Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hi hi hi !!!!

mamy pracujące, co robicie z chorym dzieckiem

Polecane posty

Gość hi hi hi !!!!

z kim zostaje wasze dziecko jak się rozchoruje? bierzecie L4 (z oporami czy bez) babcia opiekunka mąż inne........

Gość to maz sie nia zajmuje
mąż z dzieckiem siedzi w domu

Gość hi hi hi !!!!
a mąż nie pracuje czy w pracy u niego lepiej patrza na zwolnienia?

Gość kawa kawa zbożowa
babcia

mąż ma taka prace ze jak nie jest w firmie to moze w domu pracowac przy kompie ,oczywiscie sie pozniej ze sowjej pracy rozlicza czy wysyla mailem cos tam

chociaz ja nie mialabym problemu z wzieciem wolnego na chore dziecko, ale mąz ma lepsze podejscie do malej gdy jest chora i przy nim jest grzeczna

Gość wedcfvz
inne........

Gość haczyyyk
babcia

Gość Mama dwójki....
Gdy córka jest chora to idę na L4, w sumie byłam 8 dni przez cały rok, ale tylko wtedy gdy nie spałam w nocy i nie byłabym w stanie myśleć w pracy. Później gdy dziecku już przeszło to najgorsze, to mąż brał urlop np. 2 dni i tak dociągaliśmy do weekendu a potem mała chodziła znowu do przedszkola. Jak miała katar czy słaby kaszel to chodziła do przedszkola, bo nasz lekarz stwierdził, że to nie choroba i że inne matki i tak przyprowadzają chore dzieci, więc ja też nie powinnam być fair. Mój pracodawca jest ojcem 2 dzieci, więc nigdy nie było z tym problemu, a nawet jak coś burczał(chodzi o pieniądze i brak pomocy z mojej strony bo musiałby pociągnąć sam ważne projekty) to siadałam mu na sumienie:)

Gość gość
A moja szefowa mnie zwolniła od razu jak wróciłam po macierzyńskim do pracy. Powód? Bo niby nie było już mojego stanowiska pracy. A nieoficjalnie to obgadywała mnie do pozostałych pracowników, że nie zamierza teraz znosić moich ewentualnych zwolnień na chorujące dziecko, bo niby tak się zachowują młode matki, więc wolała sprawę załatwić drastycznie. Z tym, że u mnie miałby się kto zajmować chorym dzieckiem, gdyż mamy dogadanych rodziców, no i jeszcze jest tata. Posiedziałam trochę na bezrobociu i znalazłam sobie pracę na 1/2 etatu. Szału nie ma z tą pracą, ani z pieniędzmi, ale na razie jest ok.

Gość gość
Niezła ta Twoja szefowa? Ona ma w ogóle dzieci?