Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Przestawianie z piersi na mm

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Mamy, jak sobie radziłyście i jakimi sposobami z odstawieniem dziecka od piersi a podawaniem mm? Mnie się kończy mleko, mała sama się denerwuje przy piersi, ale mm nie chce tknąć.... Najgorzej jest w nocy :/ Kiedy wybudza się po 5-6x na pierś...

Gość MamaCóreczki
up

Gość troche jak
Mam to samo niestety... Z tym że ja mam dodatkowo taki problem że moje dziecko ma skaze białkowa i powinna pić preparat mlekozastępczy. Dieta bezmleczna mnie już wykańcza... A ona nie chce tknąć butelki...

Gość to niech oglada
a ile twoje dziecko ma miesiecy?

Gość MamaCóreczki
Mała ma niespełna 10 miesięcy.

Mój też nie chciał długo tknąć butelki...Walczyłam miesiąc zanim łaskawie coś z niej wypił;) Zaczęłam do tego, że podałam mu łużeczką kaszkę, a potem, ajk zobaczyłam, że lubi smak to w butelce spróbowałam.I w końcu wypił łyczka, a potem z każdym dniem więcej...Codziennie dawałam mu też mm w b utli.Ale nie zmuszałam jak nie chciał.I zawsze mm po piersi.Mi się udało, czego i Wam życzę.

Gość MamaCóreczki
U mnie jest ten problem, że nie mogę podawać kaszek, bo ma po nich problemy z kupką... Ona po urodzeniu tydzień jechała na karmieniu mieszanym. Z butelką jest zaprzyjazniona, bo pije z niej wodę, herbatki, soczki, kompociki... Ale dziś jak dałam pierwszy raz mleko to ściągnęła 2łyki z głodu po nocy i koniec. Zaciskała buzię, odwracała się... Dałam w końcu owocki, zjadła. Na razie postanowiłam, że jedno karmienie po południowe będzie walczył z nią maż- nie pachnie mlekiem, nie ma cycków (no, przynajmniej nie tak dużych jak ja;) ) i może łatwiej pójdzie... Bo nie chcę tak drastycznie.

Gość MamaCóreczki
Ja kaszek nie mogę jej podawać, bo po nich ma problemy z kupką... Postanowiliśmy z mężem, że jedno karmienie po południowe będzie on próbował zachęcić ją do mm (mam hipp bio combotic 2), może jemu łatwiej pójdzie. W końcu nie ma cycków (no, przynajmniej nie tak fajnych jak ja;) ) i nie pachnie mlekiem.

Gość MamaCóreczki
Ja kaszek nie mogę jej podawać, bo po nich ma problemy z kupką... Postanowiliśmy z mężem, że jedno karmienie po południowe będzie on próbował zachęcić ją do mm (mam hipp bio combotic 2), może jemu łatwiej pójdzie. W końcu nie ma cycków (no, przynajmniej nie tak fajnych jak ja;) ) i nie pachnie mlekiem.

Gość MamaCóreczki