Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Perwersja

Boże Narodzenie 2012

Polecane posty

:classic_cool: Widzę, że co chwilę ktoś nieśmiało podnosi stare tematy, więc uznałam, że już najwyższy czas na założenie tematu o zbliżających się wielkimi krokami (wiem, że niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy 😴) tegorocznych świętach. Ja kupiłam już dwa prezenty. Przejrzałam ozdoby choinkowe i zrobiłam listę tego co muszę kupić na pewno. I kupiłam trochę cukierniczych dekoracji. A Wy? :classic_cool: Śmiało! Nie krępujcie się. :p

i jakbym kupiła coś z cukierniczych dekoracji to sama zjadałabym to 10 razy zanim zacząłby sie grudzień :D

21 grudnia jest koniec świata , więc nici ze świąt Wigilie trzeba zjeść 20 grudnia :D

Gość Paweł Śląsk
Ha ! święta już nie długo.. myślę już co kupić komu, i zaczynam mobilizować gotówkę :) Niestety w moim życiu trochę się zmieniło od tamtych świąt :( z niecierpliwością czekam na pierwszy śnieg :) !

Gość Paweł Śląsk
Myślę nad zrobieniem piernika staropolskiego, ale to jeszcze w planach.

Gość Lorimaccccc
Taaaaaaaaaaaaaa ty jesteś "Perwersja"

Też od niedawna myślę o świętach... Się zastanawiam co córce kupię bo ona by wszystko chciała...

Gość maniana 11
a ja..jadę na wakacje, bo teraz taka moda w ciepłe kraje..może chiny ..wszak wszelkie prezenty świąteczne i ozdoby choinkowe są rodem z chin więc czas ..zgłębić temat

Gość u mnie będzie.
świąteczny jeż czy go zjesz ?:classic_cool:

ja mam pomysł na przeznt dla jednej osoby. ale to nadal pozostaje w kategorii pomysł. jeszcze nie wybiegam myślami do świąt. będzie jak zwykle...na ostatnią chwile :D.

Wpadłabym w depresję albo strzeliłaby mnie kurwica gdybym zostawiła wszystko na ostatnią chwilę i dupa byłaby ze świąt, bo by mnie w wariatkowie zamknęli. :classic_cool:

Gość mama-deutchland
w De już w sklepach świąteczny asortyment , pomału czuć zapach zblizajacych się świat.w tym roku już teraz pomału zaczynam planować co by tu kupić dziewczynkom 4latka i 1.6roku by miały wymarzona gwiazdkę zresztą ja uwielbiam Boże Narodzenie

Gość fiu_bździu
:-O :-O :-O Ile masz lat, autorko? Obstawiam gimnazjum. U nas od 2 dni leży śnieg, co powoduje, że zrobiło się świątecznie. Ale to nie powód, by 2 miesiace się przygotowywac do czegoś, co trwa 2 dni i wydawać 10 razy wiecej kasy niż normalnie. Ludzie, puknijcie się, jak jesteście wierzący, to pójdzcie do koscioła, podzielcie się opłatkiem, bądzcie dla siebie serdeczni (przez cały rok), a nie dajecie się pochłonąc komercji... makabra. Popieram wyjazd do ciepłych krajów.

Gość spoko loko
Nie lubię swiąt, nie ma kasy na świeta i prezenty, od kilku lat pretensje, łzy i zale przy stole. Najchetniej w ogóle bym ich nie obchodziła. I szczerze mówiąc - dużo osób ma podobne zdanie do mnie, jak wynikało z moich rozmów.

Współczuję. :) Ale zawsze można zorganizować prezenty własnoręcznie robione, na które nie są potrzebne duże nakłady finansowe. A przygotowanie potraw świątecznych rozdzielić. No chyba, że Wasza rodzina składa się z członków typu żona-mąż-dziecko. 😴

Gość kjhkfjf
a ja pójde na roraty :)

Gość spoko loko
Wiesz, tu nie chodzi o te prezenty nawet, do jedzenia zawsze coś bedzie, ale o tę atmosferę. Niezbyt miło się celebruje wigilię, kiedy matak płacze przy stole wyrzucając pretensje do braci i świata albo byle gówno wyprowadza ją z równowagi i awantura na pół dnia. Eh, mówię, nie lubię Świąt.

Gość fiu_bździu
Perwersja, a z jakich członków ma się składać rodzina??? Listonosz, dozorca, sąsiad? :-O

Tym bardziej współczuję, że nie potraficie znaleźć wspólnego języka. :) U mnie takich problemów nie ma, wszyscy członkowie rodziny są ze sobą bardzo blisko i wspierają się w trudnych chwilach. :) A nie mogłabyś porozmawiać z mamą i bratem. O co są te pretensje? Może teraz warto wszystko sobie wyjaśnić.

" Perwersja, a z jakich członków ma się składać rodzina???" Mama, tata, siostra, szwager, siostrzeńcy, brat, bratowa, bratankowie, mąż, dzieci. :)

Gość fiu_bździu
I wszyscy sa u ciebie na wigilii??? a co w tym czasie robia rodzice i rodzenstwo szwagra, rodzice i rodzenstwo bratowej???

Nie u mnie, a u moich rodziców. Obecnie nie mam ani szwagra ani bratowej, ale jak miałam to szwagier był jedynakiem, któremu wcześnie zmarli rodzice, a bratowa jest jedynaczką i po wigilii u nas zawsze z bratem i dziećmi jeździli na drugą wigilię do jej rodziców.

Gość spoko loko
Moja rodzina jest "chora". Ja jestem DDA, moi bracia są DDA pijącymi nałogowo prawieże - o to przez to są awantury i pretensje, a mama jest współuzalezniona. "główny" alkoholik juz z nami nie mieszka, ale zniszczył moją rodzinę. Zresztą temat nie o tym, niech wypowiadają się ludzie lubiący Święta:)