Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Tylko dla odważnych i inteligentnych!

Polecane posty

Pomyśl nim coś powiesz:) kilka ciekawostek i materiałów do dokształcenia się nim znów kogoś wyzwiesz na ulicy lub na forum od grubasa :)... Polecam przeczytanie o przyczynach otyłości (inne niż obżarstwo) i to jak czuja się ludzie których tak traktujecie, którzy nie maja silnej psychiki, do czego możecie doprowadzić swoją bezmyślnością:) Może to wam uświadomi że ludzie nie są tylko grubi z powodu jedzenia :) jeśli to do Was nie dotrze to po prostu jesteście kretynami i tyle :) inaczej nie da się tego nazwać. Mądra osoba przeczyta, a na pewno zerknie:) http://www.naszamedycyna.dbv.pl/readarticle.php?article_id=342 http://pl.wikipedia.org/wiki/Oty%C5%82o%C5%9B%C4%87 http://www.biomedical.pl/forum/otylosc-vt97.html http://antyproana.blox.pl/2010/06/Stygmat-otylosci.html http://www.polityka.pl/nauka/zdrowie/1509666,1,skad-sie-biora-grubi-ludzie.read http://zapytaj.onet.pl/Category/001,003/2,21242861,Czemu_otyli_ludzie_sa_przesladowani_.html http://pl.shvoong.com/medicine-and-health/1834616-oty%C5%82o%C5%9B%C4%87/kl l;p ;l; Tyle chyba wystarczy, aby do Was w końcu to dotarło:)

Gość Dr P. B.
Huź! Ha! Wieprzu :classic_cool:

ooo i długo nie trzeba było czekac :0 Zastanówcie się co Wy robicie bo wiele osób odchodzi z tego świata własnie przez takich jak wy:) przez brak tolerancji i brak mózgu:) Może czas w końcu się zastanowić nad sobą, co?

Gość kotlet schabowy
Ależ ludzie są grubi z powodu jedzenia. Wodą i powietrzem się nie upasają ani sterydami.

Nic, uciekam się pouczyć a potem wrócę i sprawdzę jak temat się rozwinoł:) Chętnie poczytam co Ci "piękni i szczupli" myślą o otyłych i w jakich kategoriach ich widzą :) zapewne wielu tu będzie miało wiele do powiedzenia... Mam nadzieje że znajdę tez dość interesujące odpowiedzi w tym temacie od ludzi inteligentnych, a nie tylko od tych z płytkim myśleniem:)

kotlet schabowy fakt powietrzem nie, ale to że tyją chyba nie znaczy że tyją bo siedzą w lodówce non stop, czyż nie? Możemy tu się łapać za słówka ale to nie ma sensu:) wiadomo że powietrzem nie utyjemy, potrzebne jest jedzenie :) ale od jedzenia się tyje bo człowiek albo się obżera albo jest chory, chyba zgodzisz się ze mną?

Epicki Tham Telvahdrox Wiesz to mnie mało interesuje :) była bym chyba nienormalna jak by mi było przykro i bym sie przejmowała że jestem nie lubiana w świecie wirtualnym:) ważne ze jestem lubiana w świecie realnym i kochana :0 temat ten założyłam aby do ludzi doszły ich jak że mylne stereotypy o otyłości z obżarstwa :)

Gość kotlet schabowy
Ja się zgadzam że więksość nie siedzi non stop, tylko częściej/dłużej niż warunki fizyczne/choroba dopuszczają. Samą chorobą raczej się nie utuczysz.

kotlet schabowy tylko są różne sytuacje :0 ludzie otyli traktowani tak w naszym społeczeństwie myślę że wstydzą się prosić o pomoc :) Są tez sytuacje gdzie jedzenie nie gra 1wszych skrzypiec :) np ciąża, pomyśl leki na podtrzymanie, leżenie 9 mies w łóżku, zatrzymanie wody w organizmie, zwolniony metabolizm a wręcz zaburzenie metabolizmu... ma prawo taka osoba być otyła? Ma to dużo wspólnego z jedzenie?

kiwi skąd takie dziwaki jak ty się biorą ... ? skąd się biora tacy jak ja.... ? ja i ty jestesmy pojebańcami internetowymi

Lornetnik ja za tak owego się nie uważam:P lecz przeraża mnie postawa co niektórych pustych ludzi którzy nie mają pojęcia co robią i co mówią :)

oj kiwi, widać, że nic nie wiesz, za grosz wiedzy nie posiadasz, można jeść mało i tyć a można żreć jak opetany i być chudym jak patyk! wszystko zalezy od kaloryczności posiłków! Ruch, tryb zycia itp jesteś gruba i to jak cholera, tłumaczysz się, udajesz oświeconą a tak naprawde gówno wiesz i oczekujesz tolerancji niby za co?

Gość Grubi90
Ja akurat tyję właśnie przez swoje obżarstwo, którego nie umiem opanować i dlatego mam chwilami nie mogę na siebie patrzeć.

Gość kotlet schabowy
kiwi chyba nikt nie śmieje się z kobiet w ciąży, leżących w szpitalach itede. Myślałem, że opisujesz stosunek do grubych kobiet "na mieście". Otyłość "na mieście" wskazuje na problemy z kondycją psychiczną. A tacy ludzie no cóż nie są szanowani w naszej kulturze. A wiesz dlaczego nie są szanowani ? Bo nie są za siebie odpowiedzialni. Szukają winnych dookoła - w rodzicach, chemii w jedzeniu, hormonach i wymyślonych czy prawdziwych chorobach zamiast zacząć poszukania swojej belki w oku. A jeśli nie są za siebie odpowiedzialni to jak mogą byc odpowiedzialni za cokolwiek innego, więc jaki z nich pożytek ?

Gość Grubi90
kotlet schabowy, sama mam problemy z wagą, ale niesetety muszę się z Toba zgodzić. Chociaż, ja nie szukam winy w innych albo chemi zawartej w jedzeniu. Poprostu jestem łasuchem i nie mam na tyle silnej woli,żeby się ogarnąć, niektórym pewnie trudno to zrozumieć, ale naprawdę jest mi z tego powodu ciężko.

Grubi90 to nie znaczy że nie zasługujesz na szacunek :) o to przykład "jesteś gruba i to jak cholera, tłumaczysz się, udajesz oświeconą a tak naprawde gówno wiesz i oczekujesz tolerancji niby za co?" co to w ogóle ma być? Człowiek nie zasługuje na szacunek bo jest gruby? No proszę Cię, stek bzdur

Druga rzecz to nawet jeśli 80% jest grubych z jedzenia nawet jak by to było 95%, to jakim prawem oceniacie i rujnujecie życie innym? Plus taki że ja osobiście więcej doznaje przykrości w necie (własnie tutaj) a w życiu realnym nie słyszałam aby mnie ktoś wyzwał, nie wiem może u dorosłych to już jest inaczej, ale jednak młodzież jest bezwzględna a skąd to się bierze? Tak właśnie wychowywane są Wasze dzieci:)

Gość Grubi90
Każdy zasługuje na szacunek, nawet jakby ważył 200 kg :P Ja może jeszcze nie jestem gruba, ale niedługo będe :/ Kiwi,po Twojej stopce widzę,że Tobie się udaje zrzucać zbędne kg,tak trzymaj :)

Grubi90 tak udaje się:) lekko nie jest ale jakoś idzie :) chce wrócić do formy aby móc normalnie wyjść z córkami na basen i td :) A osoba która się pytała "za co mi się należy szacunek skoro jestem gruba" to ja odp:D ZA TO ŻE COŚ Z TYM ROBIE:D proste :D; Nie wiem, zawsze mnie zastanawiało czemu tak dokucza sie "grubaską", co ludziom szczupłym daje fakt że sobie wyzwą kogoś?:) Przecież nikt nie wie co go w życiu spotka. Propo tego że jedzenie nie ma tu nic do rzeczy tylko pilnowanie kalorii i td:) Mylicie się :) mój mąż oraz córka mogą pić cole, soki, jeść frytki, pizze, fastwódy, mięcho, ziemniaki i nic :). Mój mąz je co chce i jakoś ciągle jest szczupły, a jak ja bym zaczeła jeść to co on to bym moment miała 102 spowrotem:) więc metabolizm ma tu dużo do wagi.

dlaczego się ludzie brzydzą grubymi ? to zwykła natura, reakcja mózgu. Coś jest brzydkie - złe, co jest ładne - dobre. tak to wygląda. skoro grubi powinni zasługiwać na szacunek to niech śmierdzące zapijaczone żule też zasługują

Grubi90 tak udaje się:) lekko nie jest ale jakoś idzie :) chce wrócić do formy aby móc normalnie wyjść z córkami na basen i td :) A osoba która się pytała "za co mi się należy szacunek skoro jestem gruba" to ja odp:D ZA TO ŻE COŚ Z TYM ROBIE:D proste :D; Nie wiem, zawsze mnie zastanawiało czemu tak dokucza sie "grubaską", co ludziom szczupłym daje fakt że sobie wyzwą kogoś?:) Przecież nikt nie wie co go w życiu spotka. Propo tego że jedzenie nie ma tu nic do rzeczy tylko pilnowanie kalorii i td:) Mylicie się :) mój mąż oraz córka mogą pić cole, soki, jeść frytki, pizze, fastwódy, mięcho, ziemniaki i nic :). Mój mąz je co chce i jakoś ciągle jest szczupły, a jak ja bym zaczeła jeść to co on to bym moment miała 102 spowrotem:) więc metabolizm ma tu dużo do wagi.

A osoba która się pytała "za co mi się należy szacunek skoro jestem gruba" to ja odp ZA TO ŻE COŚ Z TYM ROBIE proste ; tu masz racje

ale na dzien dzisiejszy i tak jesteś cięższa ode mnie. Sorry kiwi za moje chamstwo na górze ale taki już ze mnie skurwiel z natury. A opowiedz jak ważyłaś te 102 kg, jak się czułaś fizycznie

Lornetnik dziwne porównanie zadbanej otyłej osoby do śmierdzącego żula :) ale WSZYSCY ZASŁUGUJĄ NA SZACUNEK. NARKOMAN< PIJAK< GRUBAS< BEZDOMNY< CHUDY> WSZYSCY! Nie wiem może ja mam taka naturę, mam szacunek do wszystkich ludzi bo sama nie wiem co mnie w życiu spotka i jak ja skończę:) Nie wiem ale uważam że zło które wyrządzacie innym wróci kiedyś do Was:)

Gość SukaMAŁA19
wszystkie grubasy jedzą salcesun

Lornetnik 102 to ja warzyłam zaraz po ciąży:) i od razu po ciąży się zabrałam za Siebie:) Jak się czułam? W ciąży nie tak źle, bo Sobie jakoś to tłumaczyłam, dziecko i td, a może to wody i td:) Ale przyszedł poród a na wadze ponad stówa po porodzie :) Czuć się dobrze nie czułam bo tylko głupi by się chyba dobrze czuł, choć są osoby i to kobiety które dobrze się czują. Mąż mnie kochał i kocha czy warzyłam 102kg czy 56:) więc pewnie mi było łatwiej to zaakceptować. Fizycznie w sensie ruchu i td było ok, ale jak patrzyłam na Siebie w lustro to już było gorzej:) psychicznie troszkę źle się czułam. Teraz od samego porodu jestem na diecie i jestem szczęsliwa, w sumie zawsze byłam bo waga nie miała tu nic do szczęscia :) ale fakt chce wrócic do dawnej wagi, nie chce byc otyła, lecz teraz sie odważyłam aby pójść do specjalistów, zrobić badania i td:) nie liczę na tabletki, cudowne pasy odchudzające :) wiem że to nic nie daje i liczę tylko na siebie, silną wole i zaparcie :).

Gość Grubi90
Ja jeszcze 3 lata temu jadłam codziennie fast foody, opychałam sie słodyczamii wszystkim na co miałam ochotę. Nawet osoby z mojego otoczenia śmiały sie z tego ile potrafię zjeśc, Co najlepsze ważyłam zawsze poniżej 50 kg. Teraz też się objadam, ale zazwyczaj są to 2-3 dni w tygodniu, ale niestety zaczelam tyc. Zepsuła mi się przemiana materii i tyle. Kiwi Ty coś z tym robisz i są efekty, a ja próbuje i nc mi nie wychodzi, więc jak tu nie być na siebie wściekłym :/ Lornetnik chudzina z Ciebie w takim razie,ile masz wzrostu?