Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość figa z makiemmmm

Pensje nauczycieli

Polecane posty

Gość figa z makiemmmm

Wiecie dlaczego nauczyciele maja takie wspaniale pensje i same dogodnosci :) ? Bo w rzadzie RP kazdy jest z zawodu nauczycielem i kiedys uczyl w szkole albo wykladal :)

od kiedy nauczyciele maja wspaniałe pensje, bo niestety to co ostatnio piszą gazety o podwyżkach i sumach jakie nauczyciele zarabiają nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Gość figa z makiemmmm
moja mama wyklada na uczelni jej godziny tygodniowe pracy nie przelraczaja 50 h ( wyklada takze na zaocznych) i zarabia srednio 5-7 tys. złotych w zaleznosci od godzin.

Figo z makiem zostań nauczycielem i ciesz się "przywilejami" użerając się z podlotkami w gimnazjum i ich rodzicami i miej nawet i 20 tysięcy.

Gość fggghhh
ja jestem naucycielką, na moją pensje nie narzekam, drugą mam z korepetycji (uczę matematyki):)

Gość ktg
Nie porównujmy szkół do uczelni. Po 10 latach w gimnazjum dostaję na rękę 1940zł. Jeśli to dla kogoś dużo, to niech jeszcze weźmie pod uwagę, że tu trzeba mieć oczy dookoła głowy żeby np nie oberwać nożyczkami w oko, albo żeby taki jeden z drugim nie przyszli na lekcję naćpani i nie zaczęli realizować twórczych pomysłów.

Gość asik_30
ja rok pracy 1800 zł na rękę, nie narzekam

Gość Onet.plll
nauczyciele święte krowy wszystko im się należy i tylko narzekają...to niech zmienią zawód.... nosz k*^%^wa

Moim zdaniem nauczyciele wcale nie mają tak źle :D Lepsze "użeranie się" niż pracowanie za mniej na kasie w biedronce czy w fabryce :P A twierdzę tak ponieważ moja teściowa jest już emerytowaną nauczycielką,kuzynka uczy w ekonomiku oraz bratowa w gimnazjum.Każda z nich jest zadowolona.

A ja jestem nauczycielką, lubię swoją pracę i staram się dawać z siebie wszystko. Ale pamiętajcie, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Zazdrościcie? czego? pensji czy wiecznych problemów z dziećmi? Bo ja często na przykład "zazdroszczę" biurwom które siedzą i przewalają papiery przez osiem godzin. Chociaż i tak bym się z taką nie zamieniła bo ja przynajmniej widzę efekty swojej pracy. Dzisiaj zwolnienie :( - gardło :(