Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z M3

jak organizujecie przestrzeń w 2pokojach z dzieckiem?

Polecane posty

Gość mama z M3

U nas na razie jest tak,że mały pokój to sypialnia a duży to salon. Wstawiliśmy do sypialni łóżeczko i na razie jakoś to funkcjonuje,ale jak dziecko podrośnie to przeniesiemy się ze spaniem do salonu. A jak to wygląda u Was? i kiedy dziecko przestało spać z Wami w jednym pokoju?

Gość klopsik22
u nas przestal spac z nami jak mial 3 lata :) a my przeneislismy sie do salonu :( a raczej salono-sypialnio-jadalnio-bawialnio...

Gość bfdfg...
a u nas przestalo z nami spac jak mialo rok A my tez do salonu:(

Gość u nas podobnie
I chyba wielkiego wyboru nie ma. Choć mam znajomych którzy zostawili sobie sypialnię a dziecko trafiło do salonu.

Gość ja mam więcej pokoi
ale to nie syn śpi u mnie w sypialni a ja u niego w pokoiku wstawiłam duże łóżko ;) śpimy razem i to ja będę musiała się wyprowadzić planuję jak syn będzie miał 2-3 lata, salon to bawialnia głównie a moja sypialnia to graciarnia ;)

dziecko to nie święta krowa zeby dwoje dorosłych utrzynujących je ludzi musiało odpoczywać kątem w kuchnio-pokoju czy wy jesteście normalni , na piedestał bachory a sami spać na ławke pod blok , normalni ludzi wyznaczyliby parawanem w salonie miejsce dla dziecka

Gość głusi nie usłyszą
U nas jak syn miał 4 lata,to przenieśliśmy się do salonu ze spaniem,ale był 1 warunek-dziecko bawi się TYLKO w swoim pokoju. W salonie zero jego zabawek. Kanapę i tak mieliśmy rozkładaną,więc wygląd salonu nie uległ zmianie. Do mi małej-a jak sobie wyobrażasz przyjąć gości w takim salonie gdzie z sufitu zwisa jakaś szmata jak za komuny? Ble w życiu. Trzeba mieszkać jak ludzie a nie jak bydło,ale co kto lubi. To że mam 2 a nie 3 pokoje nie znaczy że mam robić z siebie dziada.

Gość No to może...
Łatwiej zrobić sypialnię z salony, niż pokój dziecka. W sypialni się tylko śpi, a dziecko w pokoju śpi, bawi się, zaprasza przyjaciół. Najlepiej kupić kanapę w Ikea - są wygodne jak łóżka a przy tym nadają się do salonu. My mamy 3 pokoje, ale jak urodzi się kolejne to zmykamy do salonu.

Gość głusi nie usłyszą
Poza tym dziecko rośnie i potrzebuje miejsca na zabawki,miejsca gdzie będzie potem odrabiać lekcje. Przenosząc dziecko do salonu traci się tą przestrzeń,a znajomych do sypialni NORMALNI LUDZIE nie zapraszają :p

Gość telefrenia
"szmata wisząca jak za komuny"? dość nietrafne określenie... pooglądajcie sobie babeczki katalogi ikei czy projekty n-design. można w prosty i fajny sposób wydzielić strefę dziecku nie tracąc walorów estetycznych pomieszczenia :) niemniej, ja i tak maluchowi zostawiłabym jeden pokoik, a w drugim zorganizowała sypialnio-salon.

Gość numer osiem
wlasnie my planujemy oddzielic przestrzen dla dziecka z sypilani, bo jest duza, a mnie nie usmiecha sie spac codziennie w salonie, bo w sypialni mamy wygodne lozko!... w ikei widzialam te zaslony panelowe i czyms takim moze pokombinujemy. Dziecko bedzie mialo przestrzen pod oknem, tam lozeczko i szafe, komode. Potem my z naszym lozkiem i szafa (glownie sluzy nam to do spania, wiec okno nie bedzi potrzebne a swiatlo zawsze mozna wpuscic odslaniajac zaslony)

Gość error error
ludzie to wy macie tylko dwa pokoje i planujecie dzieci...???

Gość unbreak...
a co ja mam powiedziec.Mam troje dzieci na 45 metrach,dwa male pokoiki:( normalne ze spie w salonie,z mezem i najmlodszym bobasem A co niby mam zrobic?

Gość unbreak...
mi mala ty nie masz dzieci wiec sie przymknij debilko

Gość as45
najciekawsze ze macie salon z aneksem i sypialenke mala i MOWICIE NA TO 2POKOJE, to nie sa 2 pokoje tylko pokoj z kuchnia tak naprawde to jednopokojowe, tyle ze w kuuchni zwanej sypialia spicie:( to mieszkanie dla singla ewentualnie singla i malego psa:) a nie dla rodziny.

Gość nie rozumiem ludzi
A ja mam znajomych którzy mają w centrum Łodzi kawalerkę. W okolicach Pabianic mają dom na wsi jakieś 150metrów powierzchni. I wyobraźcie sobie,że mieszkają z dwójką dzieci w tej kawalerce. Dlaczego? Bo to mieszkanie służbowe po jego ojcu i nie może go ani sprzedać ani wynająć,bo by stracił do niego prawo... i tak łaszczą się na to mieszkanie i się gniotą,a do domu jeżdżą na wakacje :D dom kupili jej rodzice i niby jest na tych rodziców ale to młodzi mieli tam mieszkać . więc dom pusty stoi przez większą część roku i niszczeje...

hehe, nie narzekajcie. trzeba bylo pomyslec nim sie zdecydowalyscie na dziecko (albo dzieci) na malej przestrzeni.

Gość numer osiem
tak as, i z tego powodu czem predzej idziemy sie wszystkie pociac, bo mamy aneks kuchenny i jeden tylko pokoj w ktorym powinnysmy zyc tylko z psem! :D to ze Ty z nim zyjesz na 100 metrach, nie powoduje, zareczam Ci, ze chcialabym sie z Toba zmienic! pozdrawiam :)

Gość mama z M3
Nie pokój z aneksem tylko dwa pokoje z kuchnią. Żeby lepiej przedstawić-jak wchodzisz do mieszkania,to masz przedpokoj, po prawo widna kuchnia dość spora ze stolikiem, po lewo salon-więc to nie żaden aneks bo jest po przeciwnej stronie. Potem za kuchnią również po prawo mały pokój-oddzielny,w żaden sposób nie łączy się z kuchnią. Na wprost drzwi wejściowych jest łazienka. Więc czego nie rozumiesz w określeniu 2pokoje z kuchnią?

Gość as45
najciekawsze ze macie salon z aneksem i sypialenke mala i MOWICIE NA TO 2POKOJE, to nie sa 2 pokoje tylko pokoj z kuchnia tak naprawde to jednopokojowe, tyle ze w kuuchni zwanej sypialia spicie

Gość mama z M3
Powierzchnia-salon ok. 22m, kuchnia 12m, sypialnia ok 10m, łazienka ok 7m, przedpokój ok 5m. mieszkanie całe 55,9m.

Gość tak myślę...
Ci ludzie co zabili dwójkę dzieci w Pucku to mieli ogromny, piękny dom, i co z tego jak tam patologia na całego. Co ma piernik do wiatraka, dziunia jebnij się w PUSTY łeb!!!

Gość unbreak...
as ty jestes niedorozwinieta-nie rozumiesz pojecia 2 pokoje z kuchnia? Takie sa mieszkania w naszym kraju i tak wlasnie tu sie zyje...

Nie ma co dramatyzowac nad 2 pokojami. Ja mam 2 ale duże. Takie wolałam niż kupic mieszkanie w blokach 20 letnich niby 3 pokoje w tym samym metrażu i pokoje jak konfesjonały

Ja mam 80 kilka metrów i powyburzałam wszystkie ścianki (tylko łazienka jest oddzielnie) żeby zrobić jedną wielka przestrzeń... i tak Was czytam dziewczyny i się zastanawiam co zrobię jak kiedyś pojawi się dziecko? :(

Gość honorcia 34
dlaczego jak was nie stac na wieksze mieszkania decydujecie sie na dzieci? pies by faktycznie wystarczyl ;)

honorcia 34 A Ty co taka złośliwa kolejne zapłodnienie in vitro nie wypaliło i sama sie bujasz z kotem na 120 metrach? :-)