Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Marion_Silver

Czy opłaca się kupowac nowe mieszkania?

Polecane posty

Gość miasteczko wawer
Rynek pierwotny zawsze przoduje przed rynkiem wtornym wg mnie, jest wiekszy wybór, ladniejsze mieszkania, nic nie zniszczone, nie chcialbym mieszkac w mieszkaniu po kims, no i czyjes meble. W Wawrze powstaje piekne osiedle Miasteczko Wawer i mysle, że te mieszkania z widokiem na las beda mialy najwieksze wziecie wśrod Warszawiaków

Gość gość
W przypadku pierwotnych, jak i wtórnych zawsze dominuje to, by kupować z głowa. Dobrze tu posłużyć się biurem i posprawdzać kilka ofert. Nie ma reguły ze wtórne jest złe, a pierwotne cacy. W tym i tym może być jakaś wada, to zależy od wcześniejszego wykonawcy, albo poprzednich lokatorów;) Polecam przejrzeć najpierw oferty biura i dopiero zdecydować co lepsze. Polecam www.nieruchomosci-mikrol.pl mam dzięki nim mieszkanie z rynku wtórnego, jestem zadowolona.

Gość gość
Na pewno dobre warunki do życia gwarantuje inwestycja na Grochowie. Zastanawiamy się nad ich apartamentem z dużym balkonem. Mieszkania są dość duże i inwestplan zadbał też o komórki lokatorskie.

Gość gość
Widziałam na stronie internetowej, rzeczywiście mieszkania te są warte uwagi, okolica też jest bardzo ładna. A duże balkony to też duży plus.

Gość gość
ja mialam takie same bolączki. czy nowe czy uzywane, a gdzie, a za ile,a kredyt na ile lat...Dzizas. Decyzje pomogl mi podjac doradca http://wojciechkwitowski.pl. Kupilam uzywane, ktore bylo sporo tansze, wyremotowalam i jest git!

Gość Artur56
Opłaca się i to bardzo, będzie to lepsze rozwiązanie niż niepewne i najpewniej zniszczone, wyeksploatowane mieszkanie po poprzednich właścicielach, co przysporzy dodatkowych kosztów. Jeśli współpracujesz z dobrym developerem nie doświadczysz uszczerbku na portfelu. Ja wybrałem http://www.krawdom.pl/ którzy zbudowali moje osiedle i jestem strasznie zadowolony.

Gość gość
Strasznie to brzmi :)) My oczywiście bez lęku i z ogromną pomocą inwestplanu w załatwianiu kredytu, kupiliśmy mieszkanie na Nowych Włochach, piękna lokalizacja i cena dla nas przystępna.

Gość gość
Ja odnośnie inwestycji mieszkaniowych czy ma ktoś może jakieś spostrzeżenia co do Inwestplanu okolicy Placu Szembeka ? Może ktoś się orientował w mieszkaniach tam?

Gość gość
Nie słyszałam o tym miejscu ale o deweloperze słyszałam , że jest ok :)

Gość Katarzyna81
A ja polecam inwestycje od firmy Robyg, moja znajoma kupowała od nich mieszkanie i jest mega zadowolona. Sama również rozglądam się za jakimś nowym lokum bo już wkrótce powiększy nam się rodzina i metraż też przydałby się większy. Myślałam nad osiedlem Forum Wola, głównie z uwagi na znakomita lokalizację i korzystne ceny. http://www.nowemieszkaniawarszawa.apartamenty.pl/inwestycja,forum-wola,3758.html Co sądzicie o tym osiedlu?

Gość gość
Ja juz od kilku miesiecy mysle o kupnie mieszkania. Raczej rozglądam sie za czyms zupelnie nowym- wedlug mnie to wiekszy komfort, swieze budownictwo. Mieszkam w Krakowie i w okolicy Krowodrza powstaje Nowa 5 Dzielnica- dla mnie lokalizacja ma potencjal.

Gość mieszkanioweinspiracje
Nowe mieszkanie zawsze można urządzić pod siebie a ceny nie muszą być wcale większe od lokali z drugiej ręki. Rynek pierwotny ma tak ogromną ofertę, że jest w czym wybierać, jest taka strona o tej nazwie, zerknijcie sobie.

Gość gość
Jeżeli szukacie miejsca do zakupu mieszkania, to polecam inwestycje Inwestplanu, lepiej jednak sprawdzić to szybciej, bo rozchodzą się szybko. Doskonałe miejsce na inwestycje, duży metraż, dobra lokalizacja duże balkony i bardzo dobra cena.

Gość gość
Jeśli o Warszawę i okolice chodzi to fajne osiedle budują w Brwinowie - osiedle Pszczelin http://ekobud.com/oferta/trwajace-inwestycje Zapowiada się super, bo ma własny park i staw a niedaleko do WKD, więc dojazd do Warszawy to jakieś 30 minut kolejką. Deweloper jest sprawdzony, więc nie trzeba się bać o fuszerki.

Gość gość
Już niedługo zamieszkam w nowoczesnym osiedlu. Zamówiłam sobie mieszkanie w nowobudowanym Rzeszowskim osiedlu www.osiedleolbrachta.pl I jestem zadowolona ze swojego wyboru. Zapowiada się, że będą to naprawdę dobre mieszkania z sąsiadami na poziomie.

Gość gnasik3331
Jest to naprawdę świetna inwestycja. Trzeba tylko dobrze wybrać. Na pewno warte uwagi są te mieszkania https://www.eurostyl.com.pl/osiedleviridis.html . Osiedle z prawie wszystkich stron otoczone jest sosnowym lasem. Świetna lokalizacja i kameralna zabudowa.

Gość gość
Myślę, że jak najbardziej się opłaca, ale warto przy takim zakupie skorzystać z pomocy i dobry rad doświadczonych agentów nieruchomości. Ja kupując mieszkanie w Mikołajkach współpracowałam z biurem viva-pol mazury i jestem bardzo zadowolona.

Gość Mar_CEL
Uważam, że nie ma sensu kupować mieszkań z rynku pierwotnego - z rynku wtórnego są o wiele tańsze. Jeśli zależy nam na nowoczesnym wystroju, możemy go zmienić (od czego są remonty). Nic nie stoi na przeszkodzie, aby jeszcze bardziej go uatrakcyjnić, faszerując go elektroniką i tym samym sprawiając, że nasze mieszkanie zyska miano "inteligentnego". Chyba każdy z nas chciałby mieszkać w domu, w którym wieloma urządzeniami można sterować przy pomocy smartfona? Nawet oświetleniem: https://smart4living.pl/12-oswietlenie

Gość gość
Według mnie najlepiej zamieszkać pod miastem, my zdecydowaliśmy się na mieszkanie pod Warszawą. Za cenę małego mieszkania w stolicy pod Warszawą można mieć już zupełnie przyzwoity metraż a i opłaty podmiejskie są mniejsze. Zdecydowaliśmy się na Osiedle Pszczelin w Brwinowie http://ekobud.com/ Dojazd do pracy będzie dobry bo osiedle jest blisko stacji WKD i PKP. Do tego Pszczelin posiada własny park i staw a do lasu jest blisko, powietrze zatem tam inne, zieleń i cisza dookoła.

Gość dominikapas
Oczywiście, że tak! Nowe to brak ukrytych usterek. Ja przed zakupem zarzekałam się ze moje mieszkanie na pewno będzie w warszawie, a jeszcze lepiej żeby było w centrum! Niestety, realia sprawily ze trochę zeszłam na ziemie z oczekiwaniami i ostatecznie zdecydowałam się zainwestować w mieszkanie w piasecznie w inwestycji Dom Marzeń Piekut – przestronna i słoneczna kawalerka, a już myślałam, że to niemożliwe… ;)

Gość gość
Ja moge polecić dewelopera Inwestplan. Moja koleżanka kupowała od niego mieszkanie i bardzo zadowolona jest. Podobno bardzo profesjonalna obsługa klienta i darmowe doradztwo. Koleżanka była zachwycona, że pani która wszystko organizowała miała tak dużą wiedzę.

Gość gość
Z takich ciekawszych nowych mieszkań do kupienia w Warszawie oglądałem ostatnio mieszkania w Wawrze, Miasteczko Wawer, bardzo ladna okolica, mieszkania z widokiem na las. Myślę, że lepiej kupić mieszkanie w tej części ze względu na dobrą lokalizację i chyba najladniejsze tereny.

Gość Mezatka 27
Ja kupiłam nowe od dewelopera.Gdy ma sie pieniadze to warto zainwestowac oczywiscie w nowe a nie stare.Nowe cieszy niesamowicie.

Też wolimy nowe, można sobie od początku wszystko zaplanować po swojemu. Inwest plan tez ma ciekawe oferty. Te nowe szczególnie nam się podobają.

Gość redeslew
Moim zdaniem warto. Oczywiście jeśli lokalizacja nam odpowiada. A lokalizacja ma duże znaczenie. Poczytajcie sobie równeiż o deweloperach. Warto jest zorientować się czy dany deweloper przynależy do Polskiego Związku Firm Deweloperskich: http://pzfd.pl/ - to daje nam bezpieczeństwo,że firma posiada już pewną renomę. Co jakiś czas ( głównie w większych miastach) organizowane są również targi nieruchomości. Można tam porozmawiać sobie z deweloperami. Jak również z innymi osobami, które zainteresowane są kupnem mieszkania w danej okolicy.

Gość angie432
Plusem nowego mieszkania jest to, że możemy zrobić sobie wszystko od podstaw. Wiemy co i jak oraz mamy wpływ na wiele rzeczy. Nie trzeba nic likwidować, tylko tworzy się od nowa. Ja również aktualnie takiego mieszkania szukam i spodobały mi się oferty na tej stronie http://www.bud-rim.com.pl/oferty/akacjowy-zakatek/

Gość gość
Na Pradze mają powstać kameralne apartamenty w Willi Szembeka w dobrze skomunikowanej okolicy. Nowe mieszkania będą otoczone starodrzewiem i ciekawą architekturą.

Gość gość
myślę, że sie oplaca. Zwłaszcza, jesli są one na takim osiedlu, jak http://osiedlebotanika.pl/ - zielono i ładnie! Bardzo polecam! My bedziemy tam mieszkac i juz sie nie mozemy doczekac!

Gość gość
Jeśli ktoś lubi mniejsze, ale dynamicznie rozwijające się miasto to polecam Pruszków. Osobiście nie kupiłabym mieszkania z drugiej ręki, chyba że to naprawdę byłaby okazja. Nie wyobrażam sobie jednak uciążliwego generalnego remontu. Jak kupować to tylko nowe mieszkanie, które ma odpowiednią wartość i które szybko wykończymy. Rozważam zakup M w nowym budynku Nowego Miasta Pruszkó. Może kupował ktoś tam? :) Słyszałem dobre opinie i mam znajomych którzy mieszkają w budynku I.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować