Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciazamisluzy

ktora ladnie wygladala w ciazy i urodzila dziewczynke?

Polecane posty

Gość ciazamisluzy

bo ja tak mam i zaczynam watpic ze urodze dziewczynke :P

Gość a co to ma znaczyc
co to za przesąd?mam 2 córki i za każdym razem wyglądałam dobrze żadnych plam itp!

Gość natmik
ja ładnie wyglądałam. Wszyscy mi mówili że pewnie bedzie chłopiec, brzuszek miałam cały czas nisko. Sama miałam przeczucie że bedzie chłopak, a tu takie miłe zaskoczenie i urodziła się piękna córeczka:) ale wygląd przyszłej mamy nijak się ma do płci dzidziusia

Gość NIby można podać
No cóż , ja tam miałam ale nie widzę w tym nic dziwnego bo u nas to rodzinne :D. Moja mama miała mnie i moją siostrę i wyglądała rewelacyjnie , ja jak zaszłam w ciążę to i cera stała się gładka i zaróżowiona a ciało pozostało bez zmian (tylko brzuch ucierpiał ale to z uwagi na ogromny brzuch) . Moja znajoma wygląda sexi a spodziewa się córeczki (38 t.c ) więc ja już od dawna nie wierzę że jak syn to uroda a jak córka to odwrotnie. Mam też koleżankę która rok temu urodziła synka i jej twarz jakby się lekko postarzała a na pewno spoważniała co pozostało aż do teraz choć reszta ciała pozostała bez zmian.

Gość autorko
ja - ladna cera, wlosy super zero rozstepow, plam, \\ i urodzilam chlopca :)

Gość hgddh
Mi też mówili że chłopczyka urodzę;)a mam śliczną 5mc córeczkę;)

Gość Ja wyglądałam okropnie
każdy mówił,że będzie córka a jest syn :-)

Gość jdhfhd
Mam córkę, całą ciążę miałam genialną cerę i włosy. Koleżanka odwrotnie - synek, twarz jakaś taka szara, z wypryskami niczym u nastolatki. To jakaś totalna bzdura ze złym wyglądem na dziewczynkę.

Gość ciazamisluzy
no mi wszyscy mowia ze na chlopca wygladam, nic sie nie zmienilam, jedynie brzuszek mi urosl i 6 kg+ , czlowiek slyszac takie rzeczy watpi juz :P a na prenatalnych lekarka powiedziala na 100% dziolcha :)

Gość Ja pytałam ginekologa
i on stwierdził że wszystko zalezy od początkowego typu hormonalnego kobiety. Jak wiadomo jest kilka taki typów i choć nie wymienię bo nie pamiętam wszystkim to wiem że jest estrogenowy a nawet testosteronowy (kobiety z nadmiernym owłosieniem) , poregesteronowy itp. I od tego jakim typem jesteśmy tak różnie możemy zareagować na ciążę i dziecko tej samej płci . Jednak kobieta będzie mieć plamy na twarzy , roztyje się szybko i spuchnie w trakcie ciąży z dziewczynką a druga przejdzie ciażę z piękną cerą i ładnym , gładkim ciałej też spodziewając sie córki. Wiadomo że ta sama zasada tyczy się syna, częściej jednak to przy synu kobieta ma mniej energii na twarzy i szybiciej cera poważnieje oraz więcej je bo chłopcy jako płody potrzebują więcej energii. Ciąża z chłopcem też kosztuje więcej zdrowia nasze ciało i cały organizm (potwierdzone naukowo) gdyż płód męski wydziela męskie hormony który mniej korzystnie działają na kobiety typu progesteronowego i testosteronowego.