Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fafuśna89

marchewka do obiadu przepisy

Polecane posty

Gość fafuśna89

tak patrze i patrzę ...ale nie wiem jak zrobić dobrą marchewkę do obiadu... kiedyś ktoś robił jakoś na patelni ...hmmmm zna ktoś z was dobry przepis ??

Gość fafuśna89
kurde nie mogę znaleźć tego przepisu... to była marchewka krojona na pewno w plasterki okrągłe... a nie żadna papka..ani z panierką...kurcze..

Gość xcdfghnjmk,kmjnhb
Ja uwielbiam na słodko w takim sosiku. Dać przepois jak ja robię? Pamietam ten smak z dziecinstwa i najlepsza z ziemniakami tłuczonymi :)

Gość fafuśna89
no ale ja nie wiem czy to najpierw się gotuje czy jak... nie mogę znaleźć przepisu a na kafe nikt nie gotuje bo tu same damy siedzą :) :P dlatego zrobię duszoną bo nie mam czasu

normalnie kroisz marchewke w plasterki lub kostke. na rozgrzany tluszcz wrzucasz pokrojona drobno cebulke, zeszklisz, dodajesz ta marchewke, podsmazasz chwile, zalewasz szklanka wody lub rosolu, solisz, pieprzysz, dodajesz tymianek i dusisz pod przykryciem jakiesz 20 min. smakujesz i w razie czego jeszcze doprawiasz przyprawami.

ja to robie z gotowanej marchewki, wtedy sie robi tylko kilka minut i nie jest twarda. Czasem wykorzystuje marchewke z jakiejs zupy czy rosolu. Kroje w plasterki, na patelni roztapiam maslo, najlepiej z Lurpaka lekko solone, wrzucam i podsmazam marchewke, az sie zrumieni, ewentualnie sole juz wegetuje

tylko, ze marchewka gotowana, ktora pozniej jeszcze podsmazamy, lub dusimy, nie zawiera zbyt wielu witamin i mikroelementow. zreszta gotujac dla rodziny piecioosobowej, trudno wykorzystac marchewke z zupy (po prostu za malo jej).