Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicniewiemjuż

zasiłek rodzinny, jakie dokumenty??

Polecane posty

Gość nicniewiemjuż

Proszę was o pomoc! jakie dokumenty mam dostarczyć żeby otrzymać zasiłek rodzinny na dziecko? wczoraj byłam u siebie w mops i jak zwykle te tępe babki namieszały zamiast wytłumaczyć po ludzku co mam donieść. Jestem od stycznia na wychowawczym i wtedy trzy razy chodziłam do mops z dokumentami bo wiecznie coś było źle a same mnie źle informowały no koszmar! nie pamiętam co składałam ostatnio a było tego sporo. Wiem że mam dostarczyć: wysokość składek zus za rok 2011 zaświadczenie od pracodawcy o udzielonym urlopie wniosek o zasiłek A co z Urzędu Skarbowego? Pit 20011? co jeszcze? Proszę napiszcie!!

ja ze skarbówki musiałam mieć zaświadczenie o wysokości osiągniętego dochodu za 2011 rok. w Urzędach teraz tłumy...więc bierz to co wszyscy :)

nie miej pretensji to pań z opsu bo te przepisy sa niestety pogmatwane wszelkie utraty uzyski dochodó to koszmarek

a dokumenty musisz miec z urzędu skarbowego dochody twoje i męża za 2011 wysokośc odprowadzonych składek zdrowotnych z zus lub od pracodawcy za 2011 akt urodzenia dziecka zaświadczenie od pracodawcy o okresie udzielonego urlopu i od kiedy do kiedy trwa zatrudnienie zaświadczenie z zus ze zostałas zgłoszona do ubezpieczeńs społecznych PIT 11 za 2011 rok i jak były jakies zmiany w zatrudnieniu u męza lub uzyskał utracił zasiłek z pup to tez dokuemnty potrzebne

Gość nicniewiemjuż
nie mam pretensji do pań z mopsu o zmiany przepisów czy coś ale o to że nie potrafią konkretnie wytłumaczyć gdzie iść i co dokładnie załatwić tylko przy składaniu dokumentów okazuje się że coś nie tak jedna druga pyta bo nie wie, niestety w mojej okolicy są niekompetentne panie i to większość ludzi tak twierdzi chcąc coś załatwić. Dzięki za odpowiedzi A pit mam dać ksero to co otrzymałam z pracy tak? czy oryginał który mam?

Gość zonaKraka
U nas jest: - ksero dowodu osobistego - kseru odpisu skróconego aktu urodzenia - zaświadczenie z US o zarobkach za 2011 r. - oświadczenie (moje, druk do ściągnięcia) że jestem zgłoszona do ubezpieczeń społecznych - oświadczenie (jak wyżej) że jestem zatrudniona w firmie X, udzielono mi urlopu wychowawczego w takim a takim terminie i że przepracowałam X miesięcy zanim nabyłam prawo do niego - zaświadczenie od pracodawcy o opłaceniu składek za poprzedni miesiąc Pójdę zaraz i się dowiem co jeszcze wymyślili :) No i jeszcze oczywiście wniosek o zasiłek

Gość nicniewiemjuż
a to oświadczenie że jestem zgłoszona do zus to przez pracodawcę załatwiać czy iśc do zusu?? Bardzo dziękuję za konkretne odp :)

Gość zonaKraka
Oświadczenie piszesz sama, można druczek ściągnąć ze strony UM- tak jest przynajmniej w moim mieście. I tak, takie ułatwienie, nie muszisz iść po to do ZUS. Ale do ZUS i tak trzeba iść po zaświadczenie o wysokości składek. Jedno ułatwili, to wyrównali drugim...