Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teeeetrrrf

na czym polega zjawisko chudej matki i otyłej córeczki ?

Polecane posty

Gość teeeetrrrf

spotkałam sie z tym ostatnio kilka razy , moja koleżanka chudzinka , 48 kg , w talii 58 cm a 12 letnia córka otyła, brzuch napompowany jak u wieloryba , jak się rozebrała w przymierzalni to na brzuchu celullit i wiele innych kobiet tez tak ma dlaczego same są chude a tak upasły córkę ? na czym to polega bo nie pojmuję ? u mojego kolegi sekretarka tak samo , chuda , samotna matka i dziecko tłuste że lwedwo oczy widać a ona dumna rozumiecie to ?

Gość autorko to już
Moim zdaniem to wina wszechobecnej chemii w jedzeniu. Mając dzieci bardzo uważnie pilnuję ilości spożywanego drobiu. Dzieci je chętnie jedzą, ale tam jest tyle hormonów napakowanych że potem nie dziwne że 10 letnie dziewczynki mają okres. Za moich czasów dziewczyny dojrzewały w wieku 7-8 klasy, nieliczne zdarzyły się co okres miały w 4, a teraz?? Małe to, ledwo do komunii pójdzie a już miesiączkuje.

Gość .dagtmd
Matka boi sie ze corka bedzie od niej ladniejsza albo swoja milosc objawia przez kupowanie duzych ilosci jedzenia

Skąd to się bierze, to pojęcia nie mam, ale moja chrzestna tez chudzina. Jej córeczka za młodu była bardzo otyła, a z wiekiem schudła sama. Żadnych gotowych słoiczków itp nie dostawała, słodyczy też nie, bo ma uczulenie. Teraz z jej braciszkiem jest to samo. Na zdjęciach widziałam, że chrzestna za młodu też przy kości była ;)

zalezy jaki tryb zycia prowadza...jak dziecko siedzi tylko przed tv lub kompem to sie nie dziwie ze jest grube...matka moze dbac o siebie a dziecko daje pod opieke taniej opiekunki (czyt.telewizor)

Z tym, że dzieciaki chrzestnej były otyłe w wieku przedszkolnym, potem zaczęły chudnąć same z siebie.

Gość teeeetrrrf
one w ten sposób manifestuja miłość wczoraj zobaczyłam chlopca około 11 lat to sie wystraszyłam, jak nadmuchany balon , matka szczęśliwa głaszcze go , patrzy na niego i smieje się , sama chuda

Gość wez sie tu czlowieku nie wkurz
otylosc i wzrost dzeidziczy sie przewaznie po ojcu, takze przyjrzyjcie sie blizej partnerom :)

Gość .dagtmd
Duzo matek mysli ze jak dziecko zje czekolade jest szczesliwe,wiec chcac duzo szczescia pchaja slodycze bez wyobrazni

Gość a ja myślę,ze
Obie mają sklonnosci do tycia,matka niezdrowo gotuje,a sama jest chuda,bo po prostu nie je,jest na ciąglej diecie.

Gość .dagtmd
I tyle albo dawanie slodyczy bez ograniczen

Gość może ojciec dziecka
jest gruby ??? Nie pomyślałaś o tym ?

Gość teeeetrrrf
te dzieci maja rozepchane brzuchy do granic , póxniej potrzebuja ciągle je napełniać a te matki sa takie szczęsliwe że napełniają te brzuchy :O dziecko -głowa wielka jak dynia , a te zakochane wpatrzone w to dziecko

Gość .dagtmd
I co ze ojciec gruby?tyje sie od tego ze je wiecej kcal niz spala a nie bo ojciec...

Gość nieoNN
Obserwuję dzieciaki z bliska bo pracuję z nimi podczas warsztatów tanecznych.Powiem tyle:coraz mniej sprawni ,po dwóch godzinach godzinach wysiadają a przecież to osoby aktywne fizycznie.Zamiast domowych obiadów żarcie z mc Donalda ,dużo chemii w jedzeniu,mało oowców w diecie i efekty są jakie są.Co dopiero mówić o dzieciach które boją się ruchu tak bardzo ze nie ćwiczą na zajeciach wf z byle jakich powodów za przyzwoleneim rodziców.

Gość MalaMiiiiii
Moja ciotka tak zrobila ze swoimi dwoma corkami. Ona mala i chuda, one dwa olbrzymy. Moze jakos probuje rekompensowac jedzeniem za poczucie winy ktore maja za dom bez ojca/docinki od znajomych/brak czasu itd? Ona tak miala ze pokazywala milosc w formie jedzenia.

Gość teeeetrrrf
chude matki z otyłymi dziecmi są w większości samotne, w sensie że dziecko nie ma ojca albo są po rozwodzie

Gość ixyyyyyyyyyyy
a ty nie masz co robic tylko podgladac dziecko kolezanki w przymierzalni?

Gość Jtd.pm
nie mialy ojca maja za to straszna nadwage he tak im pomogla ze wpedzila je w kompleksy,smiechy w szkole bo grubi sa wysmiewani a potem probiemy ze znalezieniem partnera bo faceci nie chca grubych bab a schudnac ciezko,matki to jednak debilki

Gość 3423423
a ta córka nie jest sama, tylko jej matka wpycha na siłe? Ja bym powiedziała, że matka ma wiecej pewnie siły woli, a córka jeszcze nie i je wszystko. Ponadto w wieku 12 lat moze jeszcze byc przed okresem dojrzewania i nie zalezy jej na wyglądzie/facetach...Znam wieele osób co była w tym wieku otyła, i jak spotkały chłopaka co im zalezało zaczeły nad soba pracowac bo chciały byc sexy

Gość 3423423
a co do samotnych matek to one z reguły zawsze sa chude bo zapieprzają na dwa etaty

Gość 89482
na tym ze dziecko ma kompleksy,zwykle wychowuje sie tylko z matka to je co popadnie,mam w otoczeniu przyklad,matka chuda i ciagle poza domem,a corka u babci non stop je slodycze,wiecznie siedzi w mac donaldzie lub kfc surowek nie lubi owocow tez nie tak nauczona:O a wazy juz z 90 kg,ma 13 lat

Gość 3423423
ja tez w podstawce wazyłam 65 kilo przy 152 cm wzrostu, jadłam bez przerwy, ruszałam się b. duzo, w zasadzie co dzien sport uprawiałam. Jak podrosłam i z tym przystopowałam tobyło lepiej, no i spodobali mi sie chłopcy... to schudłam z 65 do 50 i to utrzymałam

Gość Jtd.pm
a po co durne matki tony slodkiego kupuja?

Gość Jtd.pm
Do ust nie kladzie ale wczesniej uzaleznia od cukru

Gość gość
coś w tym może być, bo moja dziewczyna ma sporą nadwagę taki pączek z niej, a wychowywała ją tylko matka, która jest chuda...

Gość gość
Ja mam dwiec corki ktore jedza wszystko co ja z mezem i nie maja problemow z nadwaga.Mojej kolezanki cora to taki niejadek myslam bo kiedy zaprosilam ja do domu kilka razy proponowalam cos do zjedzenia ona zawsze odmawiala i mowila ze nie lubi,ale wyglada jak paczek w masle.I tak od slowa do slowa rozmawialam z kolezanka ze jej corka to nic nie je a ona ze tak to prawda ze Julia tylko paroweczki albo bulke z nutella i gumy mamba.Oczywiscie kolezanka twierdzi ze to malo i kiedy Jula nie chce jesc to mama podtyka jej co chwile a to slodki sok itp.Kolezanka jest szczupla,jak pamietam to ona jest na ciaglej diecie.

Gość ta gruba
Moja córka ma 11lat 140cm i waży 76kg. Ma 110cm w pasie i jak siada to nie ma fałdek tylko ma oponę. Ubiera się w zaciasne spodnie i opięte koszulki. Latem zakłada szorty które nosiła w wieku 8lat. Ostatnio założyła koszulkę zamałą tak na oko o 4 rozmiary i spodnie które zapinała 20 min (to były biodrówki zamałe o 6 rozmiarów) i brzuch miała taki wielki że zakrywał jej połowę ud i spodnie opinały się tak bardzo że jak siadała to brzuch miała do kolan. Sama ją tak utuczyłam. Codziennie ona je: Na śniadanie dwa wielkie kebaby Na obiad 1mega pizzę (je sama) dwa wielkie burgery i frytki oraz pije colę Na deser 2 mega paczki laysów i lody Na kolację idziemy na fast foody Pomiędzy wszystkim je słodycze. Ja mam 165cm i ważę 140kg. W pasie mam ok 150cm. Jem to co moja córka i często unikam ruchu. Moja córcia ostatnio wyglądała jak ja. Ona ma wielką oponę i często nosi obcisłe i zamałe ubrania. Ostatnio przeszłyśmy na dietę i ona waży 50kg a ja 110kg. Nadal mamy wielkie brzuchy. Moja córka ostatnio powiedziała że chce ważyć 180kg. Ona chyba zwariowała.

Gość gość
Tak się dzieje głownie od niezdrowego jedzenia, sztucznie przetworzonego :O Ja pamietam jak byłam małą dziewczynką 20 lat temu, i babcia we mnie chciała wciskać jedzenie na siłę. Ale ja miałam chyba instynkt samozachowawczy i za nic nie chcialam duzo jest, bylam dosc chudym dzieckiem ;) I babcie mnie porownywała do mojej otylej koleżanki, ze ona wygląda jak prawdziwa kobieta ,a jak chudzielec :P Niestety albo i stety dostawałam raczej niedobre jedzenie, pewnie dlatego mnie nie utuczyli bo gdyby to było w tych czasach i jedzenie fastfoodow i kebabow byloby na porządku dziennym to może i bylabym gruba ;)

Gość gość
A tak ogolnie co do tematu to uważam, że rodzice w ten sposob robią dzieciom krzywdę i nawet sie tutaj tym nie "chwalcie" :O. Nie dość, ze dzieci bedą otyłe co będzie rzutowało na ich wygląd i np. beda wyśmiewane w klasie to jeszcze zdowie im siądzie, coraz więcej jest cukrzycy czy nawet nowotworów u dzieci i chorob serca. Skąd to się bierze? Napewno dieta nie jest bez znaczenia, jak dziecko zywi sie sama chemia, starym tłuszczem i gmo to takie sa rezulataty, ze moze ciazko zachorować