Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chudaczka

Moje dziecko nie tyje

Polecane posty

Gość matka chudaczka

Czemu moje dziecko nie tyje? Nie jest jakieś ekstremalnie chude, ale na taką ilość pożywienia jaką ona przyjmuje dziennie to powinna lepiej przybierać na wadze. Je więcej niż ja, a waga ani drgnie. Może to dlatego, ze ona nigdy nie stoi w miejscu? Nawet podczas posiłku tańczy w krześle, złazi z niego 10 razy i wchodzi z powrotem. Czy powinnam się poradzić lekarza? Ma 20 miesięcy i waży 10 kg. A zjada na prawdę sporo dzisiaj tak rano kaszka dla maluchów z bobovity na mleku tak na gęsto, potem banan, kanapka z masłem i tuńczykiem, pól jabłka, banan, zupa, pół gruszki, 2 danie czyli duszone warzywa z mięsem i ryżem, trochę chrupek kukurydzianych, trochę szynki tak ze 3 plastry, banan i przed snem mleko modyfikowane z kaszką. Do tego bardzo dużo wody z sokiem i kompotu z owoców. Myślę, ze to nie za mało, a nawet sporo jak na takiego malucha i nie rozumiem czemu ona nie tyje. Ludzie zaczynają mi zwracać uwagę ze no ładna dziewczynka ale taka zabiedzona, szczuplutka. Rodzina to już psy na mnie wiesza ze mam do lekarza iść, ze jej chyba nie karmię, ze głodzę, a ja nie wiem w czym rzecz. Miała któraś z was tak? Co robić?

Gość a wiesz ze
moje dziecko ma 36 miesiecy i ... tez waży 10 kg :-O Urodzilo sie z duza hipotrofia i chude jest po prostu... i dosc male :-( a zdrowe, wyniki super wszystkie...

Gość matka chudaczka
No a moje raczej duże ma 87 cm i jak patrze po rówieśnikach to wyższa od nich trochę.

Gość cvcv
Moje w wieku 2 lat na bilansie ważyły 10 i 10,5 kg, jedzą normalnie. Ja byłam taka sama i wyglądam normalnie i nie mam kłopotów z utrzymaniem wagi :) Nikt nigdy nie powiedział mi, że dzieci wyglądają na zabiedzone. Czasem tylko o młodszej, że jest drobna bo ma filigranową, nie masywną budowę ciała i to się rzuca w oczy a nie jej chudość.

Gość cvcv
A i miały 85 i 86 cm.

Gość matka chudaczka
No moja też chuda nie jest, przynajmniej jak ją ubiorę bo jak bez ubrania to żebra można liczyć i anatomii się uczyć tylko brzuszek ma taki jak dzieci z afryki, ale w ubranku wygląda ok, zwłaszcza w spodenkach. Tylko ostatnio była w cienkich rajstopach i sukience no i jakieś babcie w parku strasznie litowały nad nią ze mamusi to chyba nie karmi bo taka ptaszyna szczuplutka. A ptaszyna potrafi wrąbać tyle na raz ze mamusia oczy otwiera ze zdumienia. Jak tylko usłyszy ze się lodówka otwiera w domu to zaraz przy niej jest i krzyczy am am. Stwierdziliśmy z mężem ze albo córuś ma tasiemca albo będzie kiedyś modelką.

Mój synek na 23 miesiące,waży 12,3 kg i ma 86cm. Od jakiegoś czasu stoi w miejscu i ze wzrostem i z wagą. Tez się martwię,tymbardziej ,że mały nie od jakiegoś czasu nie chce jeść nic mlecznego,ani kaszek,płatków,serków,jogurtów,żadnych owoców,chleba,wędliny....Na obiad zje wszystko co mu dam,ale śniadanie i kolacje to koszmar!!! Kiełbasa z grilla elektrycznego lub gotowana i rogale 7Days,tylko to toleruje.A mleka nie pije od 9 miesiąca życia!

moja jak miala 2 lata to wazyla 10 kg i miala 86 cm. teraz za 2 tyg skonczy 3 lata i wazy 12 kg i ma 93 cm

Gość cvcv
abcd123 to zupełnie jak z moją młodszą a urodzona w podobnym czasie :)

Gość cvcv
Nie, moja pediatra mówi, że taka ich uroda. A że ja przeciętnego wzrostu a ich tata niski i chudy jak na mężczyznę to mają po kim być małe :D Mój mąż w 8 klasie podstawówki wyglądał jakby był dopiero w 4 :D i jeszcze wygląda jak szkieletor :P

u mnie maz ma 190 cm ale ja mam 162 cm :) moja mala teraz duzo podrosla w wakacje. baania wszystkie ma bardzo dobre i teraz lekarz tez mowi ze to jej uroda :)

Gość cvcv
ja mam 168 mąż też :P co do wagi to ja 52kg, mąż jak dobrze to 65 kg. Dzieci więc raczej większe i tęższe nie będą :D mnie to nie martwi bo nam obojgu z wagą i wzrostem dobrze :P