Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fafuśna89

marchewka do obiadu przepisy

Polecane posty

Gość fafuśna89

tak patrze i patrzę ...ale nie wiem jak zrobić dobrą marchewkę do obiadu... kiedyś ktoś robił jakoś na patelni ...hmmmm zna ktoś z was dobry przepis ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fafuśna89
kurde nie mogę znaleźć tego przepisu... to była marchewka krojona na pewno w plasterki okrągłe... a nie żadna papka..ani z panierką...kurcze..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xcdfghnjmk,kmjnhb
Ja uwielbiam na słodko w takim sosiku. Dać przepois jak ja robię? Pamietam ten smak z dziecinstwa i najlepsza z ziemniakami tłuczonymi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fafuśna89
no ale ja nie wiem czy to najpierw się gotuje czy jak... nie mogę znaleźć przepisu a na kafe nikt nie gotuje bo tu same damy siedzą :) :P dlatego zrobię duszoną bo nie mam czasu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
normalnie kroisz marchewke w plasterki lub kostke. na rozgrzany tluszcz wrzucasz pokrojona drobno cebulke, zeszklisz, dodajesz ta marchewke, podsmazasz chwile, zalewasz szklanka wody lub rosolu, solisz, pieprzysz, dodajesz tymianek i dusisz pod przykryciem jakiesz 20 min. smakujesz i w razie czego jeszcze doprawiasz przyprawami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja to robie z gotowanej marchewki, wtedy sie robi tylko kilka minut i nie jest twarda. Czasem wykorzystuje marchewke z jakiejs zupy czy rosolu. Kroje w plasterki, na patelni roztapiam maslo, najlepiej z Lurpaka lekko solone, wrzucam i podsmazam marchewke, az sie zrumieni, ewentualnie sole juz wegetuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tylko, ze marchewka gotowana, ktora pozniej jeszcze podsmazamy, lub dusimy, nie zawiera zbyt wielu witamin i mikroelementow. zreszta gotujac dla rodziny piecioosobowej, trudno wykorzystac marchewke z zupy (po prostu za malo jej).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×