Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CzerwonaWiewiorka

Zjadlabym cos, a wy?

Polecane posty

Gość stop meeeeee
ja zrobiłam dziś zapiekankę makaronową z mięsem i serem. pycha.

Gość o.t.o. ja
Ja mam ochotę na gofry z bitą śmietaną i owocami mniaaaaaaaam

Gość stop meeeeee
z pierogów to najbardziej lubię ruskie i z kapustą, grzybami leśnymi i mięsem, polane smażoną cebulką ze skwarkami z boczku.

Gość stop meeeeee
schabowy z piersi indyka plus surówka z kiszonej kapusty:)

Gość stop meeeeee
wiewiórka, ja robię też mielone nadziewane farszem: papryka, pieczarki usmażone z cebulką w kosteczkę, jajko na twardo, mieszam to razem, nadziewam mielone, smażę, robię do tego ziemniaczki, sos pieczarkowo- paprykowy i jakaś surówka.

Gość Noemi40
w jaka pore dnia ?

Ja to mielone tez robie, ale ze zwyklym sosem grzybowym. jak sie robi grzybowo paprykowy? jeszcze nie probowalam. Robie tez rolady z wieprzowiny zawijane, troche podobne do schabowych, ale potem je zapiekam zamiast smazyc, tez pyszne - nadzienie bez jajka.

Gość stop meeeeee
podsmażasz pieczarki, cebulkę, czosnek, dodajesz paprykę, podduszasz, podlewasz rosołem lub wlewasz wodę i wrzucasz kostkę rosołową, gotujesz, doprawiasz, zagęszczasz, dodajesz łyżkę śmietany, natkę pietruszki i gotowe.

Gość stop meeeeee
uwielbiam też wątróbki drobiowe z jabłkiem lub ze śliwkami.

Hmm, to wlasciwie jedyna roznica to u mnie to ze bez papryki i zamiast zageszczania dodaje mniej rosolu/wody i wiecej smietany i pozwalam zeby sie dusily. Mniam! Sprobuje z papryka, dzieki :)

ja dzisiaj wieczorem zrobię wieprzowinę (taką chudą) cienką, rozbitą na desce smażoną w miodzie i soli morskiej pychotaaa do tego ryż i papryka z cukinią ale póki co praaacaaa

stop meeeee U mnie watrobki zwykle lekko podsmazane z cebulka i spryskane sokiem z cytryny i ze szpinakiem swierzym w salatce z odrobina karmelizowanych gruszek. I juz wiesz czemu musze byc na diecie :D Aktywny babsztyl, to co bedziesz pichcic?

brzmi pysznie aktywny babsztyl! ja sie zastanawiam nad placuszkami ze cukinii z kwaszona smietana i odrobina lososia wedzonego, tylko musze uwazac zeby je dobrze po smazeniu z oleju wysuszyc. Jeszcze tylko 45 minut i ide do domu!

Bardzo latwe - zcierasz cukinie na wiekszej tarce, odsaczasz sok (bo moze byc za duzo i wtedy placki wyjda mokre), odrobina bardzo drobno posiekanej cebulki, odrobina sera parmesan, jajko, lyzka maki i przyprawy. Wszystko podsmazasz na sredniej temperaturze - tak samo jak placki ziemniaczane - az zbrazawieje. Tylko ze placki robisz mniejsze niz ziemniaczane - na oko jedna lyzka stolowa to jeden placuszek, inaczej sie przypalaja i moga byc w srodku surowe.

Gość stop meeeeee
ja do placków dodaję też czosnek i łyżkę bułki tartej, lubię chrupiące:)

Gość Noemi40
grzybków nie polecam , bo cięzko strawne ale : -leczo -pasty włoskie , do wyboru -tortilla, nadzienia do wyboru -kurczak po portugalsku -risotto z kurczakiem i pomidorami -pizza -polędwiczki w sosie z czarnych porzeczek to juz masz 6, 7 przykładów

spróbuję je zrobić w weekend :D uwielbiam placki różnego rodzaju ja natomiast polecam mielone, ale z tuńczyka wszystko robi się tak jak w przypadku kotletów mielonych, jedynie zamiast mięsa dajesz tuńczyka z puszki (we własnym sosie, odsączony, na jedno jajko i jedną namoczoną bułkę daję 2 puszki 180g) :)