Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewietnasta

Pomocy, co sie dzieje z moja corcia. :(

Polecane posty

Gość Membranka
Nickkk, jak mojej sie tak dzieje, to przerywam karmienie, tule, uspokajam. I jesli jest ok, koncze karmić.

Gość Nickkk
Sprobuje z tym odbijaniem jak zacznie sie prezyc, pomasuje plecki. Jak te techniki nie pomoga to zaczne podawassc herbatke. A jak to nie kolki czy gazy to sama juz nie wiem co. tak sie biedna meczy i patrzy na mnie blagalnymi oczami. Cale karmienie jest ok, na koniec takie cyrki...

Gość jabaabadu
a może po tych 10 min karmienia jest najedzona? Mój synek - nowordek - tak sie najadał. Później, najedzony, chciał jeszcze się przytulać do piersi, ale mu leciało, więc się wyginał...

Gość Nickkk
Kurcze, nie wiem, byc moze juz najedzona a chce jeszcze possac i sie wkurza ze leci... moze sprobowac dac jej smnoka po karmieniu i sprawdzic czy mnimo to bedzie sie wyginac?

Gość Nickkk
Kurcze, nie wiem, byc moze juz najedzona a chce jeszcze possac i sie wkurza ze leci... moze sprobowac dac jej smnoka po karmieniu i sprawdzic czy mnimo to bedzie sie wyginac?

Gość eeeedy
a ja dostalam nutramigen i przeszło wyginanie się i prężenie. Czasami tylko zdarza się jeszcze taka sytuacja jak jedzenie cofa sie do gardła

Gość Nickkk
Czytam o kropelkach infacol, moze sprobowac podac raz czy drugi i jak przejdzie to znaczy ze byly to kolki a jak nie to szukac dalej?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Bobotic

Gość jabaabadu
nie dawaj na razie nic, nie kombinuj. karmisz piersią, więc TWÓJ pokarm jest dla dziecka najlepszy. pokombinuj ze zmianą pozycji (ja mam b. szybki wypływ pokarmu, noworodka musiałam karmić "pod górkę), pokombinuj z odbijaniem (przewyasz karmienie + odbijanie), pokombinuj z tym ile czasu tak na prawdę potrzebuje Twoje dziecko na jedzenie (może 10 min wystarcza? tak też się zdarza). Poza tym może być to tylko chwilowe, a jak zapętlisz się w kropelki, nerwy i inne, trudniej będzie znaleźć winowajcę.

Gość Nickkk
odbijanie nic nie dalo...

my tak mielismy jak mialam za malo pokarmu. i to nic ze na mialam nakladki pelne mleka jak probowalam cos wycisnac albo sciagnac laktatorem to lecialy doslownie kropelki. dalam z drugiej piersi i bylo ok. a kolki nie sadze skoro tylko przy karmieniu sie prezy

Gość 1111111111*
moim zdaniem mała jest najedzona do syta, a nadal ma potrzebę ssania, albo boli brzuszek bo nassie się powietrza. spróbuj ją potrzymać w pionie, niech sie odbije, możesz też zacząć podawac bobotic na kolki, naprawdę skuteczny i smoczek jak sie naje. mój synek miał podobnie, podawałam bobotic, ale smoczka nie, za tydzień kończy 7 mies i bez cyca nie zaśnie, jak sie naje, to będzie sie odrywał, odwracał ode mnie i znowu wraca do piersi, potem sie ulewa, ale ciągle chce ssać :) dlatego polecam smoczek, żebyś nie musiała spać później z dzieckiem :)

Gość Nickkk
Smoka ciaga ladnie. Teraz, 3 podejscie karmienia po kapieli, juz sie nie prezzyla. Kupie jutro kropelki...

Gość 12345abcde
Daj narazie spokój z tym boboticiem. jesteś pewna, że masz wystarczająco pokarmu, może leci za wolno przez te nakładki? Próbowałaś odciągać laktatorem?

Gość Nickkk
Takm, mam dosc pokarmu. Raczej bym obstawiala ze za duzo nie za malo... \teraz jadla kolejny raz i juz nie odstawiala cyrkow. \musze sprawdzic czy nbie dzieje sie tak tylko gdy ma dluzsze przerwy w niejedzeniu. Moze wowczas za lapczywie je i lyka to powietrze?

Gość Nickkk
Nosilam ja chyba z pol h po jedzeniu... Nie placze i nie robila afery z cyckiem, ale strasznie steka i duzo razy jej sie odbilo... Meczy sie... Co robic? moze te krople...

Gość Nickkk
Nie spalysmy cala noc... Dopiero teraz mala usnela i ja sie klade, mala byla bardzo niespokojna, odginala sie do tylu i stekala. Noszona w pionie trzymala sama glowke przez kilkanascie sekund bez opadania. Obserwowalam piastki, tez byly czesto zacisniete. Nie wiem czy to moze objawy wzmozonego napiecia miesniowego czy moze jakies kolki, albo jeszcze cos innego. :( umeczylysmy sie strasznie...

Gość 12345abcde
No to może zadzwoń do waszego pediatry

Gość 12345abcde
A jak często córka je?(co ile godz)?

Gość nikkk
Corka je co 2-3 h...

Gość nikkk
Nasz pediatra jest do dupy. :/ moze kupie koper wloski i jej zaparze. Zaraz bym meza wyslala do apteki

Gość 12345abcde
A Ty pijesz koper? Jeśli nie to zacznij pić i to jak najczęściej.

Gość Nickkk
wczoraj pilam. teraz maz pojechal po espumisan, pediatra radzzila...

Gość Nickkk
tylko ze ona pobudza mi laktacje a i tak mleko sie leje...

Gość minimini79
tak naprawdę karmienie(laktacja) jest w głowie , a nie w cyckach, więc może to tylko Twoje przeświadczenie apropo kopru, poza tym nie masz na to namacalnych dowodów,ponieważ nie odciągasz laktatorem. Espumisan u nas sie nie sprawdził na bóle brzuszka i gazy, podawałam Infacol i Bobotic i u nas najlepiej zadziałały. Ale możesz najpierw spróbować Espumisanu, każde dziecko jest inne i reaguje inaczej

Gość Nickkk
Maz kupil wszystkie trzy i herbatke z kopru dla mnie. Nie wiem, moze wydaje mi sie ze pobudza laktacjem ale wkladki, ktore zmieniam po karmieniu nie wytrzymaly mi w nocy i zalalm pol lozka...

Gość minimini79
Tylko nie podawaj tych granulowanych herbatek

Gość Nickkk
Mam z hippa. Moge sama ja pic czy tez lepiej nie?