Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewietnasta

Pomocy, co sie dzieje z moja corcia. :(

Polecane posty

Gość kikolec
ja mialam tyle pokarmu,ze sam mi lecial a cyce jak donice- dziecko i tak sie nie najadalo. Prezyla sie strasznie i plakala. U nas powodami bylo: -wzmozone napiecie miesniowe - głod - wiszenie na piersi i ogromna chec ssania- smoczek pomogl i przejscie na butle -pozniej sie okazalo,ze ma skaze i bolal ja brzuch -kolki tez byly - gazy bo zbyt lapczywie jadla i lykala powietrze

Gość kikolec
ja mialam tyle pokarmu,ze sam mi lecial a cyce jak donice- dziecko i tak sie nie najadalo. Prezyla sie strasznie i plakala. U nas powodami bylo: -wzmozone napiecie miesniowe - głod - wiszenie na piersi i ogromna chec ssania- smoczek pomogl i przejscie na butle -pozniej sie okazalo,ze ma skaze i bolal ja brzuch -kolki tez byly - gazy bo zbyt lapczywie jadla i lykala powietrze

Gość kikolec

Gość wesoła_mama
Mój synek też tak miał, płakał i prężył się w trakcie i po karmieniu. Dopiero w 3 miesiącu zdiagnozowano u niego refluks żołądkowo - przełykowy bez ulewania, co powodowało u niego zgagę i bóle brzucha. Ale przyczyną zachowania Twojego dziecka mogą też być kolki

Gość wesoła_mama
Mój synek też tak miał, płakał i prężył się w trakcie i po karmieniu. Dopiero w 3 miesiącu zdiagnozowano u niego refluks żołądkowo - przełykowy bez ulewania, co powodowało u niego zgagę i bóle brzucha. Ale przyczyną zachowania Twojego dziecka mogą też być kolki

Gość Nickkk
A czym objawialo sie to napiecie miesniowe u Pani dziecka?

Gość Nickkk
Nie spalysmy od wczoraj..,. Malatylko przysypia na godzinke. Po jedzeniu jest niespokojna, steka i sie napina, ale nie placze. Juz nie wiem co mam robic, tak mi jej szkoda...

Gość oj tammmm
a podałaś kropelki? albo odciągnij mleko i podaj z butelki

Gość Nickkk
Podalam kropelki. Teraz nie szarpie sie z piersia, ale po karmieniu steka caly czas. Kupka jakas tam byla.. Po trochu ale robi... Zolta, ale mocno ciagnaca.

Gość ilonka8118
moja mała miała podobne objawy. okazało się, ze ma alergię na białko krowie. dostała debridat na poprawienie trawienia. z leków na kolkę sprawdził sie bardzo dobrze sab simplex (sprowadzany z czech). no i ja musiałam wykluczyć z diety wszystkie produkty zawierające cokolwiek pochodzenia krowiego (mleko i mięso również).

Gość Nickkk
Juz sama nie wiem jak jej ulzyc.,.. od wczoraj trylko na zmiane - cycek, odbijanie, masaz...

Gość ilonka8118
tak od razu nic nie zadziała. dużo rzeczy robiliśmy na wyczucie bo to nasze pierwsze dziecko. Debridat i sab simplex bardzo jej pomogły. Wcześniej potrafila męczyć się z kupką nawet 6 godzin. A na uspokojenie stosowaliśmy suszarkę :-) dzwięk suszarki był bardzo kojący i spala przy nim po pare godzin

Gość Nickkk
Dziekuje Ci. Teraz przestala stekac, moze zaraz zasnie to i ja na chwilke sie przyloze bo jakos nie widze kolejnej nocy na pelnych obrotach ;)

Gość ilonka8118
Spij jak tylko się uda, bo ona bedzie też spokojniejsza jak mama będzie mniej nerwowa :-) i niestety musicie popróbowac wielu rzeczy nim dojdziecie co działa na wasze dziecko. A metode na szuszarkę do dzisiaj każdemu polecam ;-)

Gość Nickkk
Sprobuje, fakt , moze jka to uspokaja, bo dotychczas uzywalam suszarki do podsuszania dupki, walczylismy z odparzeniami. Same biedy u nas. ;)

Gość ilonka8118
ale daliśmy radę. dziś mała ma już 3 lata. w sumie dalej daje w kość, ale już inaczej ;-)

Gość Nickkk
Mala wczesniej pospala 20 min i sie obudzila... Teraz znowu zasnela, mam nadzieje, ze pospi dluzej. Jest po drugiej dawce kropelek i steka jakby nieco mniej...

Gość mlodamama222
ja miałam ten problem- okazalo sie ze mialam za malo pokarmu- dziecko sie nie najadało i w identyczny sposob okazywalo swoje zdenerwowanie ( tez bylo to jakos w 1 msc). po dwoch zaplakanych (przeze mnie i mala) dniach podalismy malej butelke- problem sie skonczyl :) przez jakis czas dostawała 1-2 butle dziennie- aktualnie ma 9 msc i oprocz wprowadzanych stalych posilkow dojada cyca :) z perspektywy czasu stwierdzam ze w tym pierwszym okresie czesto sie denerwowalam i to zle wplywalo na moj pokarm. z kolkami problemu nie bylo.

Gość Nickkk
Teraz zjadla, postekala i spi juz 3 h....wiec chyba pokarmu jej dosc :)

Gość a moze ....
Sprawdz kapturki czynie sa przypchane dziurki. Moze ona ciagle głodna wydaje ci sie ze mleka duzo bo ono stoi. Nie czujesz przepełnienia w piersiach?

Gość Nickkk
Piersi sa twarde, wkladki non stop mokre, wymieniam je kilka razy dziennie a kapturki czyszcze szczoteczka przed kazdym karmieniem i wyparzam...

Gość a moze ....
Sa 3 fazy wypływania pokarmu. Akurat moze pod koniec nic nie leci i powinna possac dłuzej. Dawaj jej cyca takze przez sen. U nas na kolki sprawdziła sie suszarka. Z bezpiecznej odległosci grzalismy brzuszek przez ubranko i zawsze spokoj był.

Gość Nickkk
Dzieki, sprobuje. ALe ona pod koniec cycka wywala i nie chce wziac do buzi, toz na sile jej nie wepchne. Patrzac w kapturek jest w nim wowczas nazbierane mleko, wiec nie wiem czy to akurat o to chodzi.