Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przegranajestem

Dzięki NK i FAcebookowi widze jakim jestem zerem:(

Polecane posty

Gość przegranajestem

niby wiszą mi ci ludzie niby mnie to nie obchodzi.. ale jak sobie czasem pooglądam profile dawnych "przyjacioł", znajomych to jednak oni mają zycie - mają znajomych, mają drugie połowy, pasje, koncza szkoły, rozwijaja sie.. a ja jak stanęłam.. tak stoje i nawet nie chce już iść dalej.. zwaliłam wszystko... mogę im buty czyścic, a nawet tego nie jestem godna:( smutno mi:( beznadzieja.. jedyne co bym mogła zrobić to wyjechać na koniec świata aby nigdy już nikogo stąd nie spotkać i zapomniec..

Gość 764532234567876
ile masz lat? i co osiągnęłaś? tzn. poza tym, że nic

Gość igfikr
tak ci sie tylko wydaje ;)

Gość Riposta_riposta
No właśnie ile masz lat? A jak chodzi o portale społecznościowe omijam i to szerokim łukiem, wolę mieć paru prawdziwych znajomych w realu, niz 200 wirtualnych, A poza tym, to tylko tak prezentuje się wszystko fajnie na portalu, a życie nie jest takie kolorowe, każdy ma problemy. szkoda mi czasu na śledzeni losów wszystkich 200 znajomych. Brakuje mi czasu na to co mam do zrobienia, a tym bardziej nie mam czasu na przesiadywanie na czymś takim, jak te portale. Nie trzeba mieć tysiąca znajomych, wystarczy paru do szczęścia, z którymi o wszystkim możesz pogadać, najważniejsze w życiu jest aby czuć się dobrze z z samym soba. I nad tym musisz popracować.

Gość ociekający_ptyś
bądź ponad to :)) nonkorfomistą :D polecam skasowanie tego badziewia. najśmieszniejsze kiedy *wielcy* uczeni ziemi wolskiej zakładają sobie profile, zamieszczają zdjęcia w durnych pozach, np. w przebraniu Bonapartego, albo jakieś kapelutki rybackie na głowie, góry w tle, dzikie opisy. rzyg :D

Gość Riposta_riposta
Ogólnie media, czy takie portale wszystko sztucznie pompują, a potem jak ktoś nie podażą za taka modą to zostaje w tyle. Prawda jest taka, ze za modą nie trzeba się uganiać, bo nie jesteśmy wszyscy, ale trzeba mieć poczucie własnej wartości, żeby wiedzieć, że to, że nie mam tak "fascynującego" życia jak moi znajomi, nie oznacza, ze jest się kimś gorszym.

Gość przegranajestem
ale ja mam takie konto nieprawdziwe, kiedyś założylam bo teraz do wielu stron trzeba kliknąć lubie to, żeby można bylo wejść.. i czasem pooglądam ludzi, których kiedyś znałam..

Wiesz, że miałem podobnie? - tzn. kiedyś jak przeglądałem profile znajomych to czułem jakąś taką pustkę, chęć pokazania wszystkim :) A teraz - myślisz, że "mają znajomych, mają drugie połowy, pasje, koncza szkoły, rozwijaja sie"? - to tylko złudność :) Spokój możesz jedynie osiągnąć wewnątrz siebie. Mieszkam na końcu świata - zapraszam :)

Gość krpwjprjp
ale jesteś denna - na fejsie masa ludzi mająca nudne jak flaki z olejem zycie wstawia zdjęcia i się chwali zeby sie dowartosciować - w rzeczywistości żyja jak wszyscy - jakim zjebem trzeba być zeby oceniać czyjes życie po fotach na fejsbuku - zajmij się lepiej czyms pozytecznym

Gość Riposta_riposta
Posłuchaj, to tylko tak na tych fotografiach i opisach wszystko kolorowo wygląda. w Polsce taki jest, że trzeba pokazać, że ma się niby lepiej, ale to tylko poza, a jak jest w prawdziwym życiu osoby, która kiedyś znałaś, a teraz widzisz na zdjęciu, tego nie możesz przewidzieć. A ile masz lat? Dlaczego czujesz, że jesteś przegrana?

Gość przegranajestem
Przecież wiem, że niekiedy jest to trochę przerysowane.. ale jednak, ludzie jakoś idą dalej, maja znajomych rodziny w ogole jakos sobie radzą.. W dzisiejszych czasach musisz miec facebooka, nk zeby istniec.. Bo jak nie masz to już jesteś nikim..Nie istniejesz heh.. e tam młloda jestem ale co z tego.. tyle miałam tych znajomych a nikogo teraz..

Gość bubleguble99988899033
mam koleżankę która na fajsie wygląda na przeszczekiwać mężatkę i właśnie się rozwodzi;p ale tego już nie ma jej profilu ;)

Skoro jesteś młoda to wszystko przed Tobą, dlaczego nie chcesz zacząć żyć?

Gość Riposta_riposta
Młoda jesteś, więc weź tu nie marudź, bo mnie zaraz krew zaleje:) Rozwijaj się, znajdź pasje, rób to, co uważasz za słuszne, aby czuć się szczęśliwie, to najważniejsze. Najważniejsze, żeby mieć jakichś przyjaciół, z którymi można pogadać, bo to bardziej przetrwa niż zwykłe znajomości, które koleją rzeczy się urywają. W dzisiejszych czasach musisz miec facebooka, nk żeby istnieć. te twoje słowa to właśnie przykład propagandy, kreowania pewnych rzeczy, ale człowiek jeśli uważa inaczej i ma niskie poczucie własnej wartości, to wtedy daje się omamić takimi frazesami.

Gość Riposta_riposta
A kolejny błąd to taki, że oceniasz swoja wartość przez pryzmat innych ludzi. To jest bład, jeśli tego nie zmienisz, to nie wróżę dobrej przyszłości. Akceptuj co czego nie da sie zmienić, to co da zmień, ale tak czy siak jesteś wartościowa osobą już w tej chwili, ale nie wolno spoczywać na laurach.

Gość przegranajestem
bo na chwile obecną wszystko sobie zepsułam, wycofałam sie totalnie z życia.. Myśle, że jedynie na końcu świata no albo gdzieś ze 100km stąd mogłabym zacząc od nowa- znowu być sobą.. Tutaj wszystko zaprzepaściłam, jestem dożywotnio skreślona tutaj.. e tam.. Nawet gdyby mi coś kiedykolwiek strzeliło do głowy i chciałabym zalożyć jakieś konto prawdziwe na portalu to chyba bym się nie odważyła - za dużo głupot w życiu narobiłam, za bardzo jestem przegrana- być może niektóre tylko ja pamietam ( w co wątpie) no ale..

Gość Riposta_riposta
Na przeszłość nie masz wpływu, ale na przyszłość już tak. A aby uczynić swoja przyszłość lepszą zacznij od teraźniejszości. każdy popełnia błędy, ale trzeba się na nich uczyć i iść dalej.

O tak!! to teraz tylko zakupic trumne, polozyc sie w niej i czekac na śmierc! Kobieto! Nikt za ciebie nic nie zmieni w Twoim życiu! Musisz wziąć się w garść, walnąć w stól a nożyce się otworzą :D Zrób coś !

Gość przegranajestem
Czasem ttylko tak musze sie komuś pożalić.. pójde coś pozmieniam.. zaczne od nowa - znowu.. e tam. dam radę.. dziękii🌼

Gość ociekający_ptyś
w pierdlu można z fejsa korzystać?

Gość Riposta_riposta
Nie ma sprawy, tak właśnie myślę, że po prostu gorszy dzień masz i tyle:) każdemu się zdarza:) Ale bądź bardziej zdecydowana, powiedz sobie każdego dnia do lustra, dam radę i zamień te swoje rozważania w konkret Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Gość przegranajestem
dzięki 🌼