Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Perwersja

Boże Narodzenie 2012

Polecane posty

Gość jezu fiu-bzdziu wyluzuj
:O niektórzy lubią święta i myślą o nich tuż po zakończeniu poprzednich, niektórzy nie i chcą by ich nigdy nie było x ja czekam za nimi w tym roku :)

Gość fiu_bździu
Perwersja, oj, coś mi tu pod fantazję podchodzi... nagle wszyscy jedynacy, że tylko u was spedzają świeta... z reguły nie ma tak idealnie i posadzenie duzej rodziny przy jednym stole w świeta nie jest łatwe, bo każdy brat, kazda siostra najczesciej jest wżeniona w inna rodzinę i tamta rodzina tez rosci sobie prawo do spedzania z nimi świat i tak wierca dziure w brzuchu, ze czesto gesto te siostry i bracia robia swoja wlasna 'wewnetrzna" wigilie i sobie siedza w swoich domach :-O A twoje rodzenstwo po rozwodach ze zapytam???

Tak, po rozwodach. Przepraszam, że akurat taki zbieg okoliczności, że są jedynakami. :D No przepraszam. :D Zresztą napisałam Ci. U nas wigilia zawsze była (i nadal jest) wcześniej - ok. 16-16.30, a rodzice bratowej organizują ją o godzinie 20. Przejazd z jednego miejsca do drugiego zajmuje 10 minut. No przepraszam, że potrafimy znaleźć jakoś rozwiązanie zadowalające wszystkich. :D I daj już spokój. :) Chcesz se jechać na Seszele to se jedź. 🖐️

Gość ooooooooooooooooooooooo
idą Święta idą Święta każda buzia uśmiechnięta :) ja tez kocham Święta Bożego Narodzenia :)

A wysyłacie tradycyjne kartki świąteczne? Czy to już zupełnie zanika w społeczeństwie? :D Ja się staram jeśli tylko nie zagapię się z terminem. Co do prezentów to ktoś wyżej wspomniał o kilkuletnich dzieciach-wydaje mi się, że takim dzieciom najłatwiej kupić prezent. ;) Gorzej z nastolatkami, zwłaszcza jeśli nie mają szczególnych zainteresowań. :) U mnie już w tej chwili sami dorośli, a moja lista prezentów już prawie gotowa. W schowku już kilka prezentów kupionych. :D A zaraz ostro zabieram się za kupowanie kolejnych.

Gość to rodzicow bratowej
tez powinniscie zaprosic, a nie samotnie siedzą :-O superrodzinka!

Nie siedzą samotnie, bo jeśli nie przeczytałaś to powtórzę-zaczynają wigilię później, wcześniej ją przygotowują. :D Poza tym też mają swoją rodzinę. 🖐️

Gość hej perwersja
czemu nie siedzisz już na erotycznym:(?

Niestety, u mnie też przy wigilijnym stole zwykle zasiada co najmniej 10 osób, a bywały lata, że więcej :O

Gość hej perwersja
ale my tęsknimy za Tobą😭

Ja mam do swoich rodzicow 950km. Bylismy na Wigilli w zeszlym roku u nich i w tym roku mamy zamiar pojechac do Pl 22 , 23 grudnia i 25 jedziemy do Zakopanego. U nas Wigilia zaczyna sie tez ok 17.

Gość dgdtgdt
tez sie dolaczam;) my mamy do mojej mamy cos kolo 650 km;) tez spedzamy wigilie razem z rodzicami, bratem, i moja mala rodzinka ( maz i coreczka) wszyscy mieszkamy za granica, mama w innym kraju , ja w innym , a dziadkowie w innym, gdybym wiedziala ze w dzien w ktorym mialabym przyleciec nie bedzie sniegu, to moze bym sie zdecydowala na przylot do kraju, tak to za duze ryzyko, szczegolnie podróżując z malutkim dzieckiem, u nas tez kiedys do stolu zasiadalo ponad 10 osob, mysle ze te czasy w naszym przypadku przeminely, a swieta jak ktos wczesniej napisal to nie tylko wydawanie kupy pieniedzy, to pilegnowanie tradycji, okazja do spotkania calej rodziny, sprawianie radosci innym, w cale nie drogimi prezentami, zapach choinki, przeciez nie obchodzimy swiat co tydzien..

Uwielbiam Święta, zbliżają się już wielkimi krokami. Ja zawsze wysyłam tradycyjne kartki świąteczne:)

Gość Ruda z Wyboru :)
@jumbo tak klientów nie przyciągniesz, to tylko wkurza ludzi :D trzeba umiejętnie,włączyć się w temat, wysilić się, popisać z ludźmi i dopiero zostawić komentarz, i nie taki nachalny...

Bardzo lubię Święta BN, w tym roku pierwsze święta małżeńskie, z czego rodzi się problem gdzie spędzimy Wigilię, nie możemy być w obu miejscach, bo różnica wynosi 100km.. wolałabym oczywiście Wigilię u moich rodziców , no i przede wszystkim miałabym możliwość pomóc w przygotowaniach... no musimy jeszcze to z mężem jakoś obgadać, bo sama nie wiem jak zrobić....

Gość swieta tuz tuz
znacie moze jakise fajne stronki potrzebuje inspiracji w ubraniu np. duzego okiena na swieta

Gość lampionka
Życzymy wszystkim wesołych i udanych świąt, pozdrawiamy mistrzowie szeptów

Dziewczyny, a ja jestem przerażona! Jestem w tyle ze wszystkim! Niestety, tata wylądował w szpitalu dwa tyg. temu, i cały czas się nim zajmowałam...Plus oczywiście praca... Mąż dostał delegacje... Na święta mam zrobione tylko takie podstawowe porządki- okna, trochę w szafach, powywalane jakieś niepotrzebne rzeczy i zrobione pierniki! Nie mam żadnych prezentów, żadnych ozdób świątecznych (mieszkanie nie przystrojone) W dodatki teściowie w tym roku pierwszy raz polecieli na święta do Anglii, do siostry męża (więc nas nie zaproszą!)... Teściowa podrzuciła mi trochę mrożonych uszek do barszczu... Martwię się jak to będzie... :(