Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oponka 2

czy dziecko 3 - 4 kg po porodzie jest kruche i bałyście się go nosić ???

Polecane posty

Gość oponka 2

Jak to jest jak już się taki maluch wypcha na świat ? Bałyście się ?

Na poczatku to chyba kazdy sie boi szczegolnie przy pierwszym dziecku,ale z pozoru kruchy maluszek wcale takim nie jest,zauwaz jak lekarze czy polozne obchodza sie z noworodkami :)

Gość oponka 2
no właśnie... a człowiek się tak cyka...

ja się nie bałam :) u nas w rodzinie wcześniej było juz dużo małych dzieci i byłam przyzwyczajona do noworodków.

Gość haha taki głupi przykład
nigdy na przykład kota na rękach nie nosiłaś? A mniej przecież waży niż dziecko.. Podałam przykad kota, bo ruchliwy, a na przykład lala którą się kiedyś bawilaś nieruchoma :) Więc nie zastanawiaj sie czy kruche czy nie, to jest ktoś, kogo stworzyłaś i jeśli dziecko oczekiwane, to instynkt ci powie, że krzywdy mu nie zrobisz :)

Gość zonaKraka
Nie, nawet się dziwiłam oglądając zdjęcia że on taki malutki, bo sama patrzyłam na niego inazej, nie miałam problemu z noszeniem, przebieraniem, kąpielą... Śmiałam się z mojego taty który przez pierwsze 2-3 tyg. małego tylko zawiniętego w rożek podnosił bo się denerwował :) Tyle że synek od początku nie był jakiś wiotki, podnosił nóżki, trzymał główkę, nie przelewał się przez ręce. Jedyne czego się bałam to chodzić z nim po schodach, ciągle wydawało mi się że się przewrócę...

Ja się nie bałam, chociaż jak byłam w pierwszej ciąży to myślałam, że będę się bać :D

Gość Wyginam smialo cialo
Nie taki słabeusz jak by sie wydawalo :P mnie do tej pory dziwi ta cierpliwosc i w sumie obojetnosc malego na te wszystkie wygibasy jakie sie z dzieckiem robi przy. Np przewijaniu, ubieraniu, kapieli. Mnie by szlag trafil jak by mi ktos ciagle rece i nogi " wyginal" :)