Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciarka20

pierwsze okulary-recepta

Polecane posty

Gość ciarka20

hejka, mam takie pytanie, wybieram się w najbliższych dniach do okulisty, bo zauważyłam, że słabiej widzę na prawe oko i utrudnia mi to czytanie z większych odelgłości, zwłaszcza na wykładach, czy laboratoriach, bo studiuję. Tak więc idę do lekarza okulisty, żeby to zbadał i wypisał receptę na stosowne okulary. I tu się pojawia moje pytanie, czy z tą receptą muszę sie udać od razu do salonu odptycznego np, vission express i po prostu im ją dać, a oni już dobiorą zgodnie w recepta szkła i oprawki i od razu będę mogła tam gotowe okulary odebrać? Chciałam też zapytać o cenę okularów, oczywiście wiem, że ceny bardzo się wahają, ale chodzi mi tak orientacyjnie, nie potrzebuję jakiś drogich wymyślnych oprawek, takie najzwyklejsze.. dziękuję za ewentualną pomoc:)

Gość KOKSUSEKPIK
po 1 lekarz ci szkła dobiera po 2 dajesz kartkę wybierasz oprawkę i czekasz czasami 1 dzień czasami tydzień po 3 około 300 zł

Gość ciarka20
dziękuję :)

Receptę niesiesz do optyka i tam zazwyczaj po kilku dniach odbierasz okulary, czasem jest to w tym samym dniu, ale na to bym nie liczyła. Takie naprawdę fajne okulary z lepszymi oprawkami, plastikowymi szkłami i porządnym anty refleksem kosztują 500-700 zł :) oczywiście w Vission express są co najmniej dwa razy droższe, a wcale nie dwa razy lepsze, chyba że ktoś ma dużą wadę wzroku i musiałby mieć grube szkła.

Aaaa i pewnie będziesz miała zakrapiane oczy do badania dna oka więc nie jedź czasem samochodem :)

Aaaa i pewnie będziesz miała zakrapiane oczy do badania dna oka więc nie jedź czasem samochodem :)

Gość ciarka20
wiem, wiem mialam zakrapiane 2 lata temu przy badaniu wzroku do prawa jazdy właśnie i przez resztę dnia wpadałam na ludzi nawet;p także zdaje sobie sprawę, dzięki jeszcze raz:P

Gość ciarka20
a mam jeszcze takie pytanie- wizyta u okulisty odbędzie się "na ubezpieczenie", ale czy na okulary mogę otrzymać jakąś zniżkę? z tytułu studiowania np? czy nie ma zniżek żadnych?

Chyba możesz dostać zniżkę na szkła, ale takie podstawowe. Wszelkie bajery i oprawki są odpłatne.

Gość szczerbata Mariola
tylko wybierz dobrego okulistę bądź optyka a nie jakiegoś lewusa bo ci źle dobierze i stracisz tylko kasę.

Gość ciarka20
idę do lekarza okulisty, w niepaństwowej przychodni, znajomi mówią, że to dobra specjalistka, więc mam nadzieję, że się nie zawiodę, skoro ukończyła studia i zrobiłą specjalizację to mam nadzieję, że zna się na rzeczy:P

Gość ameryka poludniowa
20:30 [zgłoś do usunięcia] Z Kokardą Receptę niesiesz do optyka i tam zazwyczaj po kilku dniach odbierasz okulary, czasem jest to w tym samym dniu, ale na to bym nie liczyła. Takie naprawdę fajne okulary z lepszymi oprawkami, plastikowymi szkłami i porządnym anty refleksem kosztują 500-700 zł przedewszystkim to zalezy od szkieł. jezeli bedzie miała duza wade to moze i owszem. I jesli bedzie kupowala w drogim salonie optycznym. Ja u sioenie za okulary z antyrefleksem z plastikowymi szkłami i z bardzo dobrymi oprawkami TYTANOWYMI bo mam uczulenie na nikiel;p zaplacilam 400 zł:) wiec nie przesadzajcie z tymi cenami

Gość stellaa
Też raczej VE nie polecam, niby masa oprawek do wyboru, ale jak trzeba coś fajnego i niedrogiego wybrać, jest problem. U Fielmanna zdecydowanie fajniejsze oprawki mają, na pewno warto tam zajrzeć