Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ana0x2

Zakalec w pizzy, znowu!

Polecane posty

Gość Ana0x2

Witam :) Jak bym tej pizzy nie robiła, zawsze zakalec wychodzi :( piekarnik mam stary, gazowy. Dodatków nie daję dużo. Pieczarek nie podsmażam, ale z drugiej strony to nie ma ich aż tyle... Możecie coś doradzić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ana0x2
Przepis mam sprawdzony, wieloletnio używany, maminy :) W domu zawsze wychodzi, robię dokładnie tak samo. Jestem pewna, bo nieraz pomagałam... Ale jak robię sama, to nie wychodzi. Proszku nie dodaję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaśki82.
więc pora wypróbować mój sprawdzony przepis który przez przypadek odkryłam. pizza naprawdę godna polecenia. Od kiedy ją robię już nie zamawiamy na wynos. Poszukam i za chwilkę wkleję link.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaśki82.
Dodam tylko że wychodzi ZAWSZE udana.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ana0x2
Będę wdzięczna :) moja to: drożdże (świeże), woda, mąka, sól, olej. Dodam, że mojej mamie wychodzi zawsze bez wyjątku, tylko mi nie chce... Przed ułożeniem dodatków podpiekam ok 10-12 minut. I tak wierzch jest zawsze mokry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ana0x2
Podbijam, może ktoś coś jeszcze napisze? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do..
ahh w pizzy..oj przepraszam - zle zroumiałem..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ana0x2
No ja nie daję proszku, już pisałam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ana0x2
Też wypróbuję :) a masz jakąś specjalną kolejność układania dodatków? Może to o to chodzi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mam, gotuję mleko do wrzątku, później czekam aż ostygnie coby się drożdże nie zważyły, następnie mieszam mleko z drożdżami, wlewam do mąki, dodaje soli i olej i ugniatam ciasto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ana0x2
Ciasto robię tak samo, tylko że z wodą. Zakalec jest na samym wierzchu, na styku ciasta i warzyw. Rzeczy na cieście nie układam dużo, żeby nie puszczały tyle soku, ale to nie pomaga...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość henio.
Dla mnie pizza to skarpetami wali !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ana0x2
Pomidorów i ogórków nie daję :) koncentratu także nie. Najpierw idzie ser tarty, a potem warzywa i szynka... Nigdy nie zwróciłam uwagi na ich kolejność, więc to może w tym jest problem. Pieczarek nie podsmażam. Ogólnie dodaję pieczarki, szynkę, brokuł, paprykę żółtą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zrob tak: 2,5 szkolanki mąki, 30g drozdzy, ok. szklanki wody. 2 lyzki oleju, 1,5 lyzeczki soli, 1 lyzeczka cukru. do maki dodaj olej, potem dodaj wczesniej rozpuszczone drozdze w poł szklanki ciepłej wody z cukrem. troche zagniec , potem dodaj sol, zagniataj jak za zadkie to dodoaj maki lub wody. na wierzch poloz co tam chcesz. i piecz w 200 stopniach ok 10-12 minut jak spod bedzie rumiany to jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do ciasta daj proszek do pieczenia,i nie otwieraj piekarnika,daj ciasto do nagrzanego piekarnika 200stopni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×