Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia_joanna

BARDZO PROSZĘ O POMOC!! NAPRAWDĘ BARDZO WAŻNE!!!

Polecane posty

Gość klaudia_joanna

witam, dzisiaj odebralam wyniki badan krwi i jestem zaniepokojona. CRP- 5,6 mg/l - norma: 0,0-5,0 Morfologia: MPV- 10,7 - norma: 6,0-10,0 Odczyn Biernackiego: OB- 22mm - norma: 3-15 CO MOŻE MI DOLEGAĆ??!! mam 17 lat

Gość klaudia_joanna
a coś więcej?

Gość nikt Ci nie odpowie
co to jest. Idź do lekarza ale najprawdopodobniej jakaś infekcja, stan zapalny.

Gość klaudia_joanna
robilam je bo mialam zawroty glowy, lekarz badał mnie na kozetce uciskając brzuch i bolalo mnie w dole przucha po prawej stronie i w dole klatki piersiowej na poziomie końca mostku

Gość klaudia_joanna
WBC 8,5 norma 4,0-10 RBC 5,1 norma 4,2- 5,4 HGB 14,3 norma 12,0 - 16,0 HCT 40,8 norma 37,0-50,0 MCV 80,6 norma 80,0-100,0 MCH 28,3 norma 27,0-32,0 MCHC 35,0 norma 31,0-36,0 RDW 13,6 norma 10,0-20,0 PLT 295 norma 150-400 MPV 10,7 norma 6,0-10,0 PCT 0,320 norma 0,200-0,500 PDW 11,9 norma 8,0-18,0 P-LCR 30,1 norma 13,0-43,0 NEU 5,0 norma 2,0-8,0 NEU% 58,5 norma 50,0-80,0 LYM 2,5 norma 1,0-5,0 LYM% 29,4 norma 25,0-50,0 MON 0,82 norma 0,10-1,00 MON% 9,7 norma 2,0-10,0 EOS 0,17 norma 0,00-0,40 EOS% 2,0 norma 0,0-5,0 BAS 0,03 norma 0,00-0,20 BAS% 0,40 norma 0,00-2,00

ok mpv nie ma tu znaczenia, bo ilość płytek PLT jest w normie anemii też nie masz, bo czasem ob się zwiększa w wyniku anemii ale konieczne będzie w takim razie usg brzucha i ginekologiczne, bo ob i crp są poza normą więc coś się dzieje a moze to wyrostek?

chociaż ja jeszcze zrobiłabym badanie na krew utajoną w kale i zajrzała do żołądka, ale o tym to juz lekarz zadecyduje, bo tu trzeba skierowanie natomiast na usg mozesz isć prywatnie bez skierowania

Gość klaudia_joanna
czesto boli mnie pod brzuchem ale niekoniecznie z prawej strony, dopiero jak lekarz mi uciskal to bolalo zwylke boli mnie cale podbrzusze

w takim razie ginekolog i usg brzucha, tak mi sie wydaje poszukaj dobrego lekarza, bo ewidentnie coś nie tak

Gość klaudia_joanna
dalam, dzisiaj beda wyniki

Gość powiem i ja......
ja też uważam że USG jest koniecznie ...po wynikach widać że masz jakiś stan zapalny też mi pierwsze co przyszło na myśl to wyrostek a tutaj trzeba by się było spieszyć żeby nie doszło do rozlania i zapalenia otrzewnej ...ale może to coś innego w każdym razie musisz działać

Gość klaudia_joanna
jak tylko odbiore wyniki ide do lekarza, beda gdzies okolo 15, juz jestem zarejstrowana

no to powodzonka i daj znać co tam sie dzieje moze to coś z jajnikami, ale lekarz musi zbadać

Gość klaudia_joanna
wszystko sie okaze po 16

Gość klaudia_joanna
dostalam skierowanie na usg, ale dopiero na 2 pazdziernika. lekarz powiedzial ze jak bedzie mnie bardziej bolalo, mam od razu przyjsc

Gość klaudia_joanna
moze to ciaza pozamaciczna?? :(

Gość klaudia_joanna
co o tym myslicie?

Gość klaudia_joanna
moze to byc ciaza pozamaciczna?

zrób test to się okaże jak długo podbrzusze cie boli? poza tym crp nie wzrasta w ciąży

Gość klaudia_joanna
ginekologa mam dopiero na 29 pazdziernika, wczesniej sie nie dalo