Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aspiryna od kiedy

mozna podać dziecku

Polecane posty

Gość aspiryna od kiedy

jak w temacie: Czy od 12 r.ż?

Gość azu
A ile ma dziecko? I z jakiego powodu chcesz podać.

Gość to wszystko zalezy w jakim
Co najmniej od 12. Im pozniej tym lepiej. To nie jeest super bezpieczny lek. Mi osobiscie jak bylam dzieckiem to po polowce mialam krwotoki z nosa.

Moim zdaniem mała dawka nie zaszkodzi jeżeli skończy dany wiek, ale lepiej unikać dużej ilości tabletek i oczywiście nie mieszać bo to może mieć zły skutek.

Gość aspiryna od kiedy
dziecko ma właśnie 12 lat i przeziębienie , które nie przechodzi. Dodam, że chorób nie było już bardzo długo, a tu się zaczeło od kataru, teraz chrypa i kaszel. Kilka dni w domu - bez gorączki, leczyłam jak zwykle - ibuprom, rutinoskorbin, syrop prawoślazowy, herbatki, inhalacje. niby przeszło, ale 2 dni w szkole + weekend "latajacy" z dzieciakami po podwórku i masakra z gardłem. Zastanawiam się nad aspiryną, bo pomyślałam, że może warto podczas przeziębienia dobrze wygrzać. Do pediatry mam zamiar pójść, jak nie będzie poprawy, pewnie jutro. Dodam, że gorączki nie ma, apetyt dopisuje, tylko to opuchniete gardło

Gość aspiryna od kiedy
czytałam o zespole Reyea, dlatego pytam. Poza tym ta infekcja, którą ma moje dziecko nie jest grypą. Podawanie paracetamolu czy wapna też może być szkodliwe. Zależy mi raczej na opiniach matek, które mają dzieci w podobnym wieku, lub starsze, czy stosują aspirynę?

Gość azu
Kiedy byłam dzieckiem to podawali aspirynę ale nie wiem czy sama podałabym swojemu dziecku. Tym bardziej że piszesz nie ma gorączki tylko problem dotyczy gardła. Więc może nie tędy droga/

Gość aspiryna od kiedy
to co podac na wygrzanie się porządne? Wiem po sobie :0, ze jak się porządnie wygrzeję, zażyję aspirynę na noc, to rano czuję się dużo lepiej. Dlatego tak kombinuję. Jakie są naturalne sposoby, zeby się rozgrzać?

Gość bambaryla147
Kup Fervex junior - mojej corce zawsze pomaga.

Gość bambaryla147
Co do domowych sposobow, to herbata z miodem i cytryna oraz kanapki z czosnkiem. Moja zjada z np. Philadelphia.

Gość aspiryna od kiedy
dobra, boję się, prawdę mówiąc, dawać tę aspirynę. Posiedzi w domu, wyśpi się, zje rosół z kasza jaglaną. Pediatra da to co zwykle - paracetamol, wapno, wit c i syrop prawoślazowy, dlatego popróbuję z miodem, cytryną i czosnkiem.

Gość mmjazz
kup w aptece maść rozgrzewającą. nasmaruj porządnie wieczorem i do łóżka. no i może herbatę z sokiem malinowym

Gość aspiryna od kiedy
tak zrobię :) jeszcze jedno, czym inhalujecie? Ja tylko soli fizjologicznej używam do kataru, żeby nawilżyć śluzówki. zastanawiam się co by pomogło na opuchnięte gardło

Gość na rozgrzanie rewelacyjna
jest herbata z czarnego bzu. tylko trzeba ją wypić póki jest ciepła. u nas działa bez pudła- bez+lipa na początku infekcji potrafi zdziałąać cuda

Gość na rozgrzanie rewelacyjna
a maścią rozgrzewającą warto przed snem posmarować stopy, zapakować w skarpety i pod kołdrę:) też bardzo pomaga. ziołami i maścią wyciągnęłam syna ostatnio z okropnej infekcji- gardło, kaszel, katar. Myślałam że bez lekarza się nie obejdzie. a jednak:)

Gość ciekawaaaaaa
aspiryny podobno najlepiej w ogóle dzieciom nie podawać a w zamian dać polopirynę. Podobno od 16 roku życia najwcześniej

Gość ciekawaaaaaa
na wysoką goraczke czopki w pupę pyralgina

Gość aspiryna od kiedy
zapomniałam o czarnym bzie:) - dzięki za przypomnienie. Głupio jednak - że zamiast mysleć o naturalnych sposobach pierwsze na myśl przychodzą mi leki. ps. z tego co wiem polopiryna i aspiryna zawierają kwas acetylosalicylowy, więc nie ma róznicy