Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko mam jedno

1,5 roczny maluch nie chce chodzić za rączkę na dworze

Polecane posty

Gość moja córka
hmm moja mówi tylko mama,tata ,daj a resztę po swojemu. Na placu zabaw widzę ze dużo dzieci w wieku 2 lat mało mówi .

Gość kupon za 2 zl
laczego jak ktoś napisze coś pochlebnego o swoim dziecku to zaraz na niego naskoczą że się chwali, że próbuje ubarwiać by jego dziecko wypadło lepiej???? RACJA. Niestety tak tutaj jest - Każda MATKA POLKA przekonana jest,że jej dziecko jest najcudowniejsze i najlepiej rozwinięte. I nie daj Bóg napisz coś pozytywnego o swoim dziecku -a jak jeszcze wypadnie lepiej niż jej to już wsiądą na całego. Ja jestem mamą 2 latka który pięknie mówi - i też mogę się dziwić że wasze nie mówią jeszcze - co jest normalnym zachowaniem i wcale nie oznacza przechwalania.

Gość pytanko mam jedno
Ha, no własnie jak chodzę na spacery to widzę, że dzieci chodzą grzecznie za rączkę. Może i pytanie jest dziecinne, mam to w nosie. Pytam, bo mam powody. Dzieci są różne, ale pewne rzeczy czasem normy nie stanowią. Ok, dzięki za odpowiedzi :)

Gość młodym mamom i nie tylko
jak zrozumieć potrzeby dziecka, które nie mówi jeszcze "naszym językiem"... Język niemowląt "Kultowy poradnik, który pomógł już setkom tysięcy rodziców w Polsce. Tracy Hogg znana jest w Stanach Zjednoczonych z popularnych programów na temat skutecznego i pełnego miłości wychowania dzieci. Pomogła tysiącom rodzin w rozwiązaniu trudnych kwestii dotyczących ich brzdąców. Poznaj pomysły najznakomitszej Mamy, Babci i Niani - i zacznij mówić w tym samym języku, co Twoja pociecha. Autorka przekonuje czytelników, że reakcje noworodków są przejrzyste i zrozumiałe oraz adekwatne do bodźców, jakie dziecko otrzymuje. Z tym poradnikiem wszystko wydaje się łatwe, gdyż autorki poznały klucz do dziecięcego świata i włożyły go między strony tej książki. " Język dwulatka Jeden z nawyżej cenionych poradników dla rodziców, którzy pragną lepiej zrozumieć swoje dziecko. Okazuje się, że każde niemowlę już w chwili narodzenia jest „jakieś. Kod genetyczny określa temperament, silne i słabe strony charakteru oraz skłonności i upodobania. Na co więc mają wpływ rodzice? Na zachowanie dziecka oraz rozwój jego zdolności i umiejętności. Znajdź w książce test, który pozwoli Ci ocenić charakter i temperament Twojego dwulatka. Musisz dobrze poznać swojego berbecia, aby potem mieć z nim mniej kłopotów. Autorka znakomicie tłumaczy sposoby postępowania z różnymi dziećmi oraz podaje rozwiązania rozmaitych codziennych problemów. Dowiesz się, jaka jest metoda na złośnika tupiącego nogami w sklepie, co robić, gdy dziecko marudzi, jak wychowywać aniołka lub energicznego urwisa! http://allegro.pl/jezyk-niemowlat-dwulatka-hogg-tania-wysylka-i2640476980.html

Gość pytanko mam jedno
Powiem szczerze, nie cierpię książek Tracy ;)

Gość Potwory dwugłowe
Myslalam , ze czegos praktycznego sie dowiem , co z tym uciekaniem robic na ten przyklad, a tu dyskusja ile ktore mowi i reklama ksiazek :o

Gość imoszkka
Rozn sa dzieci,z roznymi tempeamentami. jak czyjs syn chodzi za raczke,to nie znaczy,ze rozumie slowa lepiej niz czyjes dziecko starsze,tylko on chce isc za aczke ,a to drugie dziecko ni,cala filozoria. Moja coka ma 18 mcy. czasm pojdzie za reke,czawem sie wyrywq. tak czy siak,spacery polegaja glownie na zygzakowaniu,przystawaniu,podziwianiu,wybieganiu nagle przed siebie i tym podobne. wozek to w ogole wog nume jeden. zeby ja wsadzic,to albo musze sie pzygotowac na wycie,albo przekupic czyms do zabawy albo jedzenia. a ostatnio przyszla faza -wozek nie,na nogach nie,nqwt na baana nie -tylko na rece. jednak tu sie nie daje,przede wszystkim z uwafi na duga xiaze -nie chce dzwigac dziecka kilometeami. Bez sensu opierac jakies teorie na przykladzie jednego dziecka. przeciez kazry ma jakis charakte i temperament

Gość normalne. ja trzymam
za kaptur zeby nie wylecial gdziec pod samochod.