy tak jak ja.

Gość gość
U facetów to naturalne, tylko że jeden facet jest przystojny i wyląda z łysiną super a inny, który i tak jest i był brzydki, wyląda jeszcze gorzej niż przedtem.

Gość gość
A mnie włosy ostatnio bardzo zgęstniały, do tego stopnia że niektóre zawistne osoby pytają czy sobie coś podpinam.

Gość gość
Może już za późno, ale i ja się wypowiem. Myślę ,że przyczyny należy szukać właśnie w antykoncepcji awaryjnej. Znam ten problem , który pojawił się u mojej znajomej. Nadal z tym walczy, wiec jeśli ty już wiesz jak temu zaradzić, napisz.

Gość gość
hej! nie wiem jak w Polsce ale w Irlandii sa dostepne tabletki Viviscal .Sa rozne typy, ja stosuje Viviscal Professional, ktore zdaja egzamin. U mnie problemem jest tarczyca, stres, zle nawyki zywieniowe, a te tabletki zdaly egzamin (i zdaja). Mam nowe wloski i jesli mozesz jakos kupic te tabletki (powtarzam-nie wiem czy tego typu dostaniesz w Polsce, moze przez internet da sie zamowic) to polecam. Zeby widziec efekty trzeba stosowac 3 miesiace ,wtedy widac ze cos sie zaczyna dziac. Jeszcze jedna rada-jak myjesz wlosy to masuj skore glowy. Po umyciu szczotka silnie czesz wlosy-bedzie ich duzo wypadac ,ale zaraz ci cos napisze. Otoz jesli wlos nie wypada,a powinien bo cebulki sa juz nie takie jak trzeba, to on ten martwy wlos sobie tam jest, a tym samym blokuje nowy wlos do wzrostu. Takze mozecie sie ze mna nie zgodzic ale silne wyszczotkowanie wlosow im pomoze. Nie wiem czy ci pomoglam,ale mam nadzieje ze tak.

Gość gość
Śmiejecie się z łysiejących facetów ale same macie ten sam problem. x BLAGAM! lysiejacy facet to dla spoleczenstwa nie dziwadlo, nikt sie nie wgapia w lysiejacego lub lysego faceta, wlosy nie sa atutem meskosci i faceci maja "przyzwolenie" na lysienie lysa kobieta to sensacja to dziwadlo atutem kobiecosci sa piekne wlosy , na lysiejaca kobiete karzdy sie patrzy i powiem jeszcze ze lysy facet moze miec na peczki adoratorek a lysa kobieta ........ no wlasnie :o

Gość łysiejący brunet01
ostatnio spotkałem dziewczyne mniej wiecej w moim wieku (około 26 lat) która była prawie cała łysa. dla mnie łysienie to wielka tragedia ale staram sie wyobrazic jaka tragedia jest to dla tej dziewczyny

Gość Kasiek82
Na pewno nie jest to normalna sytuacja. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku nie warto podejmować samej żadnej terapii. Bo możesz sobie jeszcze zaszkodzić. Najlepiej poszukaj dobrego lekarza medycyny estetycznej i zastanów się nad najnowszymi metodami leczenia łysienia. Czy to mezoterapią osoczem bogatopłytkowym czy terapią z komórkami macierzystymi. Tu masz filmik o tych metodach i ich działaniach na łysienie: https://www.youtube.com/watch?v=wBMi2Q86pYY

Gość Ada33r
ja bym na Twoim miejscu spróbowała Advecia albo Rogaine.. jeśli masz trochę dodatkowych pieniędzy możesz poczytać i kupić Theradome. jak dla mnie to idealny zestaw, przynajmniej mi pomógł :)

Gość gość
Okropne łysieć w tak młodym wieku :-(

Gość gość
No okropne ☹. Moja siostra zaczęła właśnie łysieć w młodym wieku i była to dla niej prawdziwa tragedia. Wcześniej przed tym wszystkim miała ładne i gęste włosy więc można sobie wyobrazić jak to jeszcze bardziej przeżywała. Po jakimś czasie okazało się że już tylko przeszczep. Zrobiła i wygląda może nie tak jak kiedyś ale naprawdę nieźle jak na to co się działo. Do tego trafiła na bardzo fajnego lekarza w Klinice Zawodny w Szczecinie który ją podtrzymywał na duchu ;-). Myślałam że to może być dziedziczne ale jak na razie nic mi się nie dzieje.