Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikseliii

Czy chodzicie w dresach w ciąży?

Polecane posty

Gość pikseliii

Nie stac mnie na kupowanie ciążowych ciuchów. Druga sprawa że wcale nie przytyłam tylko brzusia troszkę widać a do rozwiazania zostalo 2,5 mc. Kupiłam sobie dresy są bardzo wygodne ale nie wiem czy nie obciach pokazywać się w dresach prawie wszedzie. Boję się reakcji mojej teściowej która zawsze krytykowala moja garderobę , mnie samą. Dresy są ładne nie rozciągnięte i mega wygodne. Jej zdaniem powinnam ubrac ogrodniczki ale ja się w nich nie widzę, jestem niska a w tym dzianku wygladam jak kulka, po prostu nie podobaja mi się. co myslicie o dresach?

Gość ja sporo chodziłam w dresie
w ciąży, do tego adidaski też super wygoda w tym stanie i miałam gdzieś, co sobie inni myslą. Ale na początku ciąży kupiłam jedne jeansy elastyczne czarne ciążowe w HM i super służyły mi do końca.

ja też mam dresy, fajne czarne, prosta nogawka, przykrywam sweterkiem, bluzeczką, koszulą do tego baleriny i wyglądają jak zwykłe czarne spodnie:) ja dużo ciuszków kupiłam na tablica. za śmieszne pieniądze. Spodnie za 15 zł z wysyłką, tunika za 8 z wysyłką:)

Gość Basia w 28 tygodniu
Nie Kupiłam sobie w ciucholandzie 3 tuniki (takie sukienki dzianinowe) za bagatela 25 zł razem wszystkie. Na wagę, choć wyglądają jak nowe. Do tego zakupiłam na allegro rajstopy ciążowe 2 szt i leginsy ciażowe 2 szt. Czuję się komfortowo, nic mnie nie upina (jak spodnie) brzuszek swobodny... POLECAM! Nie trzeba wydawac fortuny by się jakoś ubrać !

Gość pikseliii
szukałam jensów w hm ale jestem ze szczecina i tu w sklepie nie maja mody ciążowej.

Dres w ciazy jest super, ale po domu. Przed ciaza tez chodzilam w dresie po domu czasem, a ze nie przytylam bardzo do uzywalam go do konca ciazy. Ale na ulice z wyjatkiem zajec sportowych nigdy w zyciu. Dres wyglada moim zdaniem niechlujnie na zakupach, na spotkaniu towarzyskim czy rodzinnym, nie mowiac juz o pracy. Nawet jesli sam ciuch jest nowy i niezniszczony to jest to w koncu stroj czysto sportowy.

Gość ogrodniczki :D
Ogrodniczki to nosiły kobiety 20 lat temu bo nic innego do wyboru nie było heh Teraz dresy jak najbardziej jeśli lubisz, jest Ci wygodnie w tym :) Ja dresów nie nosiłam chyba, że po domu, ale to dlatego, że to nie w moim stylu, ja lubię raczej "ładny" ubiór, lekki makijaż, na sportowo to nie w moim stylu i nie lubię dresów :P Przechodziłam całe lato w leginsach, sukienkach i spódniczkach, tunikach, ładnych zwiewnych bluzkach, ale teraz na tą pogodę to chyba tylko dres by pozostał. Kupiłam sobie tylko jedne jeansy za duże oczywiście z myślą, że potem dam je mojej mamie po prostu :) I dobrze się sprawdzają na tą paskudną pogodę ( bo jeszcze latam z brzuszkiem :) )

Gość Basia w 28 tygodniu
Polecam mamom żeby się przeszły czasem po ciucholandach... Sa fajne dłuższe jesienne sweterki, są tuniki, można trafić na spodnie ciążowe (choć bardzo rzadko) jakieś spódniczki..... Nikt nie ma aż tyle kasy by kupować ciągle markowe ciuchy czy nowe w sklepach... Te tuniki to przydadzą się i po ciąży bo są bardzo uniwersalne...a spodnie ciążowe to już nie.

Gość jak w szczecinie
co ty mowisz ze w szczecinie nie ma w h&m dzialu ciazowego. W Galaxy jest całkiem spory. Poza tym fajne spodnie ciążowe mają w fali.

Gość Basia w 28 tygodniu
Do leginsów zakładasz tunikę, spódniczkę, sukienkę, duży sweter jesienny... i moden czułenka lub kozaczki... i już... Dres tylko po domu bo zkapciejecie do reszty !!!

Gość pikseliii
byłam w galaksy ale pani powiedziała że został zlikwidowany dzial dla kobiet w ciąży podejdę do fali nie byłam tam

Gość ojej ojej
Ja w ciazy ani nigdy wczesniej nie chodzilam w dresach, nigdy mi sie nie podobaly i przez cala ciaze sie wzbranialam. Po porodzie skapitulowalam. Po prostu nie mialam czasu, dres moglam nosic w domu i wsykoczyc w nim do osiedlowego sklepu. Bylo mi w nim bardzo wygodnie i nie musialam sie przebierac. Moglam sie w nim polozyc karmiac a nawet zdrzemnac, gotowac obiad i tak jak mowie : wyjsc z domu na spacer po osiedlu.Poza tym w spodniach bylo mi niewygodnie, zwlaszcza w pologu.

Gość Basia w 28 tygodniu
ale ona pyta o okres ciąży... a półóg i siedzenie w domu to co innego !

Gość pikseliii
wiadomo że w dresach nie pójde na spotkanie towarzyskie, myślalam że na co dzień do sklepu spacer.

Gość O matko jedyna!
ojej ojej Wszędzie w jednym dresie, bleeee....masakra. Na spacerze, zakupach w kuchni, w domu...straszne.

Gość Basia w 28 tygodniu
ja bym w dresie nie wyszła do sklepu czy na spacer, ale po domu to tak...

Gość moni1111
lepiej własnie tunika + getry, albo rajstopy. Dres to ubranie do ćwiczeń :(

Gość moni1111
na spacer, do sklepu to pewnie, byle czyste były te dresy

Gość jak w szczecinie
polecam jeszcze lumpeks na wyzwolenia na przeciwko galaxy. czesto tam mozna dostac ciazowe ciuszki albo nadajace sie przy ciazy. ostatnio gdzies szlam i widzialam dosc duzy sklep z odzieza ciązowa ale nie pamietam teraz gdzie. jak sobie przypomne to napisze

Gość Basia w 28 tygodniu
jak rono się ubieracie to sobie ubiercie jakiś sweterek , spódniczkę... zamiast dresów czy naciągnietej koszulki... Na prawdę nie trzeba być aż tak rozlazłą kobietą by wychowaywać dziecko...a potem depresja, zmęczenie i niska samoocena...

nie miałam i nie mam spodni dresowych, lato przechodziłam w legginsach i tunikach a teraz noszę grubsze tuniki z cieplejszymi rajstopami kolor czarne/szare/brąz albo wciskam się w jeansy ale wolę pierwsze rozwiązanie bo wygodniejsze. w domu chodzę w legginsach i jakiś dłuższych bluzkach a jak chłodniej w domku tj teraz to narzucam jakiś sweterek :)

Mnie dres kojarzy sie z dwoma rodzajami kobiet: albo tzw. dresiary z blokowiska z opalenizna z solarium, blond wlosami i tipsami, albo z zaniedbana kobieta w poplamionym dresie, z tlustymi wlosami, brudnymi paznokciami i odrostami do pasa. Innych kobiet na ulicach na codzien w dresie nie widuje. Co innego w czasie uprawiania sportu. Ciaza nie wymaga moim zdaniem tego, zeby chodzic jak dresiara albo menel. A i do osiedlowego sklepu tez nigdy w zyciu nie poszlam i nie poszlabym w dresie.

Gość ja uzywam dresu i bez ciazy
wiec nie widze w tym nic zlego w czasie ciazy. Wygodniejsze niz jeansy i lepszy wg mnie niz typowe ciazowe ciuchy. No ale w gosci bym jednak nie poszla w dresie. Chociaz w to co tu opisujecie to bym sie tez nie ubrala, nie podoba mi sie taki styl. Jak juz w nic nie bede sie miescic to nie bee chodzic w gosci :P

Gość jkhioh
Ja teraz tez nie kupowalabym ubran ciazowych tylko dres i jakies tuniki. Gdy bylam w ciazy kupilam mase ubran ciazowych, sukienek, spodni, bluzeczek, spodniczek, spodenek, itd, a teraz po ciazy szybko wrocilam do dawnej figury i tamte ciuchy poszly do oddania, tylko niepotrzebnie tyle pieniedzy wydalam, a maz ma satyswakcje mowiac, "a nie mowilem zebys tyle tego nie kupowala".

Gość ja uzywam dresu i bez ciazy
Ja nie lubie tunik i legginsow. Wiec jak nie jeansy to tylko dres ;) Bez przesady, w dresie nie chodzi sama patologia, jak sie Wam tu wydaje :P

Gość TakaSobieMama;)
Chodzilam... czasami po domu :) Pracowalam do konca 8-go miesiaca i musialam w pracy jakos wygladac, wiec zapoatrzylam sie w 3 pary ciazowych spodni (w spudnicach i w sukienkac wogole nie chodze :P) i doslownie kilka szerokich bluzek.... kilka, bo, nie przesadzajmy, przez te krytyczne 4 miesiace, kiedy nie da sie chodzic w "normalnych" ubraniach, nie trzeba miec nieprzebranej ilosci przebran ;) ... zreszta 3 pary spodni i 5 bluzek to juz 15 mozliwosci :) Nie kosztowalo mnie to majatku a wygladalam normalnie a nie jak w ubraniach po starszej siostrze :P Po ciazy ubrania dalam kuzynce ktora akurat w ciazy byla (urodzila 6 miesiecy po mnie)... a ona swojej siostrze ktora pol roku po niej w ciaze zaszla :)

Gość TakaSobieMama;)
*spodnicach ... bo mnie zjedza ;)

Gość TakaSobieMama;)
"a nie mowilem zebys tyle tego nie kupowala" no i ma racje ;) bo nie trzeba przesadzac w zadna strone ;) .... Tak jak pisalam - kilka, DOBRZE PRZAMYSLANYCH ubran ciazowych sie naprawde przyda :) ... chocby po to zeby w ubraniu czuc sie naprawde konfortowo i bez zastanawiania sie czy "wypada isc w dresach" ;)