Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca 28

Pierwszy raz sprzedaję na allegro-czy może mi ktoś wytłumaczyć temat prowizji?

Polecane posty

Gość początkująca 28

Pierwszy raz wystawiłam coś na allegro, prowizja od wystawienia to 8 groszy. W jaki sposób i gdzie mam to wpłacić? Czy potem od sprzedanej rzeczy tez jest prowizja? 8 groszy za wystawienie a 1 zł za przelew wyjdzie- czy każdą taką drobną kwotę tzreba osobno wpłacać?

Gość zonaKraka
Czemu płacisz 1 zł za przelew? Ja mam podany nr konta na Allegro, to co do zapłacenia mam w moich płatnościach i loguję się, klikam- zapłać, wchodzę na konto i płacę. Możesz płacić razem za kilka rzeczy, tzn. wystawisz 10 szt, masz do zapłacenia 80 gr, to płacisz jednym, nie musisz za każdą aukcję osobno.

Gość fikumikkku
Tobie chodzi o prowizj e banku od przelewu to 1 zł ? Tak jak koleżanka wyżej napisała, wystaw wszystkie przedmiotem a potem zapłać jednorazowo za wszystko. Będziesz to miała w Twoich rachunkach /płatnościach allegro - dalej samo Cie wszystko pokieruje

Gość fikumikkku
Tak, od sprzedaży allegro pobiera prowizję, najlepiej zaczekaj do zakończenia aukcji i wszystko razem zapłacisz jednym przelewem

Gość abecedee
nie plącisz jednorazowo. Jak sie uzbiera wieksza kwota 15-20 zl to allegro ci wysle maila ze masz zaplącic i wtedy plącisz.

Gość początkująca 28
Tak 1 zł miałam na myśli prowizję od przelewu bankowego-tzn. bank pobiera z mojego konta taką opłatę, mam konto w banku spółdzielczym i jak chcę dokonać e-płatności to mojego banku zazwyczaj nie ma w wyszczególnionych bankach i płacę przelewem tradycyjnym przez internet. czyli spokojnie mogę wystawiać i sprzedawać a jak uzbiera się większa kwota to wtedy jednorazowo za kilka wystawionych i sprzedanych aukcji? A jak ustalacie koszt wysyłki? Ważycie dany przedmiot i wg wagi np szukacie w cenniuku poczty polskiej? Czy wg gabarytów? Ja raczej będę korzystała z wysyłek pocztą.

Gość otwierasz stronkę pp
i sprawdzasz jaka mniej wiecej jest paczka tzn ile kg i czy miesci się w gabarycie a czy to juz gabaryt b. Do tego doliczasz opakowanie (karton, taśmę, kopertę ) i podaną kwotę wpisujesz jako kwota za wysyłkę.

Jak nazbiera się większa kwota prowizji, to dostaniesz maila z allegro, ze masz wpłacic do tego dnia, na takie konto, taka kwotę. Co do kosztów, to możesz tez psojrzeć na podobne aukcje, ale nie zawyżaj ich, bo wiele osób nie kupuje własnie przez drogie przesyłki.

Gość początkująca 28
Ok. Zaznaczyłam opcję- płatność z góry przelewem bankowym a w aukcji jest payu lub przelew zwykły. czy można jakoś pominąć całkowicie payu? A jeśli ktoś wybierze płatność payu i wpłaci na konto podane przez allegro to jak mam otrzymać te pieniądze?

Gość sdfghjk
wchodzisz w sprzedaż potem w saldo i wypłata środków i dajesz wypłać albo konfiguracja i tam ustawiasz w jaki dziń w tygodniu chcesz wypłacić albo od jakiej kwoty