Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa3

Koleżanka córki uderzyła ją w twarz

Polecane posty

U córki występuje wielkie uwielbienie do Stanów Zjednoczonych. Ma dużo koszulek typu I love NY, I love Chicago, podobnie kubki etc. Generalnie ekscytują ją ten kraj. Pokłóciła się o to z koleżanką, która z tego powodu z całej siły uderzyła ją w twarz. Dziewczyny mają 11 lat... Nie pozwolę żeby tak traktowano moje dziecko. Ta dziewczynka jest najwyraźniej agresywna i niebezpieczna dla innych dzieci. A z tego co wiem jedyne konsekwencje jakie przewidziała dla niej nauczycielka to jakieś tam punkty ujemne z zachowania. I co zrobić? Myślicie, że powinnam domagać się jakiejś większej kary dla niej?Ta dziewczynka nie jest Polką, już raz jej rodzice robili aferę o rzekome "rasistowskie zachowania w stosunku do niej", teraz też moja interwencja pewnie będzie tak odebrana... No ale nic, zostawiłybyście tak na razie tę sprawę czy radzicie się tym zająć?

Gość NatkaNatala
Powinnaś porozmawiać najpierw z ta dziewczynka a jesli nie poskutkuje to wybrac sie do rodziców... Może w domu u tej dziewczynki cos jest nie tak skoro az tak reaguje...

Poczekaj na dalszy rozwój sytuacji, a córę przestrzegaj przed koleżeństwem z tą dziewczynką. Na chwilę obecną sądzę, że nie ma sensu toczyć wielkiej batalii. Ważne, że szkoła wie o tym zajściu.

nawet nie próbuj sama rozmawiać z ta dziewczynka.Idź do nauczyciela albo od razu do rodziców.Jak zaczniesz rozmawaic z nia to ta na 100% coś wymyśli by To Twoja córka była ta zla a rodzice jej będą zli ze do nich od razu nie przyszłaś.

Jej rodziców miałam już okazje wiele razy spotkać, sprawiali wrażenie normalnych, wykształconych ludzi. Choć teraz też mam wątpliwości co do tego jak u nich w domu jest bo samo z siebie to dziecko raczej takie nie jest...

Gość z jakieego powodu
male dziecko moze tak nienawidzić US, że aż bije tych co lubią? to na pewno wyuczone przez rodziców

Gość figo fago ciup
nie jest Polką? jak jest z kraju islamskiego to lepiej nie gadaj z jej rodzicami bo jeszcze zrobią przeciw tobie świętą wojnę dżihad

Likesmanager, szkoła wie i niewiele zrobiła. To mnie martwi. figo fago ciup, jest z Korei Południowej i jej rodzina nie sprawia wrażenia patologii pod żadnym względem, wręcz przeciwnie, ale teraz już sama nie wiem. hiszpanin, zastanów się co piszesz. Czy to że dzieciak bije drugiego bo się z nim w czymś nie zgadza jest słuszne? Dziecko zasłużyło bo ośmieliło się mieć odmienne zdanie? Jasne, uczmy tak dzieci, masz inne poglądy od kolegi to wal go w pysk :/

Lepiej powiedz córce żeby następny raz oddała dwa razy mocniej, bo wychowasz ją na sierotę i sobie w życiu nie poradzi!

Gość yxcvb6789
17.09.2012] 22:48 [zgłoś do usunięcia] Ewa3 Likesmanager, szkoła wie i niewiele zrobiła. To mnie martwi. :D:D:D a co szkola ma zrobic??? za moich czasow w szkole nie takie draki byly, szlo sie do dyra , za kare pala do dziennika , obnizenie zachowamia ewentualnie wywolali nas na apelu i po sprawie. lo matko co za konsekwencje wymagasza??? deportacje rodziny do korei??? popstykaly sie dziewoje dzisiaj a jutro beda z soba rozmawiac a ty na glupka wyjdziesz:O

Gość kicikicijajadzadza
Ja bymsie obraziła na moją mame gdyby ona się wtrącała w takie rzeczy, skad ty możesz wiedziec co sie wydarzyło ? Skąd wiesz jak wyglądała ta sytuacja, czy twoja córka nie powiedziała czegoś złego ? Znasz tylko jej wersje, a jako matka zawsze bedziesz po jej stronie - co jest chore w niektórych przypadkach - nie mówie tu że to dobrze że ją walnęła, ale jeny... to nic takiego, dostała punkty ujemne i tyle

yxcvb6789, ale ona nie uderzyła ją ot tak lekko tylko z całej siły. Córka aż się rozpłakała, sama mi to mówiła, ale też poznałam, że płakała. Jak tamta dziewczynka jest tak nie obliczalna to skąd mam wiedzieć czy następnym razem nie zrobi jej czegoś gorszego? albo innemu dziecku? Naprawdę nie zauważasz problemu? kicikicijajadzadza, tylko córka jej naprawdę nic nie zrobiła. Opowiadała tylko o tym, że lubi Stany Zjednoczone i że to jest fajny kraj, że chciałaby tam mieszkać. ZA TO dostała w twarz. TO JEST chore żeby nie mogła się spokojnie wypowiedzieć, czyż nie? Max Zander vel Klaun, zastanów się co piszesz i czy 11 letnie dziecko może być "pachołkiem" jakiegoś kraju.

Gość Skoro jest z Korei Południowej
to ma prawo nie lubić USA. W ich kraju siedzi amerykańskich wojaków jak robactwa. Od czasu do czasu zrobią jakąś aferę np. kogoś zabiją(dwie dziewczynki jakiś czas temu). Może i jej rodzice mówią jej, że USA jest złe i zapamiętała. Nie ma co robić o to afery. Dzieci po prostu są emocjonalne, same się najlepiej pogodzą.

czemu pozwalasz córce adorować zło zjednoczone? :O jestem zgorszona.

Gość i tak caly dzien....
ale powiedzcie mi,ile tych prowo mozna dziennie zalozyc? przeciez to juz nawet smieszne nie jest

Gość Renkaaa
Ale robisz problem z niczego. Ja się z koleżanką też pobiłam raz w szkole, nie pamiętam już o co, ale ani ona ani ja nie wyrosłyśmy na recydywistki. Wrzuć na luz, to tylko dzieci. Może córka Ci całej prawdy nie powiedziała, a Ty już będziesz lecieć rozmawiać ze wszystkimi. Rozumiem, jakby sprała Twoją córę, albo nie wiem, skopała to jeszcze rozumiałabym Twoje wzburzenie. Dzieci są emocjonalne, najpierw robią potem myślą (o ile w ogóle występuje to drugie), a Ty już robisz aferę na całą szkołę.

ale to kolejny prowo temat,zakladaja ich po kilkadziesiat dziennie a wy sie podniecacie

Nie rozumiecie, że to nieistotne co powiedziała, to mogło być cokolwiek innego. Po prostu to nie jest normalne żeby dzieciaki na wypowiedzi, które im się nie podobają reagowały agresją.

Gość Renkaaa
Jest istotne co powiedziała, bo słowa też ranią i mogła powiedzieć coś co koleżankę zabolało. Co Ty, dzieckiem nie byłaś, czy już zapomniałaś? Nie trzasnęłaś nigdy nikogo jak Ci coś nie pasowało? Dzieci takie są, daj sobie spokój i nie rób córce przypału.

i tak caly dzien.... nie jest to żadne "prowo" choć widzę, że spora część użytkowników Kafeterii jest nastawiona na same prowokacje bo nie traktuje tematów poważnie. Renkaaa "Rozumiem, jakby sprała Twoją córę, albo nie wiem, skopała to jeszcze rozumiałabym Twoje wzburzenie. " a jaką mam gwarancje, że jutro tego nie zrobi z jakiegoś równie błahego powodu?

Gość balbakaba
mis ie wydaje ze twoja corka powiedziala jej cos obrazliwego i po prostu dostala w pysk a teraz boi sie przyznac bo jej glupio sama czasem kalamalm jak bylam mala zeby sie wybielic i zeby nie bylo na mnie wez tez to pod uwage i nie wierz slepo corce bo pozniej jak zobaczy ze we wszystko jej wierzysz to bedzie to wykorzystywac

ewa w ten sam sposob zakladasz/cie te same tematy,tak samo je piszesz/piszecie,same je sobie podkrecacie i tak caly dzien nie potepiam,bo wiem,ze taka macie robote,ale ile mozna?:D

Gość Renkaaa
Jak zrobi, to będziesz miała powód, żeby interweniować. Póki co robisz z igły widły. Jak wszystkie matki takie są, to nie dziwie się, że rośnie nam pokolenie ciap i oferm życiowych, bo przecież "moje dziecko dotknęli! Jak śmią dotykać mojego skarba!" Toż to agresja i napaść! Do więzienia z agresorem!" ;] Za mną nikt nie latał do szkoły z każdą głupotą, jak się ścięłam z koleżanką, to kazali mi to załatwić i "żeby mi się to nie powtórzyło" ;]

balbakaba, nie wierzę jej ślepo, jej wersje potwierdziła także jej inna koleżanka. i tak caly dzien.... nie wiem do czego konkretnie mój temat miałby prowokować, ale skoro tak uważasz to na Twoim miejscu nie traciłabym czasu na odpisywanie w tych "prowokacjach". W prawym górnym rogu ekranu masz taki krzyżyk, naciśnij i dobrej nocy ;) Max Zander vel Klaun , ile Ty masz lat? Jak chcesz gdzieś demonstrować swoją nienawiść to gdzie indziej. Czy nie rozumiesz, że tutaj nie są problemem jakieś tam poglądy o USA tylko agresja? Teraz nie spodobała jej się sympatia do USA a następnym razem co? może czyjś kolor butów?

Gość Renkaaa
Boże, co Ty z tą agresją w kółko? Wszystkich w koło w ryje trzaska, jak popadnie? Klnie, przeklina, wyzywa? Nie? No to daj sobie spokój, nadopiekuńcza mamuśko :/

Gość balbakaba
Ewa a czy ja uwazam ze to jest prowokacja? nic takiego nie napisalam i nie badz taka madra stara babo;/ten krzyzyk to sobie wasadz w dupe nie bd z toba dyskutowac wierz dalej corce i idz zglos ta dziewczynke na policje i sprawe w sadzie od razu zaloz ty tepa babo!sama przekretow nie robilas jak bylas mloda? nie prosilas kolezanki zeby klamaly do rodzicow