Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Barbara5566778899

Dwa pytania odnośnie wysyłania CV

Polecane posty

Gość Barbara5566778899

1.Czy osobie poszukującej pracy jako pracownik fizyczny wypada wysyłać CV ? 2.Czy warto wysyłać CV w ciemno, jeśli firma nie ogłasza że poszukuje pracownika?

Gość kosmiczna gościówka
1 tak 2 tak

Gość licencja na wychowanie*
A co ci szkodzi spróbować? :) ja bym wysyłała.

Gość Barbara5566778899
Nic mi nie szkodzi, ale zastanawiam się czy nie lepiej roznosić osobiście, choć w większości i tak zostawia się na portierni. Nie wiadomo czy CV przesłane mailem ma takie same szanse co papierowe.

Gość odpowiem na pomarańczowo
oczywiście,że tak - wypada wysłać CV - a co to za różnica jaki pracownik? każdy jest potrzebny. A jeżeli chodzi o to, czy szukają pracownika, czy nie... pewnie, że złóż CV, czasami możesz się nie dowiedzieć, że szukają. Warto nawet co jakiś czas tam zajść i zapytać, czy nic się nie zmieniło... Ja właśnie dostałam swoją pierwszą pracę zanosząc CV do firmy, o której nawet nie wiedziałam... szłam po prostu i wrzuciłam, w sekretariacie powiedzieli, że nie ma szans a tu po kilku dniach telefon... okazało się, że nagle niespodziewanie ktoś poszedł na zwolnienie - borelioza, powikłania... pracowałam tam rok, później zmieniłam pracę. Nie patrz, co wypada, co nie. Pokaż, że Ci zależy, takie są czasy, że sama musisz o siebie zawalczyć.

Gość Barbara5566778899
Rzecz w tym, że nie stać mnie na częste jeżdżenie do miasta w którym szukam pracy, na osobiste roznoszenie CV mogłabym poświęcić najwyżej dzień. Zresztą samo szukanie firm po adresach zajęłoby dużo czasu, a tak przez internet mogę w kilka dni wysłać CV w bardzo wiele miejsc. Mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli firma podaje adres mailowy, a nie podaje osobnego adresu do wysyłania CV to jest sens wysyłać na zwykły mail kontaktowy?

Gość odpowiem na pomarańczowo
Myślę, że warto pojechać jeden raz nawet, poroznosić gdzie się da, nawet takie uniwersalne CV napisać i wrzucić po drodze do napotkanych firm. Poprosić o nr telefonu, pod którym możesz się dowiadywać o pracę i później już dzwonić. A tam, gdzie nie dotrzesz wyślij na maila, pewnie, że na tego który jest podany.

Gość tak motylki wygrały
Gdy szukasz pracy- to 2x TAK :D